emg home
RSS

Tema:   Komercijalna banka

Profit Komercijalne banke 3,5 milijardi dinara

29. mart 2012. | broj komentara 0

Komercijalna banka 2011. imala profit od 3,5 milijardi dinara, 39 odsto veći nego 2010, objavljeno u izveštaju revizora o poslovanju banke.

Nikezić: Uveravamo MMF da neće biti prekoračenja

8. februar 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za finansije Dušan Nikezić očekuje da status aranžmana Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom ostane nepromenjen, a da su predstavnici MMF-a dobili uveravanja da će realizacija budžetskih garancija biti u skladu s dogovorima i da neće

Poslovni potez 2011. kupovina Fructala

6. februar 2012. | broj komentara 0

Klub privrednih novinara za najbolji poslovni potez u Srbiji 2011. proglasio Nectarovu kupovinu Fructala, a za poslovnog čoveka godine izabrao predsednika Alco Group Miroljuba Aleksića.

Telekom uzeo kredit od 470 miliona evra

17. januar 2012. | broj komentara 0

Telekom Srbija saopštio da je potpisao ugovor o kreditu od 470 miliona evra s 19 domaćih i međunarodnih banaka, a čiji je rok dospeća tri godine.

IFC odobrio 50 miliona evra kredita Komercijalnoj banci

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Međunarodna finansijska korporacija saopštila da je Komercijalnoj banci odobrila kredit od 50 miliona evra kako bi podržala razvoj banke, osnažila bankarski sektor i privredu u Srbiji.

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra, od kojih je 13 predviđeno za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa za Prvi opštinski sud u Beogradu, utvrđeno sporazumima o zajmu koje je Skupština Srbije danas potvrdila.

Četiri osobe ranjene u pljački banke na Karaburmi

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Četiri osobe, od kojih su dvojica policajci, ranjene su danas prilikom pljačke Komercijalne banke u beogradskom naselju Karaburma, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Štednja u dobrotvorne svrhe

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka u Nedelji štednje, koja počinje 31. oktobra, neće povećavati kamate, već će medijski prostor, koji je zakupila za promociju štednih uloga, pokloniti u dobrtovorne svrhe.

Parlament potvrdio sporazume o zaduživanju Srbije

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije potvrdila je danas četiri sporazuma o zaduživanju Srbije, među kojima je garancija od 80 miliona evra za Elektroprivredu Srbije, odnosno Rudarski basen Kolubara.

Mrkonjić: Nijedan kredit nije skup ako je za važne projekte

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nijedan kredit nije skup ako je namenjen za važne projekte i novi krediti o kojima danas Parlament raspravlja neće dovesti do prezaduženosti Srbije, poručio je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić u Skupštini Srbije opoziciji, koja je kritikovala

Poslovodstvo: Takovo normalno posluje

20. jul 2011. | broj komentara 0

Kompanija Takovo iz Gornjeg Milanovca posluje normalno, račun je odblokiran i izmiruju se sve obaveze i prema zaposlenima i prema dobavljačima, izjavila je danas predstavnica za odnose sa javnošću te konditorske fabrike Olga Jovanović.

Komercijalna banka: Oštećeni smo u sporu s Takovom

19. jul 2011. | broj komentara 2

Ako je neko oštećen u spornoj naplati potraživanja Komercijalne banke od kompanije Takovo, to je svakako bila banka, imajući u vidu višegodišnji period potreban da se spor pravosnažno okonča i da svoje potraživanje naplati od tog dužnika, saopštila je danas Komercijalna

Drašković: Komercijalna banka blokirala račun Takova

4. jul 2011. | broj komentara 0

Račun konditorske kompanije Svislajan Takovo blokirala je zbog duga većeg od 975 miliona dinara (oko 10 miliona evra) Komercijalna banka na osnovu presude Apelacionog suda, izjavio je danas agenciji Beta vlasnik kompanije Rodoljub Drašković.

Banke u prvom tromesečju zaradile 38 odsto više

21. jun 2011. | broj komentara 0

Banke u Srbiji u prvom tromesečju ostvarile dobitak pre oporezivanja od 9,6 milijardi dinara, što je 38 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila Narodna banka Srbije.

Nagrade Beogradski pobednik najboljim privrednicima

24. maj 2011. | broj komentara 1

Godišnje nagrade Beogradski pobednik, Privredne komore Beograda, dodeljene sinoć najboljim privrednicima za 2010.

Komercijalna banka od danas prima zahteve za reprogram

5. maj 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka, druga po veličini banka u Srbiji, počela je danas da prima zahteve građana za reprogramiranje kredita u skladu sa merama Vlade Srbije, saopštila je ta banka.

Na prodaju zgrade Poliklinike i Specijalne bolnice Galathea

28. april 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka ponudila na prodaju Specijalna bolnicu Galathea, na Dedinju, po minimalnoj ceni od 3,4 miliona evra.

Global Finance: Komercijalna banka najbolja u Srbiji

13. april 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka proglašena je za najbolju banku u Srbiji, prema istraživanju koje je sproveo magazin Global Finance, saopštila je danas ta banka.

Komercijalna banka prilagodila sajt slepima i slabovidima

11. april 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka svoj sajt prilagodila slepim i slabovidim osobama, koji od sad imaju pristup sadržaj sajta, koji je pojednostavljen je i prilagođen programima za slepe i slabovide.

Radisav Rodić priznao krivicu

5. april 2011. | broj komentara 0

Viši sud u Beogradu prihvatio danas sporazum o prizanju krivice koji je s Tužilaštvom sklopio pokretač listova Kurir i Glas javnosti Radisav Rodić, a po kom će u zamenu za priznanje krivice biti osuđen na dve godine zatvora i isplatiti 49 miliona dinara oštećenoj Komercijalnoj

Rodić sklopio sporazum o priznanju krivice

25. mart 2011. | broj komentara 0

Pokretač listova Kurir i Glas javnosti Radisav Rodić, optužen da Komercijalnoj banci nije vratio kredit od 22 miliona dinara, sklopio je s Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, rekao je danas sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev.

Komercijalna banka odobrava kredite sa fiksnom kamatom

21. mart 2011. | broj komentara 0

Komercijalna banka počela je danas da odobrava gotovinske – nenamenske kredite sa fiksnom kamatom, na rok do 84 meseca i iznos do 800.000 dinara, saopštila je ta banka.

Suđenje Radisavu Rodiću odloženo na zahtev Tužilaštva

23. februar 2011. | broj komentara 0

Suđenje pokretaču listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću, optuženom za milionske zloupotrebe, odloženo danas na zahtev tužilaštva za 25. mart.

Garantovati sigurnost elektronskog bankarstva i trgovine

22. februar 2011. | broj komentara 0

Prostor za razvoj elektronskog bankarstva i e-trgovine u Srbiji postoji, ali je korisnicima potrebno garantovati sigurnost i trgovcima ponuditi veći broj servisa, ocenjeno je danas na okruglom stolu EMG E-banking i e-trgovina u Srbiji.

Džajić: Nisam kriv

31. januar 2011. | broj komentara 0

Bivši čelnik Crvene zvezde Dragan Džajić izjavio danas, na početku suđenja za nelegalno prisvajanje novca od transfera fudbalera, da nije kriv.

Analize

Okrugli sto magazina Bankar

Keš skuplji od plastike

26. septembar 2008 u 09:32

Iako je upotreba platnih kartica od velikog značaja za stabilnost platnog sistema zemlje, gotovina i dalje dominira kao sredstvo plaćanja. Propisi o kartičarstvu u Srbiji su u velikoj meri usaglašeni sa standardima EU, ali stanovništvo još nema naviku upotrebe kartica na mestima gde je to omogućeno

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.