emg home
RSS

Tema:   Izbori 2012

Konačni rezultati 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta

6. maj 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija (RIK) objaviće konačne rezultate današnjih predsedničkih i parlamentarnih izbora u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta.

Velike gužve na biračkim mestima na severu Kosova

6. maj 2012. | broj komentara 0

Na biračkim mestima na severu Kosova, u kojima se glasa za republički parlament i predsednika Srbije, zabeležene su velike gužve, a građani se žale na propuste u biračkim spiskovima.

ASNS: Najlošiji položaj radnika u novijoj istoriji

29. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić ocenila je danas da je položaj radnika u Srbiji trenutno lošiji nego bilo kad u novijoj istoriji, zbog čega taj sindikat nije mogao da podrži nijednu vladajuću partiju već pokret "Preokret".

Tadić: Nova vlada moraće da donese teške mere

29. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će naredna vlada morati da donese niz kompleksnih i teških mera, ali nije precizirao o kakvim merama je reč.

Nikolić: Sami da stvorimo evropske standarde

28. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbiji potrebna Evropska unija i njeni fondovi ali i dodao da moramo sami raditi na evropskim standardima u Srbiji, saopšteno je danas.

RRA: Emiteri nisu prekršili uputstvo, o URS-u naknadno

26. mart 2012. | broj komentara 0

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ocenio je danas, povodom predstavki Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Srpske napredne stranke (SNS), da nijedan emiter prateći rad državnih organa nije prekršio Opšte obavezujuće uputstvo RRA o ponašanju medija u izbornoj

Nikolić: Pomoći privrednicima novom poreskom politikom

26. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da država mora da pomogne privrednicima novom poreskom politikom, a ne samo da razmišlja kako da im naplati namete.

Vlada u punom kapacitetu do izbora

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije "funkcioniše u punom kapacitetu" i donosiće važne odluke i utvrđivati zakone sve dok bude u punom sastavu i mandatu, rekao je danas ministar vera i dijaspore Srđan Srećković.

Dačić pozvao Tadića na dogovor o predsedničkim izborima

19. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića na dogovor o predsedničkim izborima jer bi u suprotnom termin tih izbora mogao da bude određen "po slobodnoj volji" predsednice parlamenta Slavice Đukić

Na izborima Koalicija Albanaca preševske doline

19. mart 2012. | broj komentara 0

Albanske partije okupljene oko Partije za demokratsko delovanje (PDD) potpisale su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu parlamentarnim izborima 6. maja, izjavio je predsednik PDD-a Riza Haljimi.

DS na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

16. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka (DS) danas je u Novom Sadu potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa nacionalnim savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini.

Jahjaga traži od EU da spreči izbore Srbije na Kosovu

16. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas od visokih evropskih zvaničnika i predstavnika pet država Zapada da spreče održavanje izbora Srbije na teritoriji Kosova, 6. maja.

SPS-PUPS-JS u koaliciji sa Ljajićevim SDPS-om u Vojvodini

15. mart 2012. | broj komentara 0

Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Srbije potpisale su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima u Vojvodini.

Sporazum za listu Izbor za bolji život - Boris Tadić

15. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka (DS) potpisala je danas koalicioni sporazum sa strankama sa kojima će zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima 6. maja na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", saopštio je DS.

Agencija Partner: Povećala se podrška SNS i DS

15. mart 2012. | broj komentara 0

Ako bi danas bili održani parlamentarni izbori, za Srpsku naprednu stranku (SNS) bi se opredelilo 35,5 odsto birača, a za Demokratsku stranku (DS) 29 odsto, pokazala je anketa agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja "Partner konsalting".

Srpska napredna stranka počela izbornu kampanju

14. mart 2012. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka (SNS) danas je na skupu u Zemunu počela izbornu kampanju za parlamentarne izbore zakazane za 6. maj, poručujući da će joj prioritet biti otvaranje novih radnih mesta i razvoj srpske ekonomije.

DS: LSV se seti Vojvodine svake četiri godine

14. mart 2012. | broj komentara 0

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) je večeras kritikovao Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i ocenio da ta stranka oseća emocije prema Vojvodini "svake četvrte godine".

Bajatović: Možemo u Vladu Srbije i sa LDP

30. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da bi ta stranka mogla da pravi buduću Vladu Srbije sa Liberalno demokratskom partijom (LDP).

SPS - izbori krajem marta, NS - u januaru

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je danas da je moguće da izbori budu održani krajem marta sledeće godine.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.