emg home
RSS

Tema:   Izbori

GIK: Izbor za bolji Beograd 50, SNS 37 odbornika

8. maj 2012. | broj komentara 0

Lista Izbor za bolji Beograd Dragan Đilas osvojila je najviše glasova u trci za odbornička mesta u Skupštini Grada Beograda uz podršku 35,18 odsto birača, odnosno imaće 50 odbornika, saopštila Gradska izborna komisija.

RIK: Tadić 25,33, Nikolić 24,99 odsto

8. maj 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija saopštila da je na osnovu 97,69 odsto obrađenih biračkih mesta kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić na predsedničkim izborima osvojio 25,33 odsto glasova, a kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić 24,99 odsto

RIK: Pokrenimo Srbiju 24, Izbor za bolji život 22 odsto

8. maj 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija saopštila da je, prema privremenim rezultatima parlamentarnih izbora, sa obrađenih 97,51 odsto biračkih mesta, koalicija Pokrenimo Srbiju, koju prevodi Srpska napredna stranka, osvojila 24,01 odsto glasova ili 73 mandata.  

Đilas: Vlada sa strankama evropske orijentacije

8. maj 2012. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da je DS spreman da pravi vladu sa strankama evropske orijentacije, u koje je svrstao koaliciju oko socijalista, Liberalno-demokratsku partiju i Ujedinjene regione Srbije.

Grčka: U novom sastavu Skupštine sedam stranaka

7. maj 2012. | broj komentara 0

Sedam stranaka, od kojih su tri nove, dobilo je više od tri odsto glasova, što je minimum za ulazak u Skupštinu Grčke. Time se ostvarila procena da će nov sastav biti radikalno drugačiji od dosadašnjeg.

CESID: Pokrenimo Srbiju 72, Izbor za bolji život 67 mandata

7. maj 2012. | broj komentara 0

Prema preliminarnim rezultatima Cesida, izborna lista Pokrenimo Srbiju, koju predvodi Srpska napredna stranka, imaće 72 mandata u novom sazivu Skupštine Srbije, a lista Izbor za bolji život, koju predvodi Demokratska stranka, 67.

GIK: Đilasov Izbor za bolji Beograd 36,14 odsto

7. maj 2012. | broj komentara 0

Lista Izbor za bolji Beograd Dragan Đilas osvojila je najviše glasova u trci za odbornička mesta u Skupštini Grada Beograda uz podršku 36,14 odsto birača, saopštila noćas Gradska izborna komisija na osnovu podataka sa 11,6 odsto mesta na kojima se glasalo u nedelju.

Koštunica zadovoljan izbornim rezultatom

7. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je sinoć da je zadovoljan izbornim rezultatima i istakao da će se i ubuduće u parlamentu i van parlamenta boriti za ideju političke i vojne neutralnosti Srbije.

Dačić: Najveći smo pobednik izbora

7. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat i nosilac izborne liste SPS-JS-PUPS Ivica Dačić ocenio da je ta koalicija najveći pobednik izbora i zahvalio građanima Srbije što su glasali za njega i za liste te koalicije.

Dinkić: Ovo je početak naše borbe za jake regione

7. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je sinoć da će formiranje vlade prepustiti drugima i da je za taj pokret bolje da bude u opoziciji i da se iz parlamenta bori za svoj program i jake regione.

Tadić: Od predsedničkih izbora zavisi sastav nove vlade

7. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i ocenio da će ishod tih izbora odrediti izgled buduće vlade.

RIK: Na izbore izašlo 61 odsto građana

6. maj 2012. | broj komentara 0

Na parlamentarne izbore izašlo je 61,08 odsto građana upisanih u birački spisak, a na predsedničke 61,14 odsto, saopštila Republička izborna komisija.

CESID: Pokrenimo Srbiju 24,7 odsto, Izbor za bolji život 23,2

6. maj 2012. | broj komentara 0

Lista Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić osvojila je na parlamentarnim izborima 24,7 odsto glasova, a lista Izbor za bolji život - Boris Tadić 23,2 odsto, saopštio CESID.

CESID: Tadić i Nikolić u drugom krugu

6. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije biće izabran u drugom izbornom krugu 20. maja, a građani će birati između kandidata koalicije Izbor za bolji život Borisa Tadića i kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, saopštio CESID.

Fransoa Oland novi predsednik Francuske

6. maj 2012. | broj komentara 0

Socijalista Fransoa Oland izabran je danas za predsednika Francuske, čime se levica vraća u Jelisejsku palatu nakon 17 godina.

U Grčkoj vode tri stranke uz tesnu razliku

6. maj 2012. | broj komentara 0

Na današnjim poslaničkim izborima u Grčkoj, prema anketama s biračkih mesta, tri stranke osvojile su najveći broj glasova s malim međusobnim razlikama, zbog čega nijedna neće sama moći da obrazuje vladu.

Tadić: Izbori od presudnog značaja za narednih 10 godina

3. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da predstojeći izbori imaju presudni značaj za narednih 10 godina u Srbiji.

Čanak: Kampanja s najviše laganja

3. maj 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio da je ovogodišnja predizborna kampanja pokazala pravo stanje u zemlji i da ju je obeležilo najviše laganja u istoriji višestranačja u Srbiji.

Predizborna tišina počinje u ponoć

3. maj 2012. | broj komentara 0

U Srbiji u ponoć počinje izborna tišina pred predsedničke, lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore. Izborna tišina će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 6. maja, u 20.00.

Ugljanin: Čuvajte se malih stranaka

3. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin poručio građanima Novog Pazara da se čuvaju malih stranaka koje mnogo obećavaju, navodeći da njegova stranka godinama čuva mir i sigurnost u Sandžaku.

Jovanović: Promena Ustava preduslov za modernu Vojvodinu

3. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio sinoć u Novom Sadu da nema ništa od moderne Vojvodine ako Ustav Srbije ne bude promenjen.

Cvetković: Srbija lider u privlačenju investicija

3. maj 2012. | broj komentara 0

Kandidat liste Izbor za bolji život za poslanika Mirko Cvetković rekao juče u Kruševcu da je Srbija u prošloj godini privukla najviše stranih investicija u regionu i da sve okolne zemlje zajedno nisu ostvarile nivo stranih investicija kao Srbija.

Slavica Đukić-Dejanović: Dačić ulazi u drugi krug

30. april 2012. | broj komentara 0

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će SPS učestvovati u formiranju nove vlade i da će kandidat te stranke za predsednika Ivica Dačić ući u drugi krug predsedničkih izbora. 

Čanak: Primeniti lustraciju

30. april 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da bi lustracijom trebalo da budu obuhvaćeni svi koji su upropastili zemlju i uvukli je u pet ratova, osramotili njeno ime i narod za koji su se navodno zalagali.

Tadić: Izbori su biti ili ne biti za Srbiju

30. april 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio da će na izborima građani lako odlučiti kome da daju glas, pre svega na osnovu onoga što je neko uradio do sad, na osnovu dela i nedela.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.