emg home
RSS

Tema:   Vlada Srbije

Vlada usvojila mere ušteda od 15,7 milijardi dinara

29. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas program mera za održanje fiskalnog deficita kojima će biti obezbeđene uštede u državnom budžetu od 15,7 milijardi dinara.

Vlada produžila uredbu o ograničenju cene hleba

29. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije danas je produžila važenje uredbe kojom je prodajna cena vekne hleba "sava" ograničena 44 dinara, a proizvođačka cena tog hleba na 37,33 dinara.

Sprečiti da se državne privilegije koriste u kampanji

29. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije pozvala je danas sve koji imaju dokaze da je neko od ministara zlopotrebio državne privilegije u stranačke svrhe, da to prijave Agenciji za borbu protiv korupcije.

Vladin amandman omogućava povraćaj PDV-a na bebi opremu

29. mart 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije usvojila je danas amandman na Zakon o porezu na dodatu vrednost (PDV) kojim će se omogućiti povraćaj poreza na opremu i hranu za bebe.

Vlada donela uredbe za podsticanje ratarstva

28. mart 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije usvojila je danas tri uredbe za podsticanje ratarske proizvodnje u 2012. godini, kojoma je prvi put predviđeno da se subvencije daju po količini proizvoda, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ljajić: Spremni smo da damo garancije za Šešelja

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije haškom optuženiku Vojislavu Šeselju za privremeno puštanje na slobodu, ako je to jedini razlog zbog kojeg je lider radikala još u pritvoru, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim

Ilić: UN dostavile spisak korumpiranih bliskih vlastima

27. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je premijer Mirko Cvetković od pojedinih tela Ujedinjenih nacija dobio spisak ljudi u Srbiji koji su umešani u korupciju i koji su prepreka na putu ka EU.

Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

24. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Vlada usvojila izveštaj o pregovorima sa Prištinom

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas izveštaj pregovaračkog tima o dosadašnjem toku dijaloga sa Prištinom u Briselu i o dogovoru o regionalnom predstavljanju Kosova, postignutom od 24. februara.

Vlada u punom kapacitetu do izbora

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije "funkcioniše u punom kapacitetu" i donosiće važne odluke i utvrđivati zakone sve dok bude u punom sastavu i mandatu, rekao je danas ministar vera i dijaspore Srđan Srećković.

Najavljeno ukidanje PDV-a na opremu i hranu za bebe

16. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će Vlada u narednih desetak dana usvojiti izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV), kojim će biti ukinut porez na hranu i opremu za bebe, a biće i ograničene marže na te proizvode, saopštila je danas vladina

Državljanstvo Srbije bez taksi za građane u regionu

15. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije odlučila je danas da svi građani u regionu koji žele i imaju zakonsko pravo na državljanstvo Srbije to mogu da ostvare bez plaćanja administrtativnih taksi, rečeno je u vladi.

Usvojena uredba o subvencionisanju kredita za poljoprivredu

9. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije je usvojila uredbu o subvencionisanju kredita za poljoprivredu u 2012. godini sa ukupno 400 miliona dinara iz državnog budžeta, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Pastor: Vlada poslala 1,75 milijardi dinara na pogrešan račun

9. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije uplatila 1,75 milijardi dinara Vladi Vojvodine namenjenih Fondu za kapitalna ulaganja, ali na račun sa kog sredstva ne mogu da budu uplaćena firmama angažovanim na projektima kojima Pokrajina duguje dve milijarde dinara.

Vlada usvojila uredbu o prodaji 50.000 tona kukuruza

1. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije donela je danas uredbu o prodaji 50.000 tona kukuruza iz robnih rezervi po ceni od 18 dinara za kilogram, izjavio je danas ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

Vlada Srbije ukinula vanrednu situaciju

26. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije ukinula je danas na telefonskoj sednici vanrednu situaciju u svim opštinama u zemlji.

Vlada zatražila vanrednu sednicu

24. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije uputila je danas parlamentu zahtev za održavanje vanredne sednice na čijem je dnevnom redu 27 zakonskih predloga.

Vlada pozvala oružare da prekinu štrajk

23. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije pozvala je danas radnike Zastava oružja iz Kragujevca da prekinu proteste i najavila da će uskoro biti pronađeno rešenje za overu njihovih zdravstvenih knjižica.

Vlada preporučila overu zdravstvenih knjižica

14. februar 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije preporučila Fondu za zdravstvenu zaštitu da overi zdravstvene knjižice zaposlenima u preduzećima u privatizaciji, njihovim zavisnim društvima i zaposlenima u grupaciji Odbrambena industrija.

Vlada donela mere za sprečavanje restrikcija

10. februar - 11. februar 2012 | broj komentara 0

Vlada Srbije je radi sprečavanja restrikcija odlučila da se struja iz tranzita usmeri za potrebe Srbije.

Cvetković: Revizija aranžmana po formiranju vlade

10. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je s Mešunarodnim monetarnim fondom postignut dogovor da prva revizija aranžmana bude urađena posle formiranja nove vlade i rebalansa državnog budžeta.

Zamrznut aranžman s MMF-om

9. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni monetarni fond zamrznuo kreditni aranžman sa Srbijom, saopštila Vlada Srbije.

Restrikcije struje u oko 2.000 preduzeća, nema isključenja domaćinstava

9. februar 2012. | broj komentara 1

U oko 2.000 firmi u Srbiji koje nisu od vitalnog interesa biće isključena struja da bi se štitio energetski sitem, izjavio je danas direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

EPS može da izdrži bez restrikcija najviše 10 dana

9. februar 2012. | broj komentara 0

Elektroprivreda Srbije može da izdrži bez restrikcija struje još sedam do 10 dana ako se nastavi ovako visoka potrošnja, izjavio generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

Predloženo produženje raspusta do 17. februara

8. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije preporučila je Ministarstvu prosvete i nauke da do 17. februara obustavi rad u svim obrazovnim ustanovama, i predložila nove mere racionalizacije potrošnje struje i energenata u uslovima ekstremno niskih temperatura.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.