emg home
RSS

Tema:   Skupština Srbije

Konstituisan novi saziv Skupštine Srbije

31. maj 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije konstituisana danas potvrđivanjem mandata 250 poslanika novog saziva.

Parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori 6. maja

13. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisao je danas parlamentarne izbore za 6. maj 2012. Istog dana biće održani i lokalni i pokrajinski izbori.

Šabić: Usvojiti zakone važne za zaštitu prava građana

7. mart 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio da bi bilo vrlo štetno ako Skupština Srbije pre konstituisanja novog saziva ne donese neke ranije pripremljene zakone važne za zaštitu prava građana.

Izabrani novi član Visokog saveta sudstva i tužioci

27. februar 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije izabrala danas sudiju u Apelacionom sudu u Kragujevcu Miroljuba Tomića za člana Visokog saveta sudstva.

Slavica Đukić-Dejanović: Tragamo za većinom

18. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla da će Parlament biti izvučen iz blokade i da razgovara sa svim poslanicima u potrazi za većinom, a da se uzda da će se Srpski pokret obnove vratiti u skupštinsku salu, ali i u samostalne poslanike.

Skupština završila rad, o danu za glasanje naknadno

8. februar 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izboru člana Visokog saveta sudstva i zamenika javnih tužilaca.

Usvojene izmene pravosudnih zakona

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila sinoć izmene nekoliko pravosudnih zakona.

Slavica Đukić-Dejanović: Izbori krajem aprila ili u maju

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila jutros da će lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji biti održani krajem aprila ili početkom maja.

Javni dug neće preći 45 odsto BDP do sredine 2012.

25. decembar - 26. decembar 2011 | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je danas da javni dug neće preći 45 odsto bruto društvenog proizvoda do sredine 2012. godine, što je dozvoljena granica propisana Zakonom o budžetskom sistemu.

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra, od kojih je 13 predviđeno za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa za Prvi opštinski sud u Beogradu, utvrđeno sporazumima o zajmu koje je Skupština Srbije danas potvrdila.

Odbor za finansije prihvatio predlog budžeta

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za finansije prihvatio danas bez rasprave predlog budžeta za 2012.

U budžetu za 2012. i subvencije medijima

19. decembar 2011. | broj komentara 0

U predlogu budžeta koji je dostavljen Skupštini Srbije na usvajanje predviđene su subvencije za medije, 368 miliona dinara.

Povećani prihodi i rashodi Agencije za energetiku za 2012.

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za industriju dao je danas saglasnost na finansijski plan Agencije za energetiku za 2012, kojim su prihodi i rashodi veći za oko 15 odsto nego što je bilo procenjeno.

Zorana Marković: Propisati jasna pravila ponašanja poslanika

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Kodeks ponašanja poslanika treba da propiše jasna pravila i granice delovanja poslanika i da onemogući da funkciju zloupotrebe u privatne svrhe, rekla je danas direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.

Poslanici kritikuju sporazume s Prištinom

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Pojedini poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije koji žive na Kosovu kritikovali danas u žustroj raspravi sporazume koje je beogradski pregovarački tim dogovorio s Prištinom i ukazali na to da ih Srbi na severu Kosova neće sprovoditi.

Dačić: Narod je glavni lustrator

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić usprotivio se danas idejama o pokretanju procesa lustracije u Srbiji.

Odbor u petak o dosad postignutim dogovorima s Prištinom

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo u petak će razmotriti izveštaj pregovaračkog tima o dosadašnjim razgovorima s Prištinom i svim dosad postignutim dogovorima u tom dijalogu.

Slavica Đukić-Dejanović: Do kraja nedelje sednica o Kosovu

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da će sednica Parlamenta o Kosovu biti održana najverovatnije do kraja nedelje.

Poslanici bez saglasnosti o Izveštaju Vlade o Kosovu

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Poslanici vladajućih stranaka branili danas, na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo, državnu politiku prema Pokrajini, dok su poslanici opozicije optužili vlast da je pristala na stvaranje nezavisnog Kosova.

Jovanović: Izveštaj Vlade o Kosovu preti evropskoj budućnosti

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je izveštaj Vlade o situaciji na Kosovu najdirektnija pretnja evropskoj budućnosti Srbije i da je suprotan informacijama iznetim na zatvorenoj sednici Odbora za bezbednost održanoj 30 septembra. Jovanović je

Snežana Malović: Sporazumi za efikasniju borbu protiv kriminala

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila danas da bi sporazumi Srbije i Slovenije o izručenju i pravnoj pomoći trebalo da unaprede borbu protiv kriminala i efikasnije procesuiranje najtežih krivičnih dela, poput organizovanog kriminala.

Parlament potvrdio sporazume o zaduživanju Srbije

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije potvrdila je danas četiri sporazuma o zaduživanju Srbije, među kojima je garancija od 80 miliona evra za Elektroprivredu Srbije, odnosno Rudarski basen Kolubara.

Varga: Status kandidata biće simboličan

16. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Laslo Varga ocenio je da će, ako Srbija u decembru dobije status kandidata za EU, to biti simboličan čin jer relevantni politički činioci nisu sposobni da ispune ključne uslove za dobijanje datuma početka pregovora.

File: Napredak u dijalogu donosi datum za pregovore

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File izjavio je danas da će Evropska komisija preporučiti datum za početak pristupnih pregovora sa Srbijom čim bude postignut značajan napredak u nastavku dijaloga s Prišitnom.

Dežer: EK ne traži priznanje Kosova

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas da Evropska komisija ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, ali da želi normalizaciju odnosa i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.