emg home

RSS

Jeremić i Lavrov: Podudarni stavovi o Kosovu

16. mart 2012. | 09:58

Izvor: Beta

Grad: Moskva

Stavovi Rusije i Srbije o rešenju kosovskog pitanja u potpunosti se podudaraju, izjavili danas u Moskvi ministri dve zemlje za spoljne poslove Vuk Jeremić i Sergej Lavrov.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Lavrov i Jeremić su kazali da to pitanje može biti rešavano samo uz poštovanje međunarodnog prava, rezolucije 1244 i u dijalogu Beograda i Prištine.

Lavrov je rekao da Rusija podržava napore Srbije da bude istražen slučaj trgovine ljudskim organima na Kosovu i da se zalaže za to da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija donese takvu rezoluciju.

Jeremić je kazao da praktično nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Rusije pošto je Srbija dobila status kandidata za Evropsku uniju. "Evropski procesi su jedan od glavnih ciljeva za Srbiju, ali Beograd očekuje da će prijateljstvo i podrška Rusije i dalje postojati", rekao je on.

Lavrov je rekao da se izmedju Srbije i Rusije vodi intenzivan politički dialog i da su današnji razgovori o regionalnoj i svetskoj politici pokazali bliske ili podudarne stavove.

Ministri su ocenili da je ekonomska saradnja u usponu, da raste obim međusobnih investicija i da se realizuju ekonomski projekti, pre svega u energetskoj sferi.

Lavrov i Jeremić su potpisali protokol o učešću ruskih umetnika u ukrašavanju hrama Svetog Save, za koji je Lavrov rekao da predstavlja još jednu potvrdu jakih veza i spremosti za širenje odnosa u najrazličitijom oblastima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi