emg home

RSS

Pajtić: Vojvodina može da bude servis italijanskoj privredi

13. mart 2012. | 11:55

Grad: Novi Sad

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da su odnosi Italije i Srbije izuzetno prijateljski, a da je jedan od razloga za to i višegodišnja saradnja pokrajine Frulija-Venecija-Đulija i Vojvodine.

"Mi smo spremni da budemo servis privrede Italije u Srbiji, a predstavništvo pokrajine Frulija-Venecija-Đulija u Novom Sadu, koje je danas otvoreno, biće ambasada italijanske privrede u Srbiji", rekao je Pajtić.

U Vladi Vojvodine danas je potpisan četvorogodišnjeg Sporazum o saradnji dve pokrajine koji predviđa 19 projekata iz oblasti energetike, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, nauke i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Vrednost projekat koji će biti realizovani ove godine iznosi 300.000 evra. Italijanska delegacija obezbedila je 150.000 evra.

Predsednik regiona Renco Tondo rekao je da su italijanski privrednici svesni prednosti koje Srbija ima u odnosu na druge zemlje i da su zato zainteresovani da posluju na njenom tržištu. "Te prednosti su pre svega sporazum o slobodnoj trgovini s Ruskom Federacijom i olakšice za izvoz robe na istočno tržište", rekao je Tondo i ocenio da u Srbiji ima dosta kvalifikovane radne snage.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privredna saradnja

Ličnosti: Bojan Pajtić, Renco Tondo


Unesite tekst komentara:

<<

12. mart - 18. mart 2012.

>>

.