emg home

RSS

Tadić: Izbori su biti ili ne biti za Srbiju

30. april 2012. | 09:05

Izvor: Blic

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio da će na izborima građani lako odlučiti kome da daju glas, pre svega na osnovu onoga što je neko uradio do sad, na osnovu dela i nedela.

Tadić je za Blic rekao da je Srbija, predvođena DS-om, samo prošle godine pribavila 2,2 miliona evra stranih investicija, u istom periodu u kom jedna Slovenija nije ni evro.

Tadić je dodao da je u poslednje četiri godine sve moglo da bude brže i energičnije, ali da je Srbija, u pogledu brzine reformi, prošla bolje od zemalja u regionu. "Spolja gledano, sigurno je moglo bolje, ali živimo u Srbiji koju smo preuzeli s velikim javnim dugom, reformama koje nisu završene. Od prvog dana kretali smo se kroz blato koje je donela svetska ekonomska kriza", kazao je Tadić.

On je naveo da sebi najviše zamera to što nije dovoljno energično smenjivao ljude koji nisu izvršavali obaveze, navodeći da u koalicionoj vladi ne može samo jedna osoba da bude odgovorna.

Tadić je dodao da mnogo ministara u Vladi Srbije iz Demokratske stranke zaslužuje prelaznu ocenu, a rekao je i da će se samo oni koji su dobro radili naći u idućoj vladi.

Upitan zašto se dobar deo kampanje DS-a zasniva na liku i delu Tomislava Nikolića, Tadić je odgovorio da građani treba da znaju kome daju svoj glas i u kakav rizik ulaze ako naprave pogrešnu odluku. "Ja se ne stidim nijedne svoje reči, niti bih se ljutio da me bilo ko na to podseti. Zašto se toliko ljuti kad neko podseti na njegove reči?", rekao je Tadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Boris Tadić, Tomislav Nikolić

Institucije: Demokratska stranka


Unesite tekst komentara:

<<

07. maj - 13. maj 2012.

>>