emg home
RSS

Tema:   Pravosuđe

Šabić: Sud odbio da postupi po preporuci poverenika

25. maj 2012. | broj komentara 1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio predsednici Visokog saveta sudstva i ministarki za pravosuđe pisma u kojima navodi da je nezadovoljan i zabrinut zbog toga što je Prvi osnovni sud u Beogradu odbio da postupi

Nata Mesarović za hitno ujednačavanje sudske prakse

27. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović rekla je da mora biti obezbeđena ujednačena sudska praksa i da ne sme da dolazi do drastičnih razlika u kaznama apelacionog i prvostepenog suda.

Malović: Uspešni rezultati reforme pravosuđa

6. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila danas u Valjevu da je dosadašnja reforma pravosuđa dala dobre rezultate, a da će o njima uskoro biti podnet izveštaji Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Sonja Liht: Priča o pritiscima na Srbiju posledica neznanja

5. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Spoljnopolitičkog saveta Ministarsva za spoljne poslove Sonja Liht izjavila da je priča o uslovljavanju Srbije i pritisku EU zasnovana na neznanju i istakla da su sve zemlje koje su pristupile EU morale da se reformišu.

Ministarka: Vlada stala na put kriminalu i korupciji

29. februar 2012. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila da je Vlada stala na put kriminalu i korupciji i da su uništene sve kriminalne grupe.

Izabrani novi član Visokog saveta sudstva i tužioci

27. februar 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije izabrala danas sudiju u Apelacionom sudu u Kragujevcu Miroljuba Tomića za člana Visokog saveta sudstva.

Društvo sudija: Ministarstvo preuzelo nadleznost VSS-a

21. februar 2012. | broj komentara 0

Društvo sudija saopštilo da je Ministarstvo za pravosuđe, propisivanjem načina na koji će biti vrednovan rad sudija, preuzelo nadležnost Visokog saveta sudstva, suprotno ustavnom načelu o vladavini prava i nezavisnosti sudske vlasti.

Ministarka: Sprečiti obračune kriminalaca iz dva klana

15. februar 2012. | broj komentara 1

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović rekla da će situacija u zatvorima u Srbiji biti kompleksnija dolaskom odbeglih članova Zemunskog klana Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića, koji su nedavno uhapšeni u Španiji.

Homen: Dokumentacija o uhapšenima na 1.700 strana

13. februar 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za pravosuđe Slobodan Homen izjavio da je u toku priprema dokumentacije koja će biti poslata španskom pravosuđu uz zahtev za izručenje četiri uhapšena u Valensiji.

Skupština završila rad, o danu za glasanje naknadno

8. februar 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izboru člana Visokog saveta sudstva i zamenika javnih tužilaca.

Tužiteljka: Rusija pružila utočište Miloševićevoj porodici

19. januar 2012. | broj komentara 0

Državna tužiteljka Zagorka Dolovac izjavila da ima utisak da je Rusija donela konačnu odluku da pruži utočište članovima porodice Slobodana Miloševića protiv kojih se u Srbiji vode sudski postupci.

Istraga protiv Zvonka Veselinovića

16. januar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Zvonka Veselinovića i još dvojice osumnjičenih da su prisvojili 32 teretna vozila u vlasništvu kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing" vrednosti veće od 300 miliona dinara.

Dogovorena saradnja tužilaštava Rusije i Srbije

12. januar 2012. | broj komentara 0

Javna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac i ruski generalni državni tužilac Jurij Čajka potpisali u Moskvi sporazum o saradnji dva tužilaštva.

Janković: Rad VSS-a u nepotpunom sastavu neligitiman

12. januar 2012. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio da je rad Visokog saveta sudstva u sadašnjem, nepotpunom sastavu postao nelegitiman.

EP: Srbiji dati kandidaturu i što pre početi pregovore

12. januar 2012. | broj komentara 0

U Evropskom parlamentu podržan stav da Evropska unija u martu treba da odobri Srbiji status kandidata za članstvo, uz zahteve da se o tome što pre pokrenu i pregovori, prvenstveno o poglavljima vladavine zakona i pravosuđa, naveli skoro svi poslanici koji su u Spoljnopolitičkom

Snežana Malović: Nema čarobnog štapića

9. januar 2012. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović rekla da Srbija mora još mnogo da radi na reformi pravosuđa iako je ocena EU o tome pozitivna i da se stvari u pravosuđu ne mogu ispraviti čarobnim štapićem.

Raste broj predstavki pred Evropskim sudom

5. januar 2012. | broj komentara 0

Broj predstavki protiv Srbije koje njeni državljani podnose Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu je u stalnom rastu, navodi se u izveštaju o radu zastupnika Srbije pred tim sudom.

Usvojene izmene pravosudnih zakona

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila sinoć izmene nekoliko pravosudnih zakona.

Štampa: Brisel zanemario teške propuste srpskog pravosuđa

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija ne ispunjava pravne standarde za dalje približavanje Evropskoj uniji u meri u kojoj to tvrde zvaničnici Evropske komisije, piše danas nemački Zidojče cajtung pozivajući se na poverljivi izveštaj pravnih stručnjaka Komisije.

Snežana Malović: Izmenama Zakonika se otklanjaju nedoumice

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila da se Predlogom izmena Zakonika o krivičnom postupku otklanjaju nedoumice oko njegove primene, na koje je ukazala stručna javnost.

Osumnjičenima za krađu benzina iz Umca određen pritvor

24. decembar 2011. | broj komentara 0

Desetorici pripadnika Vojske Srbije i dvojici civila osumnjičenim za krađu 400.000 litara benzina iz skladišta vojne baze "Umac", kod Prokuplja, određen je pritvor do mesec dana, izjavio je večeras istražni sudija prokupačkog Višeg suda Ivan Rakić.

Institut: Postoji službena beleška o pritiscima tužioca

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Međunarodni institut za bezbednost saopštio je danas da je imao uvid u službenu belešku policije u kojoj se navodi da je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tražio da se nekoliko ljudi izostavi iz policijske krivične prijave za zloupotrebe u nabavci

Sudija: Uloga u VSS-a čista forma, dekor i protokol

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Sudija Milimir Lukić ocenio u tekstu ostavke na mesto člana Visokog saveta sudstva da se uloga članova tog tela svodi na čistu formu, dekor i protokol, prenosi Politika.

Snežana Malović: Izmene Zakona za efikasniji rad Ustavnog suda

21. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović rekla je danas da predložene izmene Zakona o Ustavom sudu treba da omoguće efikasniji rad tog suda i ojačaju njegovu samostalnost.

Uhapšeni sudija, magacioner sudskog depoa i dva privrednika

12. decembar 2011. | broj komentara 0

U Raškoj uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su prodavao robu iz sudskog depoa koja je oduzeta jer je stečena krivičnim delom, saopštio MUP.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.