emg home
RSS

Tema:   Dragan Šutanovac

Ministarstvo za odbranu pripremilo platformu za pregovore s EU

10. maj 2012. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio da će ministarstvo koje predvodi prvo otvoriti novo poglavlje u odnosima sa Evropskom unijom jer je pripremilo platformu za pregovore o članstvu u Uniji. 

Prva petoletka Namenska uskoro u državnom vlasništvu

5. april 2012. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac najavio da će fabrika Prva petoletka Namenska uskoro biti u većinskom državnom vlasništvu.

RIK proglasio listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić"

18. mart 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija večeras proglasila izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić".

Šutanovac: Ispunjena predizborna obećanja

17. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao da je vlast na čelu s DS-om, uprkos ekonomskoj krizi, ispunila najveći deo obećanja od pre četiri godine.

Premijer i troje ministra mogu službenim automobilom u kampanju

16. mart 2012. | broj komentara 0

Službene automobile i obezbeđenje u izbornoj kampanji mogu da koriste premijer Mirko Cvetković i ministri za pravosuđe, unutrašnje poslove i odbranu Snežana Malović, Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, izjavio šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbiji od sledeće budžetske decenije EU svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći, što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU

1. mart - 2. mart 2012 | broj komentara 0

Vođe Evropske unije su večeras odlučile da dodele status kandidata za članstvo u EU Srbiji, saopštio je na Tviteru predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Šutanovac i Vondra o vojnoj saradnji

21. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar Češke za odbranu Aleksandar Vondra izjavio je danas u Pragu da nema razloga da Češka uslovljava Kosovom podršku Srbiji za status kandidata za EU i istakao da je impresioniram napretkom koji je Srbija postigla u reformama sistema odbrane.

Vlada radi na nacionalnoj širokopojasnoj mreži

8. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije formirala Radnu grupu za definisanje projekta gradnje nacionalne širokopojasne mreže, objavljeno u Službenom glasniku.

Šutanovac: Ugovori vredni 330 miliona dolara za oružare

8. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio da će Zastava oružje ove godine imati ugovore vredne skoro 330 miliona dolara, gotovo devet puta više nego prošle godine.

Dačić: Nije pokazana solidarnost

6. februar 2012. | broj komentara 1

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić izjavio da je zbog obimnih snežnih padavina potrebna pomoć u mehanizaciji za raščišćavanje snega i pomoć u gorivu za tu mehanizaciju i da nije pokazana solidarnost.

Priprema atentata na Tadića?

16. januar 2012. | broj komentara 0

Vrh Ministarstva za unutrašnje poslove dobio dojavu o pripremi atentata na predsednika Srbije Borisa Tadića i o tome da su da su mete i patrijarh Irinej, ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić i direktor Policije Milorad Veljović, piše Blic.

Šutanovac: Ukidanje paralelnih struktura ne jednim rezom

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio je danas da je pitanje ukidanja paralelnih struktura na Kosovu politička prepreka ka dobijanju kandidature za EU, kojoj mora da se pristupi analitično, ali da se to ne može učiniti jednim rezom.

Šutanovac: Potrebno trajno rešenje za Kosovo

18. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio da je za Kosovo neophodno naći održivo i trajno rešenje, prihvatljivo za sve koji tamo žive i za Evropsku uniju.

Šutanovac: Srbi sa severa Kosova treba da uklone barikade

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac ocenio je danas da je stanje bezbednosti na Kosovu kritično i da je zato nepohodno da Srbi sa severa poslušaju poziv predsednika Borisa Tadića i uklone barikade sa puteva. 

Tadić: Srbija bezbedna zemlja uprkos rizicima

12. novembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da je Srbija uprkos tome što je ova godina za nju bila ispunjena bezbednosnim iskušenjima i rizicima, danas bezbedna zemlja.

Šutanovac: Austrija će podržati kandidatutu Srbije

4. novembar 2011. | broj komentara 1

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio da će Austrija podržati zahtev Srbije da 9. decembra dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.  

Šutanovac: Probleme na Kosovu treba rešiti bez žrtava

21. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac nada se da će na Kosovu nenasilna rešenja dobiti prednost nad nasiljem i da će svi problemi koji tamo postoje biti okončani bez žrtava.

Tadić: Neodgovorno slati poruke preko medija

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da je Srbima na severu Kosova "uputio poruku" u vezi sa najavom Kfora da će ukloniti barikade, ali nije želeo da kaže šta im je rekao.

Šutanovac: Vojna fabrika povećala izvoz više od dva puta

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas da je vojna fabrika "Milan Blagojević - namenska" u Lučanima u poslednje četiri godine duplirala proizvodnju i više od dva puta povećala izvoz.

Šutanovac: Snimak o Jarinju ne postoji

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da snimak nedavnog incidenta na Jarinju ne postoji.

Šutanovac: U medijima priča koja nije sasvim tačna

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas u Čačku da je izveštaj srpskih bezbednosnih službi o dešavanjima na severu Kosova predstavljen na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost poverljiv, a da je u medijima plasirana priča pod "jakim utiskom emocija i

Šutanovac: Povećali smo ulaganja u razvoj i istraživanje

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio je danas da je Srbija, uprkos budžetskim teškoćama, u poslednje dve godine uložila više sredstva u istraživanje i razvoj naoružanja i vojne opreme nego ukupno u čitavoj deceniji pre toga.

Skupštini i NBS-u nagrade za otvorenost

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije i Narodna banka dobile su danas ovogodišnja priznanja za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama.

Najmanje 10 povređenih u sukobima na Jarinju

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Najmanje 10 osoba povređeno je danas u sukobima vojnika Kfora i Srba blizu prelaza Jarinje.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.