emg home
RSS

Tema:   Kosovo

Velike gužve na biračkim mestima na severu Kosova

6. maj 2012. | broj komentara 0

Na biračkim mestima na severu Kosova, u kojima se glasa za republički parlament i predsednika Srbije, zabeležene su velike gužve, a građani se žale na propuste u biračkim spiskovima.

Tadić: Poštovaćemo međunarodno pravo po pitanju izbora

16. april 2012. | broj komentara 0

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbija poštovati međunarodno pravo po pitanju održavanja lokalnih izbora na Kosovu jer je sve što je u skladu s međunarodnim pravom u skladu sa zakonima Srbije.

Ivanović: Akcije kosovske policije na severu opasna avantura

12. april 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović ocenio da bi akcija kosovske policije na severu Kosova bila opasna avantura, koja bi mogla da izazove nasilan odgovor i koja mora da bude sprečena.

Kuči: O severu s lokalnim stanovništvom, ne s Beogradom

11. april 2012. | broj komentara 0

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da Priština o severu Kosova neće pregovarati sa Srbijom, nego samo s predstavnicima lokalnog stanovništva.

Prebijen Srbin kod Kosovske Mitrovice

9. april 2012. | broj komentara 0

Grupa Albanaca sinoć prebila i teško povredila Vladimira Denovića iz srpskog dela Suvi Do kod Kosovske Mitrovice. Povređeni je zbrinut u kosovsko-mitrovičkoj bolnici.

Bajden: SAD će nastaviti pomoć Kosovu

6. april 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom jučerašnjeg sastanka s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem izjavio da će SAD nastaviti da snažno i svestrano pomažu Kosovo.

Tači razgovarao s Hilari Klinton

5. april 2012. | broj komentara 0

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton, posle razgovora u Vašingtonu s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, podržala napore kosovske vlade na putu evropskih integracija i pozvala vlasti i u Beogradu i Prištini da nastave dijalog.

Kosovo: Uhapšen specijalni tužilac za borbu protiv korupcije

3. april 2012. | broj komentara 0

U Prištini uhapšen jedan od tužilaca Specijalnog tužilaštva Kosova, saopštio Euleks.

Slavica Đukić-Dejanović: Parlamentarni izbori na Kosovu minimum

31. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila danas da je organizovanje parlamentarnih izbora na Kosovu minimum da se čuje glas Srba koji tamo žive.

Dačić: Uhapšena dva pripadnika KPS-a

31. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić rekao da su jutros kod Meradara uhapšena dva naoružana pripadnika Kosovske policijske službe.

Dežer: EU ne traži da se Srbija odrekne teritorije

30. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio da EU ne traži od Srbije da se odrekne teritorije, niti će nametati rešenje kosovskog problema, ali da isto tako to pitanje ne može da ignoriše.

Čanak: Opasnost od namernog proizvođenja konflikta na Kosovu

30. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio da koalicija okupljena oko Demokratske stranke može da izgubi izbore samo ako budu potpaljena ratna žarišta, pre svega na Kosovu.

EP: Bitan napredak u dijalogu Beograd-Priština

29. mart 2012. | broj komentara 0

Evropski parlament usvojio rezoluciju o Kosovu u kojoj se pozdravljaju dogovori i poziva Vlada Srbije da ih potpuno i neodložno sprovede.

EP: Što pre početi pregovore sa Srbijom

29. mart 2012. | broj komentara 0

Evropski parlament usvojio rezoluciju u kojoj se od vođstva Evropske unije traži da što pre počne pregovore sa Srbijom o prijemu, uz ocenu da je Srbija ispunila uslove koje je u decembru 2011. postavio Evropski savet.

Dačić: Hapšenja onih koji ugrožavaju ustavni poredak

29. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobođeni Srbi uhapšeni na Kosovu.

Kosovska policija uhapsila četiri Srbina

28. mart 2012. | broj komentara 0

Kosovska policija privela sinoć četiri Srbina, među njima predsednika opštine Kosovska Vitina Srećka Spasića, zbog, kako je navedeno, podrivanja ustavnog poretka Kosova.

Tači: Srbija neće uspeti da sprovede izbore na Kosovu

28. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio da Srbija neće uspeti da na Kosovu organizuje izbore i ocenio da je to agresija Srbije na Kosovo.

RIK traži sastanak s UNMIK-om

28. mart 2012. | broj komentara 0

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović pozvao Ministarstvo za Kosovo da hitno traži sastanak sa UNMIK-om, a na kom bi se raspravljalo o organizovanju parlamentarnih izbora na Kosovu.

File uručio Kosovu dokument o studiji izvodljivosti

27. mart 2012. | broj komentara 0

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File danas je u Prištini kosovskim vlastima zvanično predao dokument o početku izrade studije izvodljivosti.

Bogdanović: Ne odustajemo od izbora na Kosovu

27. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović rekao da Srbija nije odustala od održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu ni posle negativnog odgovora UNMIK-a.

Jugović: Srbija nema pravo da raspiše izbore na Kosovu

26. mart 2012. | broj komentara 0

Srpski pokret obnove smatra da Srbija po rezoluciji 1244 nema pravo da raspiše izbore na Kosovu, izjavio potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović.

Dežer: Evropa spremna na početak pregovora sa Srbijom

24. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegcije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je EU nije umorna od proširenja i da je spremna za početak pregovora sa Srbijom, ali da je prethodno potrebno da srpske vlasti ispuni uslove za to.

SRS: Vlast tretira Kosovo kao nezavisnu državu

23. mart 2012. | broj komentara 0

Srpska radikalna stranka optužila vlasti i predsednika Borisa Tadića da Srbe sa Kosova silom uteruju u kosovske institucije i time deo državne teritorije tretiraju kao nezavisnu državu.

Ivanović: Institucije na Kosovu i bez lokalnih izbora

23. mart 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović rekao da će srpske institucije na Kosovu postojati i ako ne budu održani lokalni izbori 6. maja.

Petrović: Buduća vlada kao i ova

23. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je danas da će buduću vladu činiti stranke koje su i u aktuelnoj vladi i odbacio mogućnost koalicije DS-a sa Srpskom naprednom strankom.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.