emg home
RSS

Tahiri: Razgovore treba nastaviti

24. septembar 2011. | 14:54

Izvor: Beta

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je da razgovore o tehničkim pitanjima treba nastaviti, nezavisno od situacije na severu Kosova i sporazuma koji su do sada postignuti u dijalogu predstavnika Beograda i Prištine.Tahiri koja je i šefica pregovaračkog tima Prištine u razgovorima za Beogradom je za radio Slobodna Evropu rekla da je dijalog međunarodni proces i da je kao takav neophodan.

"O dialogu se konsultujemo i koordinišemo sa našim partnerima u SAD i EU. Mi kao vlada Republike Kosovo verujemo u angazovanje međunarodnih faktora da doprinesu uspehu dijaloga, koji je doprinos dobrosusedskim odnosima, regionalnoj saradnji i ubrzanju evropskih integracija", kazala je Tahiri.

Sledeći sastanak delegacija Prištine i Beograda trebalo bi da bude održan 27. i 28. septembra u Briselu.

Kako je saopšteno, na tim sastancima će se razgovarati o telekomunikacijama, energiji, regionalnoj saradnji i kašnjenjima u ostvarivanju pet prethodno postignutih dogovora.

Šef Pregovaračkog tima Beograda u razgovorima Borislav Srefanović izjavio je da je teško razgovarati o drugim temama, a da se ne reši pitanje prelaza na severu Kosova.

Edita Tahiri odbacuje mogućnost razgovora o prelazima jer je to unutrašnje pitanje Kosova, a takav stav podržavaju i predstavnici vlasti i opozicije na Kosovu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi