emg home

RSS

Đelić: Do leta neophodan rebalans budžeta

31. maj 2012. | 13:34

Izvor: Tanjug

Poslanik koalicije Izbor za bolji život Božidar Đelić izjavio da će nova vlada, ko god da je formira, morati do leta da predloži rebalans budžeta, koji će u velikoj meri morati da uvaži predloge Fiskalnog saveta.

"Nema razloga za paniku, ali ima za brigu", rekao je Đelić i dodao da su devizne rezerve uvek od 5. oktobra rasle, a sad počinju da opadaju.

Đelić je izjavio da je potreban društveni dogovor kako teret krize ne bi pao na najsiromašnije građane.
On je naglasio da takav dogovor oko upodobljavanja javnih finansija Srbije i štednje treba da postignu parlamentarna većina, sindikati i poslodavci ako je moguće i pre formiranja vlade.

Đelić je rekao da bi nova vlada u startu trebalo da krene s konkretnim merama i da po pitanju štednje počne od sebe. On je predložio zabranu delegacijama u inostranstvu da imaju više od dva do tri člana, ukidanje dnevnica jer mnogi samo zbog njih putuju u okviru tih delegacija, a predložio je i zabranu odsedanja u hotelima koji imaju više od tri zvezdice, osim za predsednika i premijera.

Na pitanje šta misli o predlozima Fiskalnog saveta, Đelić je rakao da je savet izašao sa odgovornim merama koje moraju biti uvažene.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>