emg home

RSS

Dijalog možda i tokom vikenda

02. decembar 2011. | 10:04 11:52

Izvor: Beta

Grad: Brisel

Postoji mogućnost da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen i tokom vikenda, naveli su diplomatski izvori EU.

U ponedeljak, 5. decembra, Savet ministara inostranih poslova EU treba da donese odluku o tome da li će liderima EU predložiti da 9. decembra Srbiji odobre kandidaturu za prijem u EU.

Šef beogradskog tima Borislav Stefanović izjavio je sinoć da je u pregovorima u četvrtak u Briselu došlo do izvesnog približavanja stavova o rešenju za administrativne prelaze i regionalno predstavljanje Kosova, ali da nije postignut nikakav konačan rezultat. Stefanović je novinarima rekao da izvesnog napretka ima o sertifikatima za prelazak administrativne linije između Kosova i centralne Srbije. Dogovor je da na tim dokumentima, potvrdama za lična dokumenta, nema državnih obeležja.

Problema i dalje ima u pregovorima o administrativnim prelazima i o regionalnom predstavljanju Kosova jer prištinska strana i dalje uporno insistira na državnim simbolima, rekao je Stefanović.

 

Edita Tahiri: Kosovo prihvatilo predlog EU o upravljanju granicama

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri izjavila da je Kosovo prihvatilo sporazum o integrisanom upravljanju granicom koji je predložila Evropska unija.

Posle jučerašnje runde pregovora u Briselu, završene nešto pre ponoći, Edita Tahiri je rekla da delegacija Srbije nije prihvatila sporazum i da sada ostaje da EU radi sa Srbijom kako bi se mogao postići sporazum.

Prištinski mediji prenose izjavu posrednika Roberta Kupera da će o rezultatima osme runde informisati ministre spoljnih poslova i da ostaje otvorena mogućnost da se i tokom današnjeg dana nastave razgovori.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. januar - 05. februar 2012.

>>

Povezani naslovi