emg home
RSS

Tema:   Edita Tahiri

Edita Tahiri: Nastavak razgovora moguć početkom novembra

15. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri izjavila je da bi sledeća runda razgovora mogla biti održana početkom novembra, ali da to zavisi od pritiska međunarodne zajednice na Srbiju.

Kuper: Dijalog Prištine i Beograda treba nastaviti

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Posrednik Evropske unije (EU) u razgovorima o tehničkim pitanjima između Pristine i Beograda, Robert Kuper, danas je ocenio da dijalog ima budućnost i da ga treba nastaviti, ali nije precizirao kada se to može dogoditi.

Koha: Kraj tehničkog, početak suštinskog dijaloga

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Dijalog Kosova i Srbije o tehničkim pitanjima verovatno neće biti nastavljen, ali će na proleće 2012. početi suštinski dijalog dve strane, piše danas prištinski dnevnik Koha ditore.

Edita Tahiri: Za prekid dijaloga kriv Beograd

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri za neuspeh nove runde dijaloga okrivila beogradsku delegaciju, kojoj je, kako je navela, u Briselu rečeno da SAD i EU snažno podržavaju kosovsku vladu u uspostavljanju granične i carinske kontrole na severu Kosova.

Tahiri: Razgovore treba nastaviti

24. septembar 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je da razgovore o tehničkim pitanjima treba nastaviti, nezavisno od situacije na severu Kosova i sporazuma koji su do sada postignuti u dijalogu predstavnika Beograda i Prištine.

Štampa: Posle tehničkog, politički dijalog s Beogradom

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Inostrani zvaničnici su potvrdili da se planira održavanje političkog dijaloga Kosova i Srbije, sasvim drugačijeg od tekućih pregovora o tehničkim pitanjima, piše dnevnik "Koha ditore".

Stefanović: Neprihvatljivo jednostrano preuzimanje prelaza

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da je za Beograd neprihvatljivo da prištinske vlasti jednostrano pokušaju da preuzmu administrativne prelaze i da će taj potez narušiti stabilnost Kosova i celog regiona.

Stefanović: Postignut dogovor o carinskom pečatu

2. septembar 2011. | broj komentara 0

  Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas nakon nove runde razgovora s prištinskom delegacijom da je postignut sporazum o carinskom pečatu na kome će pisati carina Kosova bez ikakvih drugih oznaka vezanih za samoproglašenu vlast u

Edita Tahiri: U petak o pečatu, katastru, telekomunikacijama

31. avgust 2011. | broj komentara 0

Vicepremijerka Kosova Edita Tahiri, koja predvodi prištinsku delegaciju u dijalogu s Beogradom, rekla je da će carinski pečati, telekomunikacije, energija i katastar biti teme sastanka 2. septembra u Briselu.

Bogdanović: Barikade ostaju

1. avgust 2011. | broj komentara 0

Mnistar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će barikade koje su postavljene na putevima na severu Kosova, ostati tu dok se ne reši problem administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje. Komandant Kfora Erhard Biler neće se sastati sa Stefanovićem i Bogdanovićem

Tahiri: Nećemo prihvatiti da razgovaramo o severu Kosovo

1. avgust 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova i šefica kosovske delegacije u razgovorima sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je danas da Kosovo nikada neće prihvatiti da razgovara o severu Kosova.

Edita Tahiri: Beograd odgovoran za odlaganje

20. jul 2011. | broj komentara 0

Edita Tahiri, šefica pregovaračkog tima Prištine, izjavila da je Beograd odgovoran za odlaganje šeste runde razgovora.

Vlada Kosova: Šesta runda 20. i 21. jula u Briselu

15. jul 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri razgovarala je danas u Prištini sa specijalnim izaslanikom EU na Kosovu Fernadnom Đenitlinijem o pripremama za šestu rundu razgovora sa Srbijom koja će se u Briselu održati 20. i 21. jula, saopštila je vladina pres služba.

Edita Tahiri: Primena sporazuma od 1. novembra

3. jul 2011. | broj komentara 0

Sprovođenje dogovora Prištine i Beograda počeće 1. novembra ove godine, rekla je danas šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri.

Stefanović: Ni eksplicitno ni implicitno priznanje Kosova

3. jul 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da dogovor o rešavanju pitanja slobode kretanja građana i razmeni matičnih knjiga sa kosovskim vlastima ne predstavlja ni eksplicitno ni implicitno priznanje Kosova.

Dogovor o slobodi kretanja i matičnim knjigama

2. jul 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za razgovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras u Briselu da je danas postignut dogovor o rešavanju pitanja slobode kretanja građana i o razmeni kopija matičnih knjiga.

Dačić: Zaboraviti bajku o multietničkom Kosovu

12. jun 2011. | broj komentara 3

Vicepremijer Ivica Dačić izjavio da bajku o multietničkom Kosovu treba zaboraviti jer je na delu projekat stvaranja velike Albanije.

Nova runda dijaloga odložena za kraj juna

10. jun 2011. | broj komentara 0

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograd-Priština Robert Kuper odlučio da novu rundu tog dijaloga, načelno predviđenu za sredinu meseca, odloži za kraj juna kako bi dvema stranama bilo dato više vremena za moguće sporazume, izjavila Maja Kocijančič, portparolka predstavnice

Edita Tahiri: Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova

1. jun 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinskog pregovaračkog tima za razgovore sa beogradskim zvaničnicima Edita Tahiri izjavila je da bi Srbija "trebalo da pronađe svog Šarla de Gola" koji bi doneo odluku o priznanju Kosova kao što je francuski državnik svojevremeno priznao Alžir.

Edita Tahiri: Poseta Ketrin Ešton podsticaj razgovorima

27. maj 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je danas da je poseta predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton podsticaj razgovorima Prištine i Beograda i postizanju konkretnih sporazuma.

Zvaničnici: Napredak u razgovorima Beograda i Prištine

25. maj 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri i specijalni izaslanik EU za Kosovo Fernando Đentilini ocenili su danas da je u razgovorima Prištine i Beograda postignut značajan napredak.

Stefanović: Blizu dogovora o katastru i slobodi kretanja

18. maj 2011. | broj komentara 1

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da se u poslednjoj rundi razgovora došlo blizu dogovora o katastru i slobodi kretanja i da je EU predložila da se pokrenu i pitanja nestalih i kulturne baštine.

Danas nastavak razgovora timova Beograda i Prištine

17. maj 2011. | broj komentara 0

Četvrta runda razgovora predstavnika Beograda i Prištine biće održana danas i sutra u Briselu, a šefovi timova izneli su različite najave o temama dijaloga.

Edita Tahiri: Beograd želi da promeni karakter razgovora

16. maj 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinskog tima za razgovore s Beogradom Edita Tahiri ocenila je da se Srbija trudi da izmeni karakter razgovora s prištinskim zvaničnicima.

Incident u Prištini zbog razgovora Stefanovića i Kučija

12. maj 2011. | broj komentara 0

Sastanak šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i zamenika premijera Kosova Hajredina Kučija počeo je danas popodne u zgradi Vlade Kosova, ispred koje je došlo do incidenta tokom kojeg su povređeni policajci.

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.