emg home

RSS

Premijer i troje ministra mogu službenim automobilom u kampanju

16. mart 2012. | 11:42

Izvor: Beta

Službene automobile i obezbeđenje u izbornoj kampanji mogu da koriste premijer Mirko Cvetković i ministri za pravosuđe, unutrašnje poslove i odbranu Snežana Malović, Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, izjavio šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

"Osim njih četvoro, nijedan ministar u kampanji ne koristi službena vozila, nego u tu svrhu mora da koristi privatne automobile", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da je MUP odredio da premijer i troje ministara moraju da imaju službeno obezbedjenje od 24 sata, što znači i tokom aktivnosti vezanih za kampanju.

Član 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije izričit je da funkcioner ne može da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata. To je dozvoljeno samo ako je takva upotreba javnih resursa uređena propisima iz te oblasti ili odlukom službi koje se staraju o bezbednosti funkcionera.

Zakon dozvoljava funkcionerima da učestvuju u stranačkim aktivnostima ako to ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno. Takođe, funkcioner je dužan da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kom vrši javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta. To se, međutim, ne odnosi na funkcionere koje građani neposredno biraju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Mirko Cvetković, Dragan Šutanovac, Ivica Dačić, Snežana Malović, Milivoje Mihajlović


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi

  • Dačić: Ekonomski program najvažnije pitanje

    28. maj 2012. 13:05 |

  • Dačić: Bez daljeg stezanja kaiša i restriktivne politike

    24. maj 2012. 10:05 |

  • Dačić: Nikome nisam odneo glasove, podrška Tadiću

    15. maj 2012. 11:05 |