emg home
RSS

Tema:   Energetika

Javni poziv EPS-a za nabavku sistema za daljinsko očitavanje

27. april 2012. | broj komentara 0

Elektroprivreda Srbije objavila javni poziv za nabavku sistema daljinskog očitavanja i upravljanja potrošnjom, a procenjena vrednost nabavke je 60 miliona evra.

EBRD razmatra finansiranje gradnje TE Kolubara B

28. mart 2012. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je danas da preliminarno razmatra finansiranje gradnje termoelektrane "Kolubara B" u Lazarevcu, kreditom do 400 miliona evra.

KEK: Na severu Kosova nezakonito deluju EPS i Elektro-Kosmet

27. mart 2012. | broj komentara 0

Kosovska elektronergetska korporacija saopštila da Elektro-Kosmet i Elektroprivreda Srbije ilegalno deluju na području Kosova severno od reke Ibar.

Srbija među 10 zemalja po rezervama uljnih škriljaca

24. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija se nalazi među deset zemalja koje imaju naveća nalazišta uljnih škriljaca iz kojih se dobijaju nafta, gas i struja, izjavio je jedan od direktora u finskoj kompaniji Ototek (Outotec) koja se bavi tehnologijama u mašinskoj i rudarskoj industriji Nikola Anastasijević.

EPS potpisao protokole o saradnji s tri španske kompanije

21. mart 2012. | broj komentara 0

Elektroprivreda Srbije potpisala je danas s tri španske kompanije protokol o saradnji u korišćenju obnovljivih izvora energije u Srbiji.

TNG poskupeo na 82 dinara

19. mart 2012. | broj komentara 0

U Srbiji je poskupeo i tečni naftni gas (TNG) i njegova cena je dostigla 82 dinara za litar, izjavio je predsednik Udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić.

Marković: Vrednost EPS-a četiri milijarde evra veća

16. mart 2012. | broj komentara 0

Elektroprivreda Srbije povećala je vrednost tokom četiri godine za više od četiri milijarde evra, na oko 12 milijardi evra u 2011, izjavio je danas generalni direktor Dragomir Marković.

NIS otvorio prvu stanicu za snabdevanje brodova gorivom

14. mart 2012. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije danas otvorila prvu bunker-stanicu za snabdevanje brodova gorivom. Stanica je kod novosadske Rafinerije nafte, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u neposrednoj blizini ušća kanala u Dunav.

Rast Siemensa u 2011. 28 odsto

14. mart 2012. | broj komentara 0

 Fabrika Siemens u Subotici zabeležila stopu rasta od 28 odsto u 2011, dok je finansijski deo poslovanja zabeležio rast od 29 odsto. U istom periodu dospela potraživanja smanjena su sa 35 na 25 odsto.

Japanci zainteresovani za gradnju TENT B3

13. mart 2012. | broj komentara 0

Kompanije iz Japana su zainteresovane za gradnju nove termoelektrane u Obrenovcu, izjavio je danas direktor Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) Petar Knežević.

Smederevo izdalo Comico Oilu zemljište u zakup

13. mart 2012. | broj komentara 0

Skupština Smedereva izdala danas američko-holandskoj kompaniji Comiko Oil u zakup na 99 godina 113 hektara za gradnju rafinerije.

Japanske kompanije zainteresovane za energetiku

12. mart 2012. | broj komentara 0

Japanske kompanije zainteresovane za ulaganje u energetiku i zaštitu životne sredine u Srbiji, kazali učesnici semirana o savremenim japanskim tehnologijama za termoelektrane na ugalj.

Investicije u energetiku 10,5 milijardi evra

7. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija može da očekuje najmanje 10,5 milijardi evra investicija u energetiku u periodu od 2010. do 2020, izjavio izvršni direktor Instituta za energetiku jugoistočne Evrope Kostas Stambolis.

EPS: Američka energetska kompanija ulaže u Srbiju

28. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik američke kompanije New Generation Power Čirinijev Katurija najavio investicije u projekte korišćenja obnovljivih izvora u Srbiji, saopštila Elektroprivreda Srbije.

EPS: Isporuka struje privredi od danas normalna

20. februar 2012. | broj komentara 0

Od danas ne važi mera ograničenja isporuke struje privredi, odlučila Radna grupa za sigurnost u snabdevanju energentima i energijom.

Marković: Struja do kraja 2014. mora da poskupi 60 odsto

19. februar 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković izjavio da planom poslovanja kompanije nije predviđeno povećanje cene struje u ovoj godini, ali da do kraja 2014. cena mora da poraste 60 odsto.

Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

18. februar 2012. | broj komentara 0

Štab za vanredne situacije predložio Vladi da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica elementarnih nepogoda i snega i da produži angažovanje dodatne mehanizacije za pet dana.

EPS: Štednja struje i dalje prioritet

16. februar 2012. | broj komentara 0

Elektroenergetski sistem Srbije stabilno funkcioniše, ali i pored povoljnijih vremenskih prilika i mera Vlade Srbije, neophodno je i dalje što racionalnije koristiti električnu energiju, saopštila je danas Elektroprivrede Srbije (EPS).

EPS: I dalje potrebna štednja

15. februar 2012. | broj komentara 0

Elektroprivrede Srbije saopštila da proizvodi struju punom snagom i uspeva da podmiri potrebe svih kupaca, ali poziva građane da i dalje štede struju.

Energetski sistem još prenapregnut, apel za štednju

14. februar 2012. | broj komentara 0

Radna grupa za sigurnost u snabdevanju energentima i energijom ocenila danas da je energetski sistem i dalje prenapregnut i apelovala na građane da i dalje štede struju.

Tadić: Restrikcija neće biti

14. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Boris Tadić rekao na Polju D Rudarskog basena Kolubara, u Medoševcu kod Lazarevca, da restrikcija struje neće biti.

EPS: Sistem stabilan i bez većih kvarova

13. februar 2012. | broj komentara 0

Potrošnja električne energije u Srbiji je smanjena za 4,5 miliona kilovat-sati, zadržan je nivo proizvodnje iz prethodnih dana, a svi potrošači imaju struju, saopštila Elektroprivreda Srbije.

Neće biti restrikcija struje samo ako građani štede

11. februar 2012. | broj komentara 0

Restrikcija struje u Beogradu neće biti samo ako svi građani budu štedeli i odgovorno se ponašali, izjavio je danas Direktor uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

U prekidu prevoz uglja do termoelektrane Nikola Tesla

11. februar 2012. | broj komentara 0

Prevoz uglja do najveće srpske termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu trenutno je u prekidu zbog izletanja iz šina lokomotive i jednog vagona koji su prevozili ugalj iz Rudarskog basena "Kolubara", saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Nastavljena proizvodnja uglja za termoeletrane u Kolubari

9. februar 2012. | broj komentara 0

Proizvodnja uglja za termoelektrane u Rudarskom basenu "Kolubara" danas je nastavljena nakon što je mraz sinoć zaustavio rad većine sistema na površinskim kopovima, saopštio je najveći ugljenokop u Srbiji.

Analize

Kakva nas energetska budućnost čeka?

Kočnica umesto okidača

29. decembar 2008 u 11:22

Godina koja je pred nama još je jedna u nizu onih u kojima se očekuju krupne promene i događaji u energetskom sektoru. Pred kraj svake godine, unazad osam, oni koji vode ovaj sektor sa puno priče i obećanja nas uveravaju da dolaze bolja vremena. Do sada rezultat je bio: izgubljena nada, razočarenje i propuštene šanse i mogućnosti

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.