emg home
RSS

Tema:   Mirko Cvetković

Cvetković: Srbija lider u privlačenju investicija

3. maj 2012. | broj komentara 0

Kandidat liste Izbor za bolji život za poslanika Mirko Cvetković rekao juče u Kruševcu da je Srbija u prošloj godini privukla najviše stranih investicija u regionu i da sve okolne zemlje zajedno nisu ostvarile nivo stranih investicija kao Srbija.

Cvetković: Srbija pokretač regionalne saradnje

25. april 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković ocenio da je Srbija postala snažan faktor stabilnosti i pokretačc regionalne saradnje na svim poljima.

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

18. april 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio sinoć da ta stranka nikada neće odustati od vraćanja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.

Kukan i Kacin od Cvetkovića traže oslobađanje Abazija

11. april 2012. | broj komentara 0

Članovi delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama Zapadnog Balkana Eduard Kukan i Jelko Kacin u pismu premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću naveli zabrinutost zbog hapšenja kosovskog Albanca Hasana Abazija 28. marta na prelazu Končulj i tražili njegovo oslobođenje.

Za povredu konkurencije kazne 29 miliona evra

11. april 2012. | broj komentara 0

Komisija za zašititu konkurencije u 2011. kompanijama izrekla kazne za kršenje konkurencije u iznosu od 3,2 milijarde dinara, 29 miliona evra, rekla je danas predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Vesna Janković.

Šest žrtava požara u diskoteci

1. april 2012. | broj komentara 0

Šest osoba poginulo noćas u diskoteci Kontrast u Novom Sadu. Požar izbio oko 2.20 u diskoteci sa oko 350 ljudi. Povređene četiri osobe. Uhapšeni vlasnici diskoteke, u Novom Sadu trodnevna žalost.  

Jovanović: Od Tadića očekujem da bude predsednik države

31. mart 2012. | broj komentara 0

Lider Liberalno-demokratske partije i Preokreta Čedomir Jovanović rekao je danas da od Borisa Tadića očekuje da bude predsednik države, a ne da gleda na građane kao na birače svoje stranke kojima nudi Demokratsku stranku umesto Srbije o kojoj ne želi da govori.

RIK traži sastanak s UNMIK-om

28. mart 2012. | broj komentara 0

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović pozvao Ministarstvo za Kosovo da hitno traži sastanak sa UNMIK-om, a na kom bi se raspravljalo o organizovanju parlamentarnih izbora na Kosovu.

Ilić: UN dostavile spisak korumpiranih bliskih vlastima

27. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je premijer Mirko Cvetković od pojedinih tela Ujedinjenih nacija dobio spisak ljudi u Srbiji koji su umešani u korupciju i koji su prepreka na putu ka EU.

Premijer: Poboljšan položaj romske populacije

21. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je danas da je položaj romske populacije u Srbiji značajno poboljšan, ali će Vlada nastaviti da ulaže u uključivanje Roma u društvo.

Cvetković: Za razvoj malog biznisa 300 miliona evra

21. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije do sada kroz međunarodne finansijske institucije i podršku vlada drugih zemalja obezbedila više od 300 miliona evra izuzetno povoljnih kreditnih linija namenjenih isključivo malim i srednjim preduzećima, izjavio premijer Mirko Cvetković.

Premijer: Uskoro mere za podsticanje zapošljavanja

18. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković rekao da će Vlada uskoro predstaviti javnosti niz mera koje bi trebalo da ohrabre mala i srednja preduzeća da više proizvode i zapošljavaju veći broj radnika.

Najavljeno ukidanje PDV-a na opremu i hranu za bebe

16. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će Vlada u narednih desetak dana usvojiti izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV), kojim će biti ukinut porez na hranu i opremu za bebe, a biće i ograničene marže na te proizvode, saopštila je danas vladina

Premijer i troje ministra mogu službenim automobilom u kampanju

16. mart 2012. | broj komentara 0

Službene automobile i obezbeđenje u izbornoj kampanji mogu da koriste premijer Mirko Cvetković i ministri za pravosuđe, unutrašnje poslove i odbranu Snežana Malović, Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, izjavio šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Devet godina od ubistva Zorana Đinđića

12. mart 2012. | broj komentara 0

Danas se navršava devet godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

Cvetković: Vlada mora da se pridržava mera štednje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje, s obzirom na okolnosti u kojima posluje privreda u zemlji.

Otvoren Poslovni forum Kopaonik

6. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio da je cilj 19. Poslovnog foruma Kopaonik, a koji je danas otvorio, da pomogne kreatorima ekonomske politike da što efikasnije nađu put do optimalnih rešenja za probleme u srpskoj ekonomiji.

Đilas: DS treba da skloni ljude koji ne rade dobro

4. mart 2012. | broj komentara 2

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da DS mora oštrije da reaguje i skloni ljude koji nisu u stanju da dobro obavljaju svoj posao.  

Cvetković: Reforme nisu bile lake ali su unapredile Srbiju

2. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da reforme koje su bile potrebne da bi se dobio status kandidata nisu bile lake, ali da su unapredile Srbiju i donele korist građanima.

Tadić: Kurs će se stabilizovati

2. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio danas da će se kurs dinara stabilizovati i istakao da promene kursa ne smeju biti skokovite jer to najviše pogađa standard građana i preduzeća.

Cvetković: Kandidatura kruna rada Vlade Srbije

28. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je dobijanje kandidature za članstvo u Evropskoj uniji neka vrsta krune onog što je Vlada uradila tokom četvorogodišnjeg mandata.

Tadić: I Evropa i Kosovo

24. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić pozdravio je dogovor Beograda i Prištine postignut danas u Briselu i ocenio da to znači da Kosovo na regionalnim forumima neće biti prisutno kao nezavisna država.

Vlada nije razmatrala ograničavanje marže na naftu

23. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije nije razmatrala mogućnost ograničavanja marže na naftne derivate, izjavio je danas premijer Mirko Cvetković, istakavši da je to pitanje dosta složeno.

Cvetković: Srbiji ne preti grčki scenario

23. februar 2012. | broj komentara 0

 Premijer Mirko Cvetković izjavio da odgovorno može da kaže da Srbiji ne preti grčki scenario.

Analize

Ocenjivanje rada ministara

Borisova "božja ruka"

23. decembar 2008 u 09:12

Predsednik je najavio kontrolu rada ministara kako bi lovce na položaj u okviru DS disciplinovao da rade u korist države i građanima Srbije pokazao da je aktivan političar koji će se i lično založiti za redovno praćenje rada predstavnika vlasti. Tadić, ipak, ne može ocenjivati i smenjivati ministre, ali može davati političke sudove

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.