emg home

RSS

GIK: Đilasov Izbor za bolji Beograd 36,14 odsto

07. maj 2012. | 09:47

Izvor: Beta

Lista Izbor za bolji Beograd Dragan Đilas osvojila je najviše glasova u trci za odbornička mesta u
Skupštini Grada Beograda uz podršku 36,14 odsto birača, saopštila noćas Gradska izborna komisija na osnovu podataka sa 11,6 odsto mesta na kojima se glasalo u nedelju.

Prema tim rezultatima, izborna lista koju predvodi aktuelni gradonačlenik trebalo bi da osvoji 52 od 110 odborničkih mesta.

Uz podršku 24,3 odsto izašlih birača, druga je lista Pokrenimo Beograd Tomislav Nikolić, koja bi trebalo da osvoji 35 mandata. Lista Ivica Dačić SPS-PUPS-JS prema dosadašnjim podacima ima podršku 9,59 odsto birača, što je dovoljno za 13 odborničkih mesta. Cenzus prelazi i DSS, koji bi trebalo da ima 10 mandata uz glasove 7,59
izašlih birača. Blizu cenzusa je i lista Preokret - Čedomir Jovanović, s 4,88 odsto osvojenih glasova.

Ispod cenzusa su i Srpska radikalna stranka sa 3,77 odsto, Pokret Dveri, 3,28 i Ujedinjeni regioni Srbije, 2,81 odsto glasova.
 

Đilas proglasio pobedu DS-a u Beogradu
Dragan Đilas je izjavio da je koalicija koja je vodila glavni grad u prethodne četiri godine pobedila na lokalnim
izborima i da je lista DS dobila oko 36 odsto glasova. "Nastavićemo da radimo u korist svih Beograđana. Zadovoljan sam procentom osvojenih glasova, koji prema našim projekcijama iznosi oko 36 odsto. Očekujemo da će u gradski parlament ući i naši koalicioni partneri Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u izbornom štabu DS-a.

Đilas je rekao da su Ujedinjeni regioni Srbije na gradskim izborima ostali ispod cenzusa, ali da će im on dati nekoliko mesta na kvoti njegove liste. "Ponudiću predstavnicima URS-a da budu na listi jer smatram da bi tim koji je dobro radio trebalo da nastavi da radi", rekao je Đilas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi