emg home
RSS

Tema:   Borislav Stefanović

Stefanović: Nema dogovora i dijaloga bez Rezolucije 1244

26. januar 2012. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović demantovao je danas navode Prištine da će početkom februara biti postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova koji isključuje pominjanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i bez reči "Republika"

Stefanović izneo Kuperu predloge za predstavljanje Kosova

25. januar 2012. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović izneo je danas posredniku EU Robertu Kuperu nekoliko predloga modela za regionalno predstavljanje Prištine, uz puno poštovanje Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija.

Stefanović: Kuper naredne nedelje u Beogradu

21. januar 2012. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da bi posrednik EU u dijalogu Robert Kuper trebalo da tokom naredne nedelje dođe u Srbiju, a od te posete očekuju se dogovor o nastavku dijaloga i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova.

Stefanović: Bez EU gubimo i sagovornike i saveznike

18. januar 2012. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da politika “i Kosovo i EU” nije jednostavna i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo.

Stefanović: Rezolucija 1244 uslov za nastavak pregovora

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio jutros da će dijalog s Prištinom biti nastavljen posle Nove godine ako druga strana promeni svoj stav o rezoluciji 1244.

Objavljen tekst sporazuma Beograda i Prištine

4. decembar 2011. | broj komentara 1

Delegacije Beograda i Prištine postigle su u Briselu dogovor o integrisanom upravljanju prelazima između Kosova i centralne Srbije (IBM). Prenosimo integralni tekst dogovora, uključujući fusnote koje su naznačene u zagradama, a izložene na kraju teksta.

Tadić: Kosovski Srbi da prihvate sporazum o prelazima

3. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je večeras u Berlinu kosovske Srbe da sutra prihvate sporazum o upravljanju administrativnim prelazima koji su postigli pregovarački timovi Beograda i Prištine.

Tahiri: Predložili upravljanje granicama, Beograd ne prihvata

2. decembar 2011. | broj komentara 0

Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri izjavila je danas u Briselu da njen tim i dalje nastoji da predoči pregovaračkom timu Beograda da je rešenje za carinske prelaze na Kosovu uspostavljanje "integrisanog upravljanj granicama" između dve suverene

Dijalog možda i tokom vikenda

2. decembar 2011. | broj komentara 0

Postoji mogućnost da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen i tokom vikenda, naveli su diplomatski izvori EU.

Stefanović: Barikade odigrale ulogu

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je danas u Briselu da će uprkos teškoj situaciji zbog zbivanja na severu Kosova biti uloženi napori da se postigne nagodba oko predstavljanja Prištine na reigonalnim forumima i o adminsitrativnim prelazima.

Stefanović: Bitno je sačuvati jedinstvo, bez nasilja

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da je potrebno da se sačuva jedinstvo i da se građani na severu Kosova ne izlažu aktima nasilja.

Stefanović: Dogovor o jednoj od tema donosi kandidaturu za EU

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović ocenio da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata za članstvo u EU ako u nastavku dijaloga bude postignuto rešenje za administrativne prelaze ili za regionalno predstavljanje Prištine.

Zahtev vrhu države da ne sklapa dogovore štetne po Srbiju

27. novembar 2011. | broj komentara 0

Delegati Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije traže od vrha države da poštuje odluke organa vlasti i da, kako se navosi, prestane da sklapa dogovore sa albanskom stranom na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa. Taj zahtev je upućen predsedniku države

Stefanović: Srbija spremna na kompromis

23. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u sredu da je  Srbija spremna na kompromis, ali da neće prihvatiti jednostrana rešenja na kojima insistira druga strana.

Napredak u dijalogu oko regionalne saradnje

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Šefovi delegacija Beograda i Prištine su danas u Briselu saopštili da je bitan napredak u dijalogu ostvaren oko predstavljanja Kosova u regionalnim forumima, ali ne i oko carinskih prelaza, najavivši novi susret 30. novembra.

Stefanović: Dogovor o priznanju diploma

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio sinoć u Briselu da je postignut dogovor o uzajamnom priznavanju univerzitetskih diploma.

Stefanović: Uz podstrek EU moguć dogovor o prelazima

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je danas u Briselu, uoči nastavka dijaloga Beograd-Priština, da očekuje da EU da podstrek za postizanje nagodbe oko administrativnih prelaza na severu Kosova, za šta će Srbija ponuditi više varijanti.

Stefanović negira da su sporazumi štetni i nezakoniti

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović odbacio je danas optužbe da su do sada postignuti dogovori sa Kosovom suprotni zakonu i naveo da će ta rešenja biti sprovedena.

Poslanici kritikuju sporazume s Prištinom

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Pojedini poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije koji žive na Kosovu kritikovali danas u žustroj raspravi sporazume koje je beogradski pregovarački tim dogovorio s Prištinom i ukazali na to da ih Srbi na severu Kosova neće sprovoditi.

Stefanović: Sve ću ponovo objasniti Odboru za Kosovo

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović najavio da će na današnjoj sednici Odbora za Kosovo članovima tog skupštinskog tela ponovo objasniti značaj dijaloga i primene dogovora postignutih u Briselu.

Stefanović: Još nije postignut dogovor o prelazima

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da dogovor o administrativnim prelazima na severu Kosova još nije postignut jer kosovske vlasti žele da od njih naprave državne prelaze.

Odbor u petak o dosad postignutim dogovorima s Prištinom

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo u petak će razmotriti izveštaj pregovaračkog tima o dosadašnjim razgovorima s Prištinom i svim dosad postignutim dogovorima u tom dijalogu.

Kuper predlaže nastavak pregovora za petak

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper predložio je da se sledeći sastanak dve delegacije održi u petak, 18. novembra, što su prihvatili predstavnici iz Prištine, piše današnji dnevnik Ekspres.

Stefanović pozvao predsednike opština na razgovor

14. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović pozvao je predsednike opstina na severu Kosova da u sredu dođu u Beograd na razgovore o administrativnim prelazima i drugim pitanjima o kojima se razgovara s prištinskim vlastima.

Stefanović: Rešenje za sever Kosova u interesu Srba

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović ocenio da je najvažnije da građani razumeju da se Beograd trudio i trudi da rešenje za sever Kosova bude u skladu s nacionalnim interesima koji su i u interesu kosovskih Srba.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Analize

Koliko je tržište u Srbiji slobodno

Nevidljiva ruka politike

Broj 607-608

19. januar 2012.