emg home
RSS

Beograd uzima kredit od 90 miliona evra za most preko Ade (VIDEO)

11. novembar 2010. | 13:34 15:06

Izvor: Beta

Skupština Beograda odlučila da od Evropske investicione banke uzme kredit od 90 miliona evra za gradnju pristupnih saobraćajnica na mostu kod Ade Ciganlije.

Đilas je izjavio da je zaduženje grada daleko manje od iznosa koji je dozvoljen zakonom.

Đilas je izjavio da je planirano da most na Adi Ciganliji do kraja 2011. bude pušten u saobraćaj zajedno sa delom pristupnih saobraćajnica.  Na video prezentaciji novog mosta, Đilas je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je planirano da se do kraja 2013. završi izgradnja pristupnih saobraćajnica koje će se, kako je naveo, širiti narednih godina. 

       

Obrazlažući u Skupštini Beograda predlog o uzimanju zajma od 90 miliona evra od Evropske investicione banke, Đilas je rekao da će taj novac biti iskorišćen za gradnju pristupnih saobraćajnica za most preko Save kod Ade Ciganlije. "Uzimamo samo novac za finansiranje velikih kapitalnih projekata", rekao je Đilas i naveo da se krediti uzimaju pod uslovima koje grad može da ispuni.

Budžet Beograda za 2010. je oko 580 miliona evra, a zakonom je dozvoljena zaduženost do 15 odsto tog iznosa.

Cena gradnje mosta na Adi Ciganliji bez pristupnih saobraćajnica je 120 miliona evra, podsetio je Đilas.

Šefovi odborničkih grupa Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije Nemanja Šarović i Andreja Mladenović kritikovali su gradsku vlast zbog uzimanja novog kredita od EIB. Oni su ukazali da je cena mosta s pristupnim saobraćajnicama za sad veća od 400 miliona evra i da će biti još troškova.

Šarović je kazao da gradska vlast zadužuje i buduće generacije i da još nije poznato kolika će tačno biti cena mosta.

Mladenović je naveo da izgradnjom tog mosta neće biti rešen problem saobraćajnih gužvi. "Mi smo protiv ovakvog rešenja i zaduživanja. Most je preskup", rekao je Mladenović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

27. decembar - 02. januar 2011.

>>

Povezani naslovi