emg home
RSS

Tema:   Božidar Đelić

Đelić: Do leta neophodan rebalans budžeta

31. maj 2012. | broj komentara 0

Poslanik koalicije Izbor za bolji život Božidar Đelić izjavio da će nova vlada, ko god da je formira, morati do leta da predloži rebalans budžeta, koji će u velikoj meri morati da uvaži predloge Fiskalnog saveta.

DS i SNS obećavaju bolje uslove za poslovanje

24. april 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka obećale investitorima bolje uslove poslovanja u Srbiji i saglasile se da je povećanje poreza na dodatu vrednost krajnja mera kojoj moraju da prethode reforma poreskog sistema i bolja naplata poreza.

Đelić: SNS Dačiću nudi da bude premijer

16. april 2012. | broj komentara 0

Funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić ocenio da naprednjaci premijersku funkciju nude predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

Đelić: Pet ključnih mera za bolji život

9. april 2012. | broj komentara 0

Funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić predstavio pet ključnih mera za poboljšanje života trudnica, porodilja, nezaposlenih, studenata i poljoprivrednika koje će, kako je najavio, ta stranka sprovoditi posle izbora 6. maja.

Vlada podržava kandidaturu Đelića za predsednika EBRD

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije podržava kandidaturu bivšeg potpredsednika vlade Božidara Đelića za predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), izjavio je danas direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Đelić kandidat za predsednika EBRD-a

23. mart 2012. | broj komentara 0

Bivši vicepremijer Božidar Đelić potvrdio da je jedan je od pet kandidata za predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj.

Đelić: Krajnje vreme za uvođenje reda u javne finansije

9. mart 2012. | broj komentara 0

Bivši vicepremijer Božidar Đelić izjavio da Srbija mora da bude spremna da uskoro krene u reformu javnih finansija da bi smanjila rashode za koje nema pokrića.  

Đelić: Sledeća vlada će neminovno biti reformska

8. mart 2012. | broj komentara 0

Bivši vicepremijer Božidar Đelić izjavio da će sledeća vlada morati da bude reformska.

Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU

1. mart - 2. mart 2012 | broj komentara 0

Vođe Evropske unije su večeras odlučile da dodele status kandidata za članstvo u EU Srbiji, saopštio je na Tviteru predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

EBRD pozvala Đelića za člana savetodavne grupe

16. januar 2012. | broj komentara 0

Doskorašnji potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da ga je EBRD pozvala da se priključi savetodavnoj grupi od osam vodeći reformatora istočne i centralne Evrope, za "nove arapske demokratije". To su Egipat, Jordan, Tunis i Maroko, kazao

Đelić: Tigru 6,7 miliona evra kredita EIB

16. januar 2012. | broj komentara 0

Korporacija "Tigar" iz Pirota dobiće od Evropske investicione banke (EIB) kredit od 6,7 miliona evra, najavio je danas doskorašnji potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Vlada Kosova sprečila posetu Đelića i Karađorđevića

13. januar 2012. | broj komentara 0

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči juče odbio da da saglasnost za posetu bivšeg vicepremijera Srbije Božidara Đelića i princa Aleksandra Karađorđevića i njegove supruge Katarine, javila Radio-televizija Kosova. Oni su nameravali da posete Pećku patrijaršiju i

Srbija postala pridružena članica CERN-a

10. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija je danas postala pridružena članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja, a sporazum o pridruživanju potpisali su u Ženevi predsednik Srbije Boris Tadić i direktor CERN-a Rolf-Diter Hojer.

Vlada prosledila parlamentu ostavku Božidara Đelića

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije prosledila je danas parlamentu ostavku potpredsednika vlade zaduženog za evropske integracije Božidara Đelića, rečeno je u kabinetu premijera.

Đelić: Status kandidata nije izvestan u martu

12. decembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer u ostavci Božidar Đelić izjavio da nije izvesno da će Srbija dobiti status kandidata u martu jer je jedan broj članica EU evropske integracije Srbije povezao s pitanjem Kosova.

Đelić: Neću povući ostavku

11. decembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Srbije u ostavci Božidar Đelić izjavio da neće povući ostavku jer smatra da bi to bilo suprotno principu odgovornosti.

Cvetković: Mislim da ekonomija neće biti pogođena

10. decembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković ocenio da zbog odlaganja odluke o kandidaturi Srbije neće biti ekonomskih posledica i poručio stranim investitorima da je Srbija atraktivna za ulaganje, kao zemlja u procesu pridruženja Evropskoj uniji.

Đelić podneo ostavku

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić objavio je večeras u Briselu da je podneo pismenu ostavku zbog toga što Srbija nije danas dobila status kandidata za članstvo u Evropsku uniju.

Od EIB-a tri miliona eura za deo Koridora 10

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Evropska investiciona banka i Srbija potpisale su danas u Luksemburgu ugovor o bespovratnih tri miliona evra za završetak projekata na delu Koridora 10 kroz Srbiju, saopštila EIB.

Đelić: Srbija spremna na dodatne dokaze posvećenosti putu u EU

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da je Srbija spremna da pruži dodatne dokaze posvećenosti evropskom putu i izrazio nadu da će je lideri EU prepoznati kao partnera za budućnost.

Srbija, EU i SB potpisale ugovor vredan 8,4 miliona evra

5. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je danas sa Evropskom unijom i Svetskom bankom potpisala ugovor o projektu bespovratne pomoći razvoju inovacionih kompanija, vrednosti 8,4 miliona evra, koji se finasira iz fondova IPA.  

Đelić: U Briselu pozitivno o pozivu Tadića

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Poziv predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi uklone barikade na severu Kosova u Briselu je primljen kao državnički potez, koji pokazuje odgovornost i viziju, izjavio vicepremijer Božidar Đelić.

U Briselu danas skup o Zapadnom Balkanu

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici Evropske unije i stručnjaci okupiće se danas u Briselu na godišnjoj konferenciji posvećenoj evropskoj integraciji Zapadnog Balkana.

Đelić: Odluka o kandidaturi najverovatnije 5. decembra

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio da će odluka o kandidaturi Srbije za članstvo u EU najverovatnije biti poznata u ponedeljak, 5. decembra, posle sednice Saveta ministara EU.

Đelić: Belgija za status kandidata Srbiji

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Belgija će podržati očekivanje Srbije da 9. decembra na samitu EU dobije status kandidata za članstvo pod uslovom da se zategnutost na severu Kosova smanji i da sutra u dijalogu Beograda i Prištine bude ostvaren dodatni napredak.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.