emg home
RSS

Tema:   MMF

MMF odobrio Grčkoj novi zajam od 28 milijardi evra

15. mart 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je 28 milijardi evra (36,7 milijardi dolara) Grčkoj u okviru šireg međunarodnog paketa za spasavanje ove zadužene zemlje, članice evrozone.

Stamenković: Moguć prekid aranžmana sa MMF-om

6. mart 2012. | broj komentara 0

Saradnik Ekonomskog instituta Stojan Stamenković ocenio je danas da bi "zamrzavanje" aranžmana Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa Srbijom moglo da se pretvori i u "prekid" aranžmana, zbog predstojećih izbora.

Erste: Fiskalne ciljeve ugrožavaju i izbori

22. februar 2012. | broj komentara 0

Analitičari Erste grupe ocenili da su fiskalni ciljevi Srbije za ovu godinu ugroženi zbog stopiranog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i predstojećih parlamentarnih izbora.

Cvetković: Razgovori sa MMF nisu propali

21. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da razgovori Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom nisu propali niti su doživeli krah, kao što je stvoren utisak u određenom delu javnosti, istakavši da će troškovi budžeta u ovoj godini biti u skladu sa dogovorom

MMF upozorava na veliki fiskalni deficit Srbije

20. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je da je projektovani fiskalni deficit Srbije za ovu godinu za najmanje jedan procenat bruto društvenog proizvoda (BDP) veći nego što to predviđa fiskalni program dogovoren sa tom institucijom 3. novembra, objavljeno je danas

Blic: MMF predlaže Srbiji veći PDV i duži radni vek

18. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond predložio je Srbiji povećanje poreza na dodatu vrednost, smanjenje subvencija i mase plata koje se isplaćuju iz budžeta i podizanje starosne granice za odlazak u penziju, piše Blic.

SAD: Novac MMF-a ne može biti zamena za mere Evrope

17. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada SAD ne želi da poveća novčani doprinos MMF-u, već očekuje da Evropa rešava svoje probleme, izjavila je u četvrtak u Senatu podsekretarka za finansije Lael Brejnard.

Marković: NBS će obezbediti stabilnost deviznog tržišta

13. februar 2012. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije će obezbediti stabilnost deviznog tržišta i sprečiti prekomerne kratkoročne oscilacije dinara, izjavio viceguvrner NBS-a Bojan Marković.

MMF ocenio povoljnim stanje alžirske privrede

13. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond objavio da će privreda Alžira tokom 2012. biti u relativno dobrom stanju, uprkos ekonomskim nepoznanicama koje proističu iz klime u kojoj je svetska privreda, a da će zabeležiti rast bruto domaćeg proizvoda od 3,5 odsto.

MMF: Nastavak aranžmana sa novom vladom

10. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je danas da je završetak prve revizije aranžmana sa Srbijom odložen pošto je bužet za 2012. godinu odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Cvetković: Revizija aranžmana po formiranju vlade

10. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je s Mešunarodnim monetarnim fondom postignut dogovor da prva revizija aranžmana bude urađena posle formiranja nove vlade i rebalansa državnog budžeta.

Zamrznut aranžman s MMF-om

9. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond zamrznuo kreditni aranžman sa Srbijom, saopštila Vlada Srbije.

Nikezić: Uveravamo MMF da neće biti prekoračenja

8. februar 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za finansije Dušan Nikezić očekuje da status aranžmana Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom ostane nepromenjen, a da su predstavnici MMF-a dobili uveravanja da će realizacija budžetskih garancija biti u skladu s dogovorima i da neće

Stamenković: Prekid aranžmana bio bi loš za Srbiju

7. februar 2012. | broj komentara 0

Stručnjaci Ekonomskog instutita ocenili da bi prekid aranžmana s MMF-om imao dugoročne negativne posledice po razvoj Srbije. To bi dovelo do eksterne nelikvidnosti, rasta kursa dinara i inflacije, smanjenja investicionog rejtinga, više cene kapitala i sporijeg rasta, ocenio

Ljajić: Redovna isplata svih socijalnih prava

7. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić u razgovoru s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda rekao da će isplata svih socijalnih prava do kraja 2012. biti redovna i da je primetan rast korisnika novčane socijalne pomoći. 

Cvetković razgovarao sa misijom MMF

6. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer i ministar finansija Srbije Mirko Cvetković razgovarao je danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o sprovođenju dogovorenih mera fiskalne politike, saopšteno je danas iz Cvetkovićevog kabineta.

Đogović: Srbija ubrzano ide ka poziciji Grčke

6. februar 2012. | broj komentara 0

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović ocenio da će Srbija u ovoj godini nastaviti da se ubrzano zadužuje i da bi u 2013. mogla da dođe u poziciju u kojoj je Grčka.

Budžet za 2012. - glavna tema u razgovorima sa MMF-om

3. februar 2012. | broj komentara 0

Predstavnici Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda će, u razgovorima koji su počeli juče u Beogradu i trajaće do 9. februara, posebnu pažnju usmeriti na izvršenje budžeta za 2012, sprovođenje dogovorenih mera fiskalne politike, kao i na poštovanje

Ćirić veruje da će Vlada dobiti pozitivno mišljenje MMF

2. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je danas uverenje da će do kraja boravka misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Beogradu, Vlada Srbije uspeti da dobije pozitivno mišljenje o reviziji kreditnog aranžmana iz predostrožnosti.

Vučković: Sporna pitanja s MMF-om nisu toliko krupna

2. februar 2012. | broj komentara 0

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković ocenio da sporna pitanja s Međunarodnim monetarnim fondom o zaduživanju budžeta i državnim garancijama nisu toliko krupna stvar da bi čitav aranžman s MMF-om došao na led.

Evropska recesija usporiće u 2012. svetsku ekonomiju

24. januar 2012. | broj komentara 0

Recesija u Evropi usporiće u ovoj godini svetsku ekonomiju, prognozirao je danas Međunarodni monetarni fond (MMF), pozivajući svetske lidere da se više usredsrede na privredni rast nego na smanjenje budžeta.

MMF planira da prikupi dodatnih 500 milijardi dolara

18. januar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je danas da planira da prikupi dodatnih 500 milijardi dolara za pozajmice zemljama u uslovima pogoršanja finansijske krize.

Mađarska spremna da pregovara sa Evropskom unijom

7. januar 2012. | broj komentara 0

Mađarski ministar spoljnih poslova Janoš Martonji je izjavio da je Mađarska spremna da razgovara sa Evropskom unijom koja je zapretila da će uvesti sankcije protiv nje, a spremna je i na razgovor s MMF-om.

Odbor za finansije prihvatio predlog budžeta

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za finansije prihvatio danas bez rasprave predlog budžeta za 2012.

Vuk Đoković novi predstavnik Srbije u MMF

21. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije imenovala je državnog sekretara Ministarstva finansija Vuk Đokovića za predstavnika Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.