emg home
RSS

Tema:   Ratni zločini

Tužilac: Dokazaćemo Mladićevu odgovornost za Srebrenicu

17. maj 2012. | broj komentara 0

Tužilac Piter Mekloski rekao je danas u uvodnoj reči na suđenju Ratku Mladiću da će dokazati da je bivši komandant Vojske Republike Srpske odgovoran za genocid nad više od 7.000 muslimanskih muškaraca i dečaka iz Srebrenice u julu 1995. i za progon hiljada žena, dece i

Počelo suđenje Ratku Mladiću

16. maj 2012. | broj komentara 0

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počelo jutros pred Haškim tribunalom uvodnom rečju tužioca Dermota Gruma.  

Ljajić: Spremni smo da damo garancije za Šešelja

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije haškom optuženiku Vojislavu Šeselju za privremeno puštanje na slobodu, ako je to jedini razlog zbog kojeg je lider radikala još u pritvoru, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim

Švajcarska izručila člana Gnjilanske grupe

22. mart 2012. | broj komentara 0

Optuženi pripadnik Gnjilanske grupe Šemsi Nuhiju, koji je pre godinu dana uhapšen u Švajcarskoj na osnovu srpske poternice, sinoć izručen Srbiji.

Ukinut pritvor Limaju i drugim optuženima

21. mart 2012. | broj komentara 0

Sudija Okružnog suda u Prištini naredio je danas puštanje iz pritvora Fatmira Limaja i još devet optuženih za ratne zločine protiv civila u logoru bivše Oslobodilačke vojske Kosova u selu Klečka, saopšteno je iz Euleksa.

Diković tužio Natašu Kandić

19. mart 2012. | broj komentara 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković podneo je tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog optužbi da je odgovoran za ratne zločine na Kosovu, piše Danas.

Švajcarska Srbiji izručuje člana Gnjilanske grupe

18. mart 2012. | broj komentara 0

Portparol švajcarskog Saveznog zavoda za pravosuđe Falko Gali izjavio je da je taj sud odlučio da izruči osumnjičenog pripadnika Gnjilanske grupe Šemsija Nuhiua Srbiji.

Uhapšen haški osuđenik Vinko Martinović

16. mart 2012. | broj komentara 0

Haški osuđenik Vinko Martinović uhapšen u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Mali Prolog prema BiH,između Metkovića i Vrgorca, javila Hrvatska radiotelevizija.

Josipović: Što pre sporazum sa Srbijom o ratnim zločinima

14. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da treba što pre zaključiti međudržavne sporazume o efikasnijem procesuiranju ratnih zločina u regionu i njihovoj depolitizaciji.

Šešelj: Tribunal instrument Zapada, nema dokaza protiv mene

14. mart 2012. | broj komentara 0

Optuženi Vojislav Šešelj rekao je danas pred Međunarodnim tribunalom u Hagu, na početku svoje završne reči, da je taj sud nelegalan i da na radi u interesu pravde, već ostvaruje "prljavi zadatak" zapadnih obaveštajnih službi koje mu "komanduju".

UN: Zločine u Libiji činili i Gadafijeve snage i ustanici

14. mart 2012. | broj komentara 0

Istraga komisije Ujedinjenih nacija utvrdila da su tokom prošlogodišnjih sukoba u Libiji zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinile i snage tadašnjeg lidera Moamera Gadafija, ali i oni koji su se borili protiv njih.

Optužnica protiv Željka Jukića zbog ratnih zločina

13. mart 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Željka Jukića, koji se tereti za ratne zločine protiv čovečnosti nad bošnjačkim civilima na području opštine Prozor.

Bivši vojnik osuđen na 6.060 godina zatvora

13. mart 2012. | broj komentara 0

Bivši pripadnik elitne vojne jedinice vojske Gvatemale Pedro Pimentel Rios osuđen na 6.060 godina zavora zbog učešća u masakru u kom je 1982. ubijena 201 osoba.

Fikret Abdić na slobodi

9. mart 2012. | broj komentara 0

Fikret Adbić jutros pušten iz zatvora u Puli pošto je odslužio dve trećine petnaestogodišnje kazne zbog ratnog zločina u BiH.

Optužnica za zločine u logoru Dretelj

2. mart 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv pet osoba zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u logoru Dretelj u Čapljini, u Hercegovini.

Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Medačkom džepu

2. mart 2012. | broj komentara 0

Hrvatska policija uhapsila juče osumnjičene za zločine u Medačkom džepu. Za ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika 1993. hrvatska policija sumnjiči bivšeg komandanta čete 9. gardijske brigade Josipa Krmpotića, tri pripadnika te jedinice i bivšeg pripadnika

Obrenović oslobođen pre isteka kazne za Srebrenicu

29. februar 2012. | broj komentara 0

Haški tribunal oslobodio bivšeg oficira Vojske Republike Srpske Dragana Obrenovića pre isteka kazne od 17 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima u Srebrenici, saopšteno u Hagu.

BiH: Uhapšeno četvoro osumnjičenih za ratne zločine

22. februar 2012. | broj komentara 0

Po nalogu tužioca Posebnog odeljenja BiH za ratne zločine, četiri osobe danas su uhapšene zbog sumnje u ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti u logoru Dretelj u Čapljini, u Hercegovini. Uhapšeni su Srećko Herceg, Ivan Medić, Marina Grubišić-Fejzić i Ivan

Suđenje Mladiću počinje 14. maja

15. februar 2012. | broj komentara 0

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počeće 14. maja, saopštio Haški tribunal.

Merčep: Nisam kriv

10. februar 2012. | broj komentara 0

Ratni pomoćnik ministra Hrvatske za unutrašnje poslove Tomislav Merčep izjavio je danas pred Županijskim sudom u Zagrebu da se ne smatra krivim ni po jednoj od tačaka optužnice koja mu je pročitana ma početku sudjenja.

Optužnica za ratni zločin u Tenji

10. februar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv bivših pripadnika Teritorijalne odbrane Tenja Bože Vidakovića i Žarka Čubrila zbog zločina nad civilima i zarobljenicima, tokom leta 1991.

Jeleni Rašić 12 meseci zatvora zbog lažiranja izjava svedoka

7. februar 2012. | broj komentara 0

Haški tribunal osudio je danas Jelenu Rašić, bivšu članicu tima odbrane bosanskog Srbina Milana Lukića, na 12 meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog lažiranja izjave svedoka u procesu protiv Lukića.

Tužilaštvo za ratne zločine za međudržavni sporazum

31. januar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podržava inicijativu hrvatskog predsednika Ive Josipovića za sklapanje međudržavnog sporazuma kojim bi se olakšalo procesiranje ratnih zločina u regionu.

Svedok: Prete mi iz moćnih centara

25. januar 2012. | broj komentara 0

Ključni svedok na suđenju za ratni zločin u selu Ćuška, na Kosovu, bivši pripadnik jedinice Šakali Zoran Rašković izjavio danas da njegovoj porodici i njemu, zbog svedočenja, stižu pretnje iz moćnih centara.

Zatvorske kazne za ratni zločin u Morinju

25. januar 2012. | broj komentara 0

Viši sud u Podgorici osudio na zatvorske kazne četiri pripadnika JNA zbog ratnog zločina nad ratnim zarobljenicima sa dubrovačkog područja početkom devedesetih u logoru Morinj kod Kotora, a u nedostatku dokaza oslobodio dva optužena.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.