emg home

RSS

Ivanović: Akcije kosovske policije na severu opasna avantura

12. april 2012. | 09:17

Izvor: Beta

Grad: Priština

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović ocenio da bi akcija kosovske policije na severu Kosova bila opasna avantura, koja bi mogla da izazove nasilan odgovor i koja mora da bude sprečena.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči najavio je mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na severu Kosova nalik onoj od 25. jula prošle godine, kad su specijalne jedinice izvele akciju zauzimanja administrativnog prelaza Brnjak. Ivanović je rekao kako veruje da će predstavnici međunarodne zajednice shvatiti svu pogubnost takve avanture i moguće posledice i da će sprečiti slanje specijalnih ili bilo kakvih drugih jedinica na sever Kosova.

On je kazao da je sever Kosova politički problem koji ne može biti rešen silom jer bi u tom slučaju izazvao nasilan odgovor koji niko ne bi mogao da smiri. "To je opasna avantura koja mora biti sprečena, moramo dati mesta i prostora da se mirnim putem reše problemi", kazao je Ivanović.

On je kazao da ne misli da je najava ozbiljna, ali je ocenio da je ratoborna i da može animirati ekstremne krugove, što, kako je kazao, nikako ne vodi ničemu dobrom.

Kuči je rekao su nove mere neophodne kako bi bili uspostavljeni red i zakon i u tom delu zemlje, dodajući da je do kašnjenja u preduzimanju akcija došlo kako bi se izdvojili građani severa Kosova od kriminalaca i kako bi se izbegao utisak da Kosovo vrši etničko čišćenje na severu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Oliver Ivanović, Hajredin Kuci


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi