emg home
RSS

Tema:   Suđenja

Tužilac: Dokazaćemo Mladićevu odgovornost za Srebrenicu

17. maj 2012. | broj komentara 0

Tužilac Piter Mekloski rekao je danas u uvodnoj reči na suđenju Ratku Mladiću da će dokazati da je bivši komandant Vojske Republike Srpske odgovoran za genocid nad više od 7.000 muslimanskih muškaraca i dečaka iz Srebrenice u julu 1995. i za progon hiljada žena, dece i

Počelo suđenje Ratku Mladiću

16. maj 2012. | broj komentara 0

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počelo jutros pred Haškim tribunalom uvodnom rečju tužioca Dermota Gruma.  

Sanader: Optužnica je kontruisana i ne smatram se krivim

16. april 2012. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader i Hrvatska demokratska zajednica, kao pravna osoba, izjasnili su se danas na sudu u Zagrebu da se ne smatraju krivim za izvlačenje oko 10 miliona evra iz državnih preduzeća i institucija preko privatne marketinške agencije Fimi-Media.

Navijaču prepolovljena kazna za ubistvo

25. mart 2012. | broj komentara 0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je prepolovio kaznu navijaču Rada Bojanu Hrvatinu sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči

Pripadnik zemunskog klana osuđen na šest godina

19. mart 2012. | broj komentara 0

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Željka Milovanovića na šest godina zatvora zbog razbojništva u Beogradu.

Porodica Taton traži odštetu od 300.000 evra

15. mart 2012. | broj komentara 0

Advokat porodice Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog 2009. godine u Beogradu, podneo je danas Republičkom javnom pravobranilaštvu Srbije predlog za mirno rešenje spora, kojim se traži odšteta od 300.000 evra.

Šešelj: Tribunal instrument Zapada, nema dokaza protiv mene

14. mart 2012. | broj komentara 0

Optuženi Vojislav Šešelj rekao je danas pred Međunarodnim tribunalom u Hagu, na početku svoje završne reči, da je taj sud nelegalan i da na radi u interesu pravde, već ostvaruje "prljavi zadatak" zapadnih obaveštajnih službi koje mu "komanduju".

Svedok: Za Sanadera sam primio mito od MOL-a

8. mart 2012. | broj komentara 0

Krunski svedok optužbe Robert Ježić izjavio u nastavku suđenja bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu da je za njega sredinom 2009. preko svoje firme u Švajcarskoj primio pet miliona evra mita koje je kompanija MOL isplatila Sanaderu.

Tužioci traže 28 godina zatvora za Šešelja

7. mart 2012. | broj komentara 0

Tužioci Haškog tribunala zatražili su danas, na suđenju Vojislavu Šešelju, da sudije Šešelju izreknu kaznu od 28 godina zatvora zbog zločina nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Brejvik možda neće krivično odgovarati

2. mart 2012. | broj komentara 0

Norveško tužilaštvo saopštilo je danas da je spremno da proglasi da Anderš Behring Brejvik, koji je odgovoran za smrt 77 ljudi prošlog leta u Norveškoj, ne može krivično da odgovara, pošto je neuračunljiv.

Davinić oslobođen optužbe za nezakonitu dodelu stanova

2. mart 2012. | broj komentara 0

Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić pravosnažno je oslobođen optužbe da je viceadmiralu Mihajlu Žarkoviću zloupotrebom omogućio da dobije stan u zakup, izjavila je danas portparolka Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić.

Suđenje Mladiću počinje 14. maja

15. februar 2012. | broj komentara 0

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počeće 14. maja, saopštio Haški tribunal.

Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Berluskonija

15. februar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo u Milanu traži pet godina zatvora za bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, optuženog za podmićivanje svedoka u aferi Mils. "Sigurni smo, van svake razumne sumnje, da je optuženi kriv", rekao je tužilac Fabio de Paskvale.

Potvrđena optužnica protiv Sanadera i HDZ

10. februar 2012. | broj komentara 0

Optužno veće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je danas optužnicu kojom se više fizičkih i pravnih lica, među kojima Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i njen bivši predsednik Ivo Sanader, terete za izvlačenje gotovo 10 miliona evra iz državnih institucija i

Merčep: Nisam kriv

10. februar 2012. | broj komentara 0

Ratni pomoćnik ministra Hrvatske za unutrašnje poslove Tomislav Merčep izjavio je danas pred Županijskim sudom u Zagrebu da se ne smatra krivim ni po jednoj od tačaka optužnice koja mu je pročitana ma početku sudjenja.

Bogdanovu dve godine zatvora zbog tuče pre utakmice

9. februar 2012. | broj komentara 0

Navijač Crvene zvezde Ivan Bogdanov osuđen je danas na dve godine zatvora zbog napada na policiju i učestvovanja u nasilju koje se dogodilo 13. juna 2006. godine na košarkaškoj utakmici sa Partizanom.

Jeleni Rašić 12 meseci zatvora zbog lažiranja izjava svedoka

7. februar 2012. | broj komentara 0

Haški tribunal osudio je danas Jelenu Rašić, bivšu članicu tima odbrane bosanskog Srbina Milana Lukića, na 12 meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog lažiranja izjave svedoka u procesu protiv Lukića.

Jelena Rašić priznala krivicu za nepoštovanje Tribunala

31. januar 2012. | broj komentara 0

Bivša članica tima odbrane bosanskog Srbina Milana Lukića, Jelena Rašić priznala je danas pred Haškim tribunalom krivicu za nepoštovanje suda počinjeno lažiranjem izjava svedoka u postupku protiv Lukića.

ATP Vojvodina nudi vansudsko poravnanje Novom Sadu

30. januar 2012. | broj komentara 0

 Vlasnik Autotransportnog preduzeća (ATP) "Vojvodina" Ilija Dević ponudio je danas gradskim vlastima u Novom Sadu vansudsko poravnanje u sporu koji se vodi pred Privrednim sudom u vezi sa drugom Međumesnom autobuskom stanicom u tom gradu (MAS).

Ljajić: Šešeljevo zdravstveno stanje nije bezazleno

26. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio da zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nije bezazleno i da je Srbija zbog toga od Tribunala zatražila da o tome povede više računa.

Svedok: Prete mi iz moćnih centara

25. januar 2012. | broj komentara 0

Ključni svedok na suđenju za ratni zločin u selu Ćuška, na Kosovu, bivši pripadnik jedinice Šakali Zoran Rašković izjavio danas da njegovoj porodici i njemu, zbog svedočenja, stižu pretnje iz moćnih centara.

Nastavak suđenja za Luku Beograd 23. februara

19. januar 2012. | broj komentara 0

Suđenje po tužbi Grada Beograda za utvrđenje prava na korišćenje oko 200 hektara Luke Beograd biće nastavljeno 23. februara pred Višim sudom u Beogradu.

SRS: Šešelju danas ugrađen pejsmejker

12. januar 2012. | broj komentara 0

Lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju danas je ugrađen pejsmejker, saopštila je ta stranka i zatražila da javnost što pre dobije informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Gavrić: Ubiće me ako se vratim u Srbiju

6. januar 2012. | broj komentara 0

Dobrosav Gavrić, osuđen u Srbiji 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića, rekao je da strahuje da će ukoliko se vrati u Srbiji biti ubijen, prenosi južnoafrički nedeljnik Mejl end gardijan.

Svetlana Ražnatović: Olarević otimao klub od Ranžatovićeve siročadi

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Pevačica Svetlana Ražnatović negirala danas na suđenju krivicu za nasilničko ponašanje prema direktoru fudbalskog kluba Mladi proleter Aleksandru Olareviću.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.