emg home
RSS

Šutanovac: Snimak o Jarinju ne postoji

10. oktobar 2011. | 17:30

Izvor: Emg.rs

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da snimak nedavnog incidenta na Jarinju ne postoji."Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna je prezentacija svih službi i agencija koje funkcionišu u Srbiji i nije bila prezentacija Vojske", kazao je Šutanovac novinarima Subotici.

Šutanovac je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva odbrane, rekao da su priču o snimku plasirali pojedini mediji i da ona predstavlja dezavuisanje javnosti.

Ministar je istakao da ono što predstavlja tajnu ne bi trebalo da se pojavljuje u javnosti, jer ima određenu težinu koja može da bude problematična sa aspekta bezbednosti.

"Insistiram da se to poštuje jer ne postoji nijedna zemlja na svetu koja svoje tajne stavlja transparentno na uvid građanima", rekao je ministar, naglasivši da situacija na Jarinju nije do kraja razjašnjena.

Prema njegovim rečima, novinski napisi dovodili su do "emotivnog naboja i raspaljivanja vatre što nije cilj jer na Kosovu i Metohiji i južno od Ibra živi veliki broj ljudi koje ne treba dovesti u situaciju da budu u problemu".

Govoreći o profesionalizaciji Vojske, Šutanovac je rekao da se proces odvija na zadovoljavajućem nivou.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Odbrana, Kosovska kriza

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Dragan Šutanovac


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi