emg home

RSS

MRI: Tadić u prednosti, SNS vodi za Parlament

18. april 2012. | 12:17

Izvor: Beta

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić u prednosti od tri odsto nad kandidatom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem, dok parlamentarna lista SNS-a u istom procentu ima veću podršku od koalicije oko Demokratske stranke, pokazalo istraživanje Međunarodnog republikanskog instituta.

Prema istraživanju, Tadić ima podršku 31 odsto gradjana, Nikolić 28 odsto, a slede kandidat koalicije oko Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, 13 odsto, lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, devet, lider Preokreta Čedomir Jovanović, sedam, kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran stanković, pet, i kandidatkinja Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj, četiri odsto podrške. Predsednički kandidati Vladan Glišić, Zoran Dragišić i Ištvan Pastor imaju po jedan odsto podrške gradjana.

Na pitanje koga bi podržali u drugom krugu predsedničkih izbora, ako bi se kvalifikovali Boris Tadić i Tomislav Nikolić, za lidera SNS-a glasalo bi 35 odsto anketiranih, a za Tadića 34 odsto.

Od anketiranih koji su rekli da će sigurno izaći na izbore, najveću podršku za parlamentarne izbore dobio je SNS, 27 odsto, a slede koalicija Izbor za bolji život, 24 odsto, i koalicija oko SPS-a, 12 odsto. Po osam odsto podrške imaju Preokret, URS i DSS, a po pet odsto SRS i Dveri, pokazalo je istraživanje.

Rezultati, koji su predstavljeni političkim strankama, dobijeni su na osnovu istraživanja sprovedenog 8. i 9. aprila na uzorku od 1.422 glasača.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>