emg home

RSS

SPS - izbori krajem marta, NS - u januaru

22. septembar 2011. | 14:27

Izvor: Beta

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je danas da je moguće da izbori budu održani krajem marta sledeće godine.

"Pošto znamo da se izborni ciklus mora završiti do 15. maja, to je sada jedan okvir u kome se krećemo i mislimo da će (izbori)... biti održani krajem marta", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da se ne treba plašiti izbora bilo da budu održani u januaru, februaru ili martu.

Ružić je kazao da je SPS u kampanji od završetka prošlih izbora i da očekuje da buduća vlada bude vlada kontinuiteta u smislu proklamovanih ciljeva.

Prema njegovim rečima, SPS može da razgovara samo sa onim strankama koje baštine te principe.

On je kazao da je koalicija SPS-PUPS-JS dokazala da je donela veliki stepen stabilnosti društvu i da je preuranjeno govoriti sa kim se može praviti postizborna koalicija.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas u intervjuu "Večernjim novostima" da će "izbori biti onda kada im je vreme, kada ih zakon propisuje, na proleće".

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je novinarima da ima informaciju da će izbori biti održani u drugoj polovini januara 2012. godine.

On je rekao da će vladajuća koalicija biti prinuđena da tada ide na izbore, što nagoveštava povlačenje zakona iz skupštinske procedure, vođenje noćnih pregovora o nekim amandmanima.

"To se uvek dešava u složenim kolacijama pred kraj mandata", rekao je Markićević i naveo da će izbori biti održani u drugoj polovini januara i zbog izjava predstavnika MMF-a koji govore da će u febuaru postaviti novi uslov koji se odnosi na štednju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi