emg home
RSS

Tema:   Srpska radikalna stranka

Radikali protestovali zbog vojne konferencije u Beogradu

13. jun 2011. | broj komentara 0

Oko 100 funkcionera i pristalica Srpske radikalne stranke protestovalo je danas u Beogradu ispred zgrade Predsedništva zbog skupa Strategijska vojna konferencija NATO-a i partnerskih zemalja koji počinje sutra.

SNS: Da li je Tomica Milosavljević dostupan?

9. jun 2011. | broj komentara 2

Poslanik Srpske napredne stranke Predrag Mijatović danas u Skupštini Srbije pitao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da li je tačno da je bivši ministar za zdravstvo Tomica Milosavljević u inostranstvu kako bi izbegao odgovornost povodom istrage koja se vodi u

Marković: Bolja kontrola stranačkih finansija

7. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je danas da donošenje novog zakona o finansiranju političkih aktivnosti uvodi niz novina u načinu i kontroli finansiranja političkih subjekata i da treba da omogući transparentan

Zbog nereda na mitingu SRS-a privedeno 180

30. maj 2011. | broj komentara 0

Policija noćas u neredima posle protestnog mitinga koji je zbog hapšenja Ratka Mladića organizovala Srpska radikalna stranka privela 180 osoba, rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dva povređenа na protestima u Novom Sadu

27. maj 2011. | broj komentara 0

Dva mladića primljena sinoć u Klinički centar Vojvodine pošto su povređena tokom demonstracija u Novom Sadu, organizovanih zbog hapšenja Ratka Mladića, potvrdila portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Skupština Srbije o Zakonu o izboru poslanika

24. maj 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas je razmatrala amandmane na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, koje, prema recima predlagača, predviđaju ukidanje prakse blanko-ostavki i utvrđuju da se mandati dodeljuju prema redosledu kandidata za poslanike na izbornoj listi.

Sutra pretres protiv SPS-a

5. april 2011. | broj komentara 0

Pretres u postupku koji se vodi protiv Socijalističke partije Srbije zbog nepodnošenja izveštaja o troškovima izborne kampanje za dopunske pokrajinske izbore u Žablju zakazan je za sutra pred Prekršajnim sudom u Beogradu, najavila Agencija za borbu protiv korupcije.

File: EU je na dohvat ruke (VIDEO)

29. mart 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio danas da je priključenje Srbije EU realno i na dohvat ruke, ali da pre toga treba ispuniti uslove, odnosno političke kriterijume i sprovesti reforme.

Janjić osniva Novu socijaldemokratiju Srbije

25. mart 2011. | broj komentara 0

Stranka Nova socijaldemokratija Srbije održaće u Beogradu u nedelju, 27. marta, osnivačku skupštinu na kojoj će predstaviti programsku deklaraciju Za bolji život Srbije, najavio je osnivač te partije Dušan Janjić.

Opozicija: Izmene zakona o legalizaciji i izgradnji neće rešiti probleme

22. mart 2011. | broj komentara 0

Poslanici Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke ocenili su danas da predložene izmene Zakona o planiranju i izgradnji neće pojednostaviti i ubrzati legalizaciju bespravno podignutih objekata niti rešiti probleme u građevinarstvu.

Od ponedeljka provera odgovora Srbije na Upitnik EU

18. februar 2011. | broj komentara 0

Prva tehnička misija Evropske komisije koja će proveravati odgovore Srbije na Upitnik te institucije stiže u ponedeljak u Beograd, a baviće se pitanjima bezbednosti, najavio potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Cvetković: Budžet u skladu s novim modelom rasta

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Budžet za 2011. je u skladu s novim modelom rasta, smanjuje se potrošnja, a povećava kapitalno investiranje, izjavio danas premijer Mirko Cvetković.

Usvojen nacrt izveštaja o trgovini organima, ljudima i oružjem na Kosovu

16. decembar 2010. | broj komentara 1

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za ljudska prava i zakonodavstvo usvojio nacrt izveštaja o trgovini organima, ljudima i oružjem na Kosovu. Hašim Tači se zbog izveštaja konsultuje sa advokatima.

Martinović: Promena Ustava zbog izbacivanja Kosova

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Srpska radikalna stranka (SRS) osudila je danas inicijativu za promenu Ustava Srbije, jer smatra da smanjenje broja poslanika i ministara nije suštinski razlog za tu inicijativu, već da se iz preambule i teksta Ustava izbaci da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Novčano kažnjeno 18 poslanika

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Administrativni odbor Skupštine Srbije novčano kaznio 18 poslanika, većinom iz Srpske radikalne stranke, zbog izrečenih mera na četiri sednice Parlamenta u oktobru i novembru.

Diana Dragutinović: Rebalans budžeta želja za ravnotežom

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da je rebalans budžeta za 2010. rezultat želje Vlade da uspostavi ravnotežu između stimulisanja privrede i postizanja socijalne kohezije.

Tadić: O rekonstrukciji Vlade posle Nove godine (VIDEO)

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će o rekonstrukciji Vlade Srbije biti razgovarano posle Nove godine i da bi rekonstrukcija izgubila svrhu ako bi se o njoj pričalo sada.

Beograd uzima kredit od 90 miliona evra za most preko Ade (VIDEO)

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Skupština Beograda odlučila da od Evropske investicione banke uzme kredit od 90 miliona evra za gradnju pristupnih saobraćajnica na mostu kod Ade Ciganlije.

Kredit od 250 miliona evra za manjak u budžetu

9. novembar 2010. | broj komentara 1

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla danas da je predviđeno da se za pokrivanje budžetskog deficita Srbija zaduži 250 miliona evra kod 10 komercijalnih banaka. Obrazlažući poslanicima Skupštine Srbije predloge zakona o zaduživanju, ministarka je kazala

Đelić: Hapšenje Mladića i Hadžića u interesu građana

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio povodom povećanja nagrade za informacije o haškim optuženicima da je u interesu svih građana Srbije da Ratko Mladić i Goran Hadžić izađu pred lice pravde.

Sedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj preseljeno u Zaječar

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci otvorili danas sedište te agencije u Zaječaru, prve državne insitucije izmeštenu iz Beograda.

Incident prekinuo sednicu SO Kuršumlija

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Sednica Skupštine Opštine Kuršumlija prekinuta danas nakon fizičkog obračuna odbornika opozicije i vladajuće koalicije.

DSS traži ostavke Tadića i Cvetkovića

30. septembar 2010. | broj komentara 3

Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Srbije zatražili su danas od predsednika i premijera, Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, da podnesu ostavke jer nisu poštovali odluke parlamenta o Kosovu i Metohiji.

Prijava SRS-a protiv 17 funkcionera

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Srpska radikalna stranka podnela krivičnu prijavu protiv 17 bivših i sadašnjih državnih funkcionera zbog, kako tvrde, nezakonitih privatizacija Luke Beograd i kompanije Novosti.

Novinarka uzela obezbeđenje posle incidenta s članom SRS-a

10. avgust 2010. | broj komentara 0

Predsednik Opštine Kuršumlija Goran Bojović, član Nove Srbije, izvinio se danas novinarki B92 i agencije Beta Ljiljani Danilović zbog verbalnog napada jednog od odbornika Srpske radikalne stranke. Predstavnici radikala negirali da je incidenta bilo, a novinarka angažovala

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.