emg home
RSS

Tema:   Evro-integracije

Dežer: EU očekuje rešenje 24 sporne privatizacije

16. april 2012. | broj komentara 0

Evropska unija od Srbije očekuje da reši 24 sporne privatizacije, pomenute u rezoluciji Evropskog parlamenta, izjavio šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Đukanović: Opozicija u zatvor ako misle da će hapšenja pomoći

5. april 2012. | broj komentara 0

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio da u zatvor treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dela medija ako veruju da EU inisitira na nekim hapšenjima u Crnoj Gori.

Tači razgovarao s Hilari Klinton

5. april 2012. | broj komentara 0

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton, posle razgovora u Vašingtonu s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, podržala napore kosovske vlade na putu evropskih integracija i pozvala vlasti i u Beogradu i Prištini da nastave dijalog.

Sarkozi obećao nastavak podrške Francuske

5. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi napisao predsedniku Srbije Borisu Tadiću kako se nada da će srpski narod ostati opredeljen za očuvanje evropskog puta i obećao nastavak odlučne podrške Pariza Beogradu kad je reč o početku pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

Tadić: Pitanje vremena nije suštinsko u približavanju EU

4. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu da bi proces pristupnih regovora Srbije sa EU mogao da traje pet do sedam godina i da pitanje vremena nije suštinsko u procesu približavanja EU.

Homen: Ima volje za rešenje pitanja tajnih dosijea

2. april 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za pravosuđe Slobodan Homen izjavio da postoji politička volja za rešenje pitanja otvaranja tajnih dosijea, a koje, kako je naveo, nije preterano komplikovano.

Dežer: EU ne traži da se Srbija odrekne teritorije

30. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio da EU ne traži od Srbije da se odrekne teritorije, niti će nametati rešenje kosovskog problema, ali da isto tako to pitanje ne može da ignoriše.

EP: Što pre početi pregovore sa Srbijom

29. mart 2012. | broj komentara 0

Evropski parlament usvojio rezoluciju u kojoj se od vođstva Evropske unije traži da što pre počne pregovore sa Srbijom o prijemu, uz ocenu da je Srbija ispunila uslove koje je u decembru 2011. postavio Evropski savet.

Dulić: DO 2016. primena propisa o emisiji ugljen-dioksida

29. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija bi do 2016. trebalo da počne da primenjuje direktivu Evopske unije o trgovini emisijom gasova s efektom staklene bašte, izjavio ministar za životnu sredinu Oliver Dulić.

EU od Crne Gore traži presude za korupciju na visokom nivou

29. mart 2012. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File ocenio da je Crna Gora veoma blizu otvaranju pristupnih pregovora u junu ove godine, ali je podvukao da se od zemlje očekuje da kroz ustavne promene ojača nezavisnost pravosuđa.  

Ilić: UN dostavile spisak korumpiranih bliskih vlastima

27. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je premijer Mirko Cvetković od pojedinih tela Ujedinjenih nacija dobio spisak ljudi u Srbiji koji su umešani u korupciju i koji su prepreka na putu ka EU.

Kacin: Rehabilitacija Mihailovića korak nazad

26. mart 2012. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da bi rehabilitacija komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Mihailovića bila korak u suprotnom smeru od Evropske unije i da bi mogla da nanese štetu imidžu Srbije. 

Predsednik Austrije u Beogradu

23. mart 2012. | broj komentara 0

Austrijski predsednik Hajnc Fišer boravi danas u Beogradu, gde će se sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Hilari Klinton: Hrvatska lider u regionu

22. mart 2012. | broj komentara 0

Hrvatska je lider u jugoistočnoj Evropi i punopravna članica transatlantske zajednice, a s kojom će SAD zajednički raditi na rešavanju globalnih problema, izjavila u Vašingtonu državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

DSS: Pogrešna politika vodi gubljenju sporazuma s Rusijom

19. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka Srbije smatra da bi nastavkom pogrešne politike evrointegracija Srbija mogla da izgubi sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom, izjavio potpredsednik DSS-a Nenad Popović.

Jeremić i Lavrov: Podudarni stavovi o Kosovu

16. mart 2012. | broj komentara 0

Stavovi Rusije i Srbije o rešenju kosovskog pitanja u potpunosti se podudaraju, izjavili danas u Moskvi ministri dve zemlje za spoljne poslove Vuk Jeremić i Sergej Lavrov.

Bogdanović: Ukidanje institucija verovatan uslov

16. mart 2012. | broj komentara 1

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović ocenio da je gotovo izvesno da će neke zemlje tražiti ukidanje srpskih institucija na Kosovu kao uslov da Srbija dobije datum pregovora za pristupanje EU.

Agencija: Kandidatura ne utiče na izbore

15. mart 2012. | broj komentara 0

Većina građana Srbije smatra da je dobijanje statusa kandidata za članstvo Srbije u Evropskoj uniji dobra stvar, ali to neće uticati na opredeljenje biračkog tela na predstojećim izborima, pokazali rezultati ankete agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja

Konuzin: Evropska opcija nije bez alternative

14. mart 2012. | broj komentara 0

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio danas da evropska opcija ne bi trebalo da se razmatra kao da nema alternativu i kao opcija koja isključuje ostale pravce saradnje.

Pajtić: Vojvodina najrazvijeniji region u Srbiji

12. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da je Vojvodina najrazvijeniji region Srbije i naveo da je u njoj ostvareno 45 odsto stranih ulaganja i 40 odsto izvoza Srbije.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

EK povukla spot kritikovan kao ksenofobičan

7. mart 2012. | broj komentara 0

Evropska komisija povukla video-spot kojim se promoviše širenje Evropske unije, posle kritika da je njegov sadržaj ksenofobičan.

Milica Delević: Uskoro pripreme za pregovore sa EU

7. mart 2012. | broj komentara 0

Najvažniji uslov za početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom jeste dalje poboljšanje odnosa s Kosovom, rekla direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Milica Delević: Da je u EU, Srbija bi dobijala milijarde

6. mart 2012. | broj komentara 0

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila da bi Srbija, da je članica Evropske unije, godišnje dobijala oko 1,4 milijardi evra iz evropskih fondova.

Kameron: Moguć skori početak pregovora o ulasku u EU

6. mart 2012. | broj komentara 0

Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio da je moguće da Srbija uskoro počne pregovore u ulasku u EU.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.