emg home
RSS

Tema:   Privredna saradnja

Srbija i Grčka razvijaju saradnju u poljoprivredi

30. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo Srbije za poljoprivredu i Ministarstvo Grčke za ruralni razvoj i hranu potpisali danas memorandum o saradnji u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Tadić u Italiji

29. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi danas i sutra u Milanu i Trstu, gde predvodi delegaciju srpskih privrednika.

Srbija može da računa na Portugal

26. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Portugala Anibal Kavako Silva (Cavaco) izjavio je danas posle sastanka u Lisabonu sa srpskim kolegom Borisom Tadićem da njegova zemlje pruža podršku Srbiji da proces pridruženja Evropskoj uniji bude što brži, prenose portugalski mediji.

Kuprešak: Razmena sa Srbijom oko 600 miliona evra

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak rekao danas u Šapcu da dve zemlje imaju potencijal u ekonomskoj razmeni od dve milijarde evra, ali da su trenutno na nivou od oko 600 miliona evra.

Jeremić i Lavrov: Podudarni stavovi o Kosovu

16. mart 2012. | broj komentara 0

Stavovi Rusije i Srbije o rešenju kosovskog pitanja u potpunosti se podudaraju, izjavili danas u Moskvi ministri dve zemlje za spoljne poslove Vuk Jeremić i Sergej Lavrov.

Pajtić: Vojvodina može da bude servis italijanskoj privredi

13. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da su odnosi Italije i Srbije izuzetno prijateljski, a da je jedan od razloga za to i višegodišnja saradnja pokrajine Frulija-Venecija-Đulija i Vojvodine.

Protokol o intenzivnijoj saradnji sa Belorusijom

18. januar 2012. | broj komentara 0

Na današnjem zasedanju u Beogradu međuvladine srpsko-beloruske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, ocenjeno je da su prijateljski odnosi dve zemlje okvir za intenzivniju saradnju dve zemlje u oblastima poljoprivrede, energetike, saobraćaja i turizma.

Azerbejdžan predložio konkretne oblike saradnje sa Srbijom

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Azerbejdžana Ismet Abasov predložio je srpskom ministru poljoprivrede Dušanu Petroviću konkretne oblike saradnje dve zemlje, u prvom redu u oblasti veterine, mlekarstva i proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, preneli su danas azerbejdžanski

Cvetković i Lukšić: Odnosi dve zemlje u usponu

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Premijeri Srbije i Crne Gore Mirko Cvetković i Igor Luškić saglasili se danas u Podgorici da su politički odnosi dve zemlje u usponu, a da ekonomska saradnja dalje jača.

Tadić-Tonda: Unaprediti saradnju malih i srednjih preduzeća

13. decembar 2011. | broj komentara 0

Severoistočni italijanski region Furlanija-Julijska krajina i Srbija nameravaju da dodatno podstaknu saradnju, s posebnim naglaskom na odnose malih i srednjih preduzeća, zaključili predsednik tog regiona Renca Tonda i predsednik Srbije Boris Tadić juče u Trstu.

Uspešno okončan nemačko-srpski poslovni forum

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio u Berlinu da je srpska privredna delegacija, koja je prisustvovala sastanku Nemačko-srpskog poslovnog saveta, ispunila cilj i da se u Srbiju vraća s najavama spremnosti nemačkih partnera za dalju saradnju.

Litvin: Poseta Tadića daće značajan impuls razvoju odnosa

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik ukrajinskog parlamenta Vladimir Litvin ocenio da će prva zvanična poseta srpskog predsednika Borisa Tadića Ukrajini dati značajan impuls produbljenju odnosa u svim sferama.

Konuzin: Saradnja s Rusijom približava Srbiju EU

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija treba da sačuva privilegovane odnose s Rusijom u privredi jer saradnja s Rusijom približava Srbiju Evropskoj uniji, ocenjeno je večeras na skupu o privrednim odnosima u Beogradu.

Elizabeta II otvorila samit Komonvelta

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Britanska kraljica Elizabeta II otvorila u Pertu, u Australiji, trodnevni samit 54 zemlje Komonvelta.

Potpisan protokol o saradnji Rusije i Srbije

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Protokol Desetog zasedanja Međuvladine komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, kojim se regulišu bitna državna pitanja dve zemlje, potpisan je danas u Beogradu. Protokol su potpisali potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministar

Cvetković: Srbija i Rusija imaju odlične političke odnose

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković ocenio je danas u razgovoru s ministrom Rusije za vanredne situacije Sergejem Šojguom da Srbija i Rusija imaju odlične političke odnose utemeljene na tradicionalnom prijateljstvu dve zemlje.

Ćirić završio posetu Belgiji

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić završio je danas trodnevnu posetu Belgiji tokom koje je razgovarao s belgiskim zvaničnicima i kompanijama o mogućnostima jačanja privredne saradnje i unapređenju institucionalnih odnosa.

Podrška Portugala evropskim integracijama Srbije

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković danas tokom razgovora s predsednikom Portugala Anibalom Kavakom Silvom tražio podršku te zemlje za nastavak evropskih integracija Srbije i naglasio opredeljenost Srbije za jačanje saradnje, posebno u oblasti ekonomije, gde postoji veliki potencijal

Konuzin: Rusija spremna da ojača saradnju sa Srbijom

4. oktobar 2011. | broj komentara 1

Rusija je sprema da ojača ekonomsku saradnju sa Srbijom jer je procenila da je Srbija najvažnija zemlja jugoistočne Evrope, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.

Poslovni forum Grčka-Srbija u Solunu

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Više od 100 grčkih i srpskih privrednika učestvuje danas na Poslovnom forumu koji će biti održan u Privrednoj komori Soluna.

Cvetković: Italija važan partner Srbije

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas na sastanku sa ministrom za ekonomski razvoj Italije Paolom Romanijem, da je Italija važan partner Srbije u političkom i ekonomskom smislu.

Kosor: Hrvatska je najveći prijatelj Kosova na Balkanu

24. avgust 2011. | broj komentara 0

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas u Prištini da je Hrvatska najveći prijatelj Kosova na Balkanu i poručila da njena zemlja podržava suverenitet i teritorijalni integritet Kosova.

Dva sporazuma vlada Srbije i Crne Gore

20. jul 2011. | broj komentara 0

Vlade Srbije i Crne Gore potpisale su danas dva bilateralna ugovora o poboljšanju ekonomske saradnje.

Gligorov: Kriza u Italiji negativno će uticati na Srbiju

14. jul 2011. | broj komentara 0

Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da će se kriza u Italiji negativno odraziti na privredu Srbije.

Dačić: Za TE Kostolac 300 miliona dolara

11. jul 2011. | broj komentara 0

Kineska vlada odobrila je Srbiji kredit od 300 miliona dolara za gradnju Termoelektrane Kostolac, izjavio je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.