emg home
RSS

Tema:   Vuk Jeremić

Jeremić: Nastavlja se kampanja zastrašivanja Srba na Kosovu

15. maj 2012. | broj komentara 0

Ministar za inostrane poslove Vuk Jeremić rekao pred Savetom bezbednosti Ujedinujenih nacija da se nastavlja kampanja zastrašivanja Srba na Kosovu i upozorio da je sve manje interesovanja za nastavak dijaloga Prištine i Beograda. 

Jeremić: Opasna retorika da ugovori ne obavezuju

14. april 2012. | broj komentara 0

Funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić ocenio kao opasnu retoriku izjave da međunarodni ugovori koje je Srbija potpisala i primenjuje ne obavezuju i najave njihovog jednostranog raskidanja.

Jeremić: Datum pregovora Srbije i EU možda krajem godine

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Briselu, posle susreta s više ministara inostranih poslova Evropske unije, da je moguće da se do kraja godine utvrdi datum početka pregovora o prijemu Srbije u EU.

Jeremić: Beograd poznaje nesvrstane, pomaže politici EU

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za inostrane poslove Vuk Jeremić izjavio u Briselu da Srbija dobrim odnosima s nesvrstanima može doprineti uspehu cele svetske politike Evropske unije.

Jeremić: Srbija daje doprinos svetskoj politici

22. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je izjavio da će danas u Briselu na ministarskom sastanku zemalja Evropske unije i kandidata za članstvo u EU Srbija dati doprinos raspravi i formiranju stavova i vizija Unije o ključnim spoljnopolitičkim pitanjima.

Vesna Pusić: Hrvatska će podržati Litvaniju, ne Jeremića

21. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarka Hrvatske za spoljne i evropske poslove Vesna Pusić izjavila da će Hrvatska podržati kandidata Litvanije za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.  

Jeremić i Lavrov: Podudarni stavovi o Kosovu

16. mart 2012. | broj komentara 0

Stavovi Rusije i Srbije o rešenju kosovskog pitanja u potpunosti se podudaraju, izjavili danas u Moskvi ministri dve zemlje za spoljne poslove Vuk Jeremić i Sergej Lavrov.

Lagumdžija i Jeremić: Završen period otežane saradnje

14. mart 2012. | broj komentara 0

Ministri Srbije i BiH za spoljne poslove Vuk Jeremić i Zlatko Lagumdžija ocenili danas u Beogradu da je period otežane saradnje dve zemlje završen i da više nema prepreka za razvoj odnosa.

Jeremić: U komunikaciji sa svima da ne bude zabune

12. mart 2012. | broj komentara 0

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio da je Ministarstvo za spoljne poslove u intenzivnim komunikacijama sa svim zemljama sveta kako ne bi došlo do pogrešnog tumačenja dogovora Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

Jeremić: Zabraniti uzimanje ljudskih organa

29. februar 2012. | broj komentara 0

Srbija je spremna da pod okriljem Ujedinjenih nacija inicira pregovore koji bi doveli do zabrane uzimanja i krijumčarenja ljudskih organa, tkiva i ćelija, rekao danas u Ženevi ministar za spoljne poslove Vuk Jeremić.

Ispunjeni uslovi za kandidaturu Srbije

27. februar 2012. | broj komentara 0

Šef francuske diplomatije Alen Žipe izjavio je danas u Briselu da su ispunjeni uslovi da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Vestervele: Nemačka želi da Srbija dobije status kandidata

23. februar 2012. | broj komentara 0

Šef nemačke diplomatije Gido Vestervele (Guido Westerwelle) rekao je večeras u Beogradu da Nemačka želi da Srbija na sastanku Evropskog saveta u martu dobije status kandidata za članstvo u Evroskoj uniji.

Tadić: Situacija lošija nego sinoć oko rešenja za KiM

22. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ne može da iskaže optimizam kada je u pitanju dodela statusa kandidata Srbiji za članstvo u EU jer je danas "malo dalje" rešenje za problem Kosova nego sinoć.

Vamen: Srbija još nije ispunila cilj

20. februar 2012. | broj komentara 0

Šef diplomatije Vuk Jeremić i danski ministar za evropske poslove Nikolaj Vamen ocenili da je Srbija napravila veliki napredak poslednjih meseci u procesu evro-integracija, ali da ne treba prejudicirati odluku Evropskog saveta o njenoj kandidaturi jer cilj još nije dostignut.

Jeremić: Prekrajanje granica Srbije ne bi stalo na Kosovu

20. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za spoljne poslove Vuk Jeremić izjavio da se pristajanje Srbije na prekrajanje Ustavom definisanih granica ne bi završilo s Kosovom i da pritiscima i ucenama neće biti kraja ako Srbija ne pokaže čvrst stav.

Četiri godine od proglašenja nezavisnosti Kosova

17. februar 2012. | broj komentara 0

Na današnji dan pre četiri godine, 17. februara 2008, Kosovo je proglasilo nezavisnost.

Jeremić u Vašingtonu i Njujorku

14. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boravi od danas u višednevnoj poseti SAD, tokom koje će posetiti Vašington i Njujork, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srbija traži blokadu novca od kosovskih privatizacija

13. februar 2012. | broj komentara 0

Srbija traži blokadu 400 miliona evra od privatizacije preduzeća na Kosovu, piše Politika.

Ban Ki Mun s Jeremićem o Kosovu

10. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za spoljne poslove Vuk Jeremić razgovarao juče u Njujorku s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o situaciji na severu Kosova i dijalogu Beograda i Prištine.

Jeremić: SB UN treba da podrži svoje rezolucije

8. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Njujorku da su pregovori jedini način za postizanje trajnog rešenja za Kosovo i pozvao Savet bezbednosti da podrži rezolucije koje je usvojio.

Dijakonesku: Rumunija podržava davanje kandidature Srbiji

4. februar 2012. | broj komentara 0

Rumunija očekuje da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio sinoć u Minhenu šef rumunske diplomatije Kristijan Dijakonesku posle razgovora sa srspkim kolegom Vukom Jeremićem.

Jeremić potpisao sporazum o zajmu za Koridor 11

2. februar 2012. | broj komentara 0

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i ministar za ekonomski razvoj Šahin Mustafajev potpisali su danas u Bakuu Sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11, od LJiga do Preljine, u vrednosti od 300 miliona evra.

Komšić: Neću podržati kandidaturu Jeremića u UN

2. februar 2012. | broj komentara 0

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio da neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Danas: Kongresmeni SAD pokreću pitanje o ubistvu Ćuruvije

1. februar 2012. | broj komentara 0

U Kongresu SAD priprema se pitanje za Srbiju o slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, saznaje Danas u Vašingtonu.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.