emg home

RSS

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra

26. decembar 2011. | 13:04

Izvor: Beta

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra, od kojih je 13 predviđeno za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa za Prvi opštinski sud u Beogradu, utvrđeno sporazumima o zajmu koje je Skupština Srbije danas potvrdila.

Srbija će se za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa i izvođenje radova na tom objektu za potrebe smeštaja Prvog osnovnog suda zadužiti kod Komercijalne banke, koja je, kako je navela Vlada Srbije, dala najbolju ponudu.

U zgradi Aeroinženjeringa ranije je bilo sedište kompanije Mobtel. To je poslovna zgrada površine 7.800 kvadrata na Novom Beogradu, na uglu Bulevara Nikole Tesle i Aleksinačkih rudara.

Srbija će se kod nemačke razvojne banke KfW zadužiti za 45 miliona evra za rehabilitaciju daljinskog grejanja, a 25 miliona evra za program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine. Rok otplate zajma za rehabilitaciju daljinskog grejanja je 12 godina, uključujući grejs-period od četiri godine, dok je otplata zajma polugodišnja. Kamatna stopa na godišnjem nivou je 2,5 odsto. Srbija će zajam za program vodosnadbevanja vraćati u 25 polugodišnjih rata počev od 30. decembra 2014. Kamatna stopa na godišnjem nivou biće 3,49 odsto.

Skupština Srbije potvrdila je i izmene sporazuma Srbije i Evropske investicione banke o osnivanju i aktivnostima regionalne kancelarije te banke u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi