emg home

RSS

Prebijen Srbin kod Kosovske Mitrovice

09. april 2012. | 09:30

Izvor: Beta, RTS

Grad: Kosovska Mitrovica

Grupa Albanaca sinoć prebila i teško povredila Vladimira Denovića iz srpskog dela Suvi Do kod Kosovske Mitrovice. Povređeni je zbrinut u kosovsko-mitrovičkoj bolnici.

Denović je navo da su ga na putu ka kući presrela tri mladića koji su ga na albanskom jeziku pitali kuda ide. "Odgovorio sam na srpskom da idem u srpski Suvi Do, a oni su odamah počeli da me tuku", rekao je Denović i dodao da ga je spasao komšija Srbin, koji ga je i odvezao u bolnicu pošto su se napadači razbežali.

Načelnik Hirurškog odeljenja bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković je rekao da su Denoviću polomljena tri rebra i da je udaren tupim predmetom u čelo i teme, a da je njegovo stanje stabilno.

 

Ivanović traži da ambasade reaguju
Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da ambasada SAD i zapadnih zemlja u Prištini moraju da reaguju na incidente kakvih je bilo proteklih dana na Kosovu. "Kosovske vlasti ne pokazuju snažan interes i volju da take stvari kontrolišu, a ono što je moguće je i da ne mogu da ih kontrolišu jer nisu tako snažni da utiču na ponašanje građana. Međutim, mnogo veći uticaj imaju međunarodne organizacije i ambasadori i zato je potrebno da oni reaguju", rekao je Ivanović za RTS.

On je rekao da su incidenti verovatno u vezi sa izborima u Srbiji 6. maja. Ivanović je kazao da Srbija ima puno pravo da na Kosovu organizuje predsedničke i parlamentarne izbore i da to ne može da bude zabranjeno.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Hronika

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Oliver Ivanović, Vladimir Denović


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17