emg home
RSS

Tema:   Kosovska kriza

Sastanak bez dogovora, za rešenje potreban Beograd

22. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sastanak predsednika opština severnog Kosova i čelnika Kfora i Euleksa protekao je i danas bez dogovora, uz zahtev Kfora da se svim misijama na Kosovu omogući bezuslovna sloboda kretanja, izjavio je predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Ivanović: Potrebni sastanci i sa Kforom i sa Tadićem

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je danas da je za rešavanje problema barikada, neopohodno da se čelnici opština sa severa Pokrajine sastanu ne samo sa predstavnicima Kfora, već i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Sastanak bez dogovora, Kfor postavio novi zahtev

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sastanak u Zubinom Potoku završen je bez dogovora, a Kfor je postavio novi zahtev da se i Euleksu obezbedi nesmetano kretanje po severu Pokrajine, izjavio je danas predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Tadić: Neodgovorno slati poruke preko medija

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da je Srbima na severu Kosova "uputio poruku" u vezi sa najavom Kfora da će ukloniti barikade, ali nije želeo da kaže šta im je rekao.

Stefanović: Skloniti se i izbeći žrtve ako Kfor krene

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da bi Srbi sa severa Kosova trebalo da se sklone i izbegnu sukobe i žrtve ako Kfor, kako je najavio, počne da uklanja barikade.

Šutanovac: Snimak o Jarinju ne postoji

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da snimak nedavnog incidenta na Jarinju ne postoji.

KFOR ne isključuje nasilno uklanjanje barikada na severu

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komandant KFOR-a, nemački general Erhard Drevs izjavio je danas da bi želeo da vidi političko rešenje problema na severu Kosova, ali da ne isključuje ni mogućnost nasilnog uklanjanja barikada koje su postavili Srbi.

Dačić: Neodgovorne i štetne izjave o Veselinoviću

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova.

Ministri NATO: Nužan novi politički napredak na Kosovu

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministri odbrane NATO-a ukazali su danas u Briselu da je "nužan novi napredak na političkom planu", prvenstveno kroz dijalog za rešavanje napetosti na Kosovu, saopštio je generalni sekretar Atlantskog saveza Anders Fog Rasmusen.

Redžepi: Srbija najviše može da pomogne rešavanju krize

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi ocenio je danas da najveći doprinos u smirivanju situacije na severu Kosova može da pruži Srbija, koja, kako je naveo, može da utiče na lidere tamošnjih Srba da uklone barikade.

Đelić: Opasne jednostrane promene na Kosovu

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić upozorio je danas u Beogradu da opasnost za evropski put Srbije predstavlja razmišljanje pojedinih zemalja da "jednostrano menjaju realnost" na Kosovu.

Štampa: Posle tehničkog, politički dijalog s Beogradom

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Inostrani zvaničnici su potvrdili da se planira održavanje političkog dijaloga Kosova i Srbije, sasvim drugačijeg od tekućih pregovora o tehničkim pitanjima, piše dnevnik "Koha ditore".

KFOR zatvara puteve, Srbi probijaju nove

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbi na severu Kosova su prošle noći, u odmeravanju sa KFOR-om, probili novi put.

Ban Ki Mun: Dijalogom do rešenja problema na Kosovu

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, jedini je put za rešenje problema na Kosovu, ocenio je prošle noći posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

Vlada od međunarodnih misija traži da se reše incidenti

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije zatražila je danas od međunarodnih misija na Kosovu da nove incidente što pre reše jer su ozbiljno zabrinuli tamošnje Srbe, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mirna noć na severu Kosova

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Noć na severu Kosova je protekla mirno a Srbi, koji su od 25. jula svakodnevno na barikadi u selu Rudare kod Zvečana, motre i na sve druge putne pravce koji vode ka prelazima Brnjak i Jarinje.

Mirna noć na barikadi u Rudaru

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Na poslednjoj barikadi u selu Rudare, na severu Kosova, gde Srbi od 25. jula svakodnevno protestuju, noć je protekla mirno i bez incidenata.

Jeremić i Paet: Dijalog jedino rešenje

10. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministri spoljnih poslova Estonije i Srbije Urmas Paet i Vuk Jeremić ocenili su danas u Beogradu da se jedino dijalogom može naći rešenje za probleme i sporna pitanja oko Kosova.

Srbi uklanjaju barikade na severu Kosova

10. avgust 2011. | broj komentara 0

Srbi u Leposaviću i Zupču su noćas počeli da uklanjaju svoje drumske barikade, ali barikada u Rudaru ostaje.

Stefanović: Dogovor sa Kforom će biti realizovan

8. avgust - 9. avgust 2011 | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je siguran da će dogovor sa Kforom biti realizovan uprkos otkazivanju današnje sednice u Leposaviću na kojoj su odbornici četiri opštine sa severa Kosova trebalo da se bave tim

Kosovski Srbi i Tadić insistiraju na rezoluciji 1244

7. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je večeras u razgovoru sa čelnicima opština i skupština opština sa severa Kosova da su u pokrajini najneophodniji mir i jedinstvo.

Stefanović: Blizu postizanje pune saglasnosti o sporazumu

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da je sa predsednicima srpskih opština na severu Kosova blizu postizanja pune saglasnosti o sporazumu Vlade sa KFOR-om.

Prištinski listovi pohvalili Bilera

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Carinski prelazi na severu Kosova povereni su Kforu, a komandant snaga NATO-a na Kosovu Erhard Biler pokazao je izvanredne sposobnosti za rešavanje situacije na severu Kosova, ocenjuju današnji dnevnici u Prištini.

Sporazum Kfora i Vlade Srbije, neizvestan pristanak Srba

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije postigli su sporazum sa Kforom za rešenje krize na severu Kosova, ali je nejasno da li će sporazum prihvatiti kosovski Srbi koji su odbili da uklone blokade puteva.

Galuči: EU koristi krizu da natera Beograd da se odrekne Kosova

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Bivši upravnik UN za severnu Mitrovicu Džerald Galuči ocenio je da EU koristi krizu na Kosovu kako bi primorala Beograd da se, u zamenu za kandidaturu i datum početka pregovora sa EU, odrekne severnog Kosova.

Analize

Retrospektiva

Od 1 do 600

Broj 600

24. novembar 2011.