emg home
RSS

Tema:   Policija

Egereši: Formirati vojvođansku policiju

12. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio da posle zbora mora biti definisan model finansiranja Pokrajine i da treba formirati vojvođansku policiju.

Zaplenjeno 85 kg marihuane, uhapšeno osam osumnjičenih

5. mart 2012. | broj komentara 0

Policija je danas u Novom Sadu i na području Kraljeva uhapsila osam članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje skank marihuane i zaplenila 85 kilograma te droge, dok se za jednim osumnjičenim traga, saopštio je tužilac za organizovani kriminal

Uhapšeno 11 osumnjičenih za zloupotrebe od 6 miliona evra

2. mart 2012. | broj komentara 0

Policija je uhapsila grupu od 11 osumnjičenih da su zloupotrebama uzeli više od šest miliona evra na štetu privatizovane kruševačke Fabrike ulja i mlinsko-pekarskih preduzeća "Branko Perišić" i "Šumadija" iz Vrnjačke Banje i Republičke direkcije

Uhapšeno šest radnika MUP-a Srbije na području Gnjilana

25. februar 2012. | broj komentara 1

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU uhapsili su u Gnjilanu šest Srba iz te opštine koji su zaposleni u MUP-u Srbije.

U Skoplju uhapšen Miloš Radisavljević Kimi

21. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas u Skoplju uhapšen jedan od vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević zvani Kimi, za kojim je Srbija raspisala poternicu radi izdržavanje zatvorske kazne.

Dačić: Osumnjičeni odgovara opisu Darka Šarića

10. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da policija Južne Afrike ima podatak da se odbegli narko bos Darko Šarić nalazi u toj zemlji.

Asp: Srpska policija šampion u reformama

9. februar 2012. | broj komentara 0

Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp pohvalio Ministarstvo za unutrašnje poslove istakavši da je ono šampion u sprovođenju reformi.

Policijski sindikat: Tražimo ispunjenje kolektivnog ugovora

8. februar 2012. | broj komentara 1

Predstavnici reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije najavili su danas da će 12. marta "spremiti veliko iznenađenje", ukoliko ne budu ispunjene obaveze iz posebnog kolektivnog ugovora.

Uhapšeno četvoro lekara osumnjičenih za mito od 10.000 evra

6. februar 2012. | broj komentara 0

Policija je danas uhapsila četvoro lekara Opšte bolnice u Užicu osumnjičenih da su tražili i dobili mito od 10.000 evra da bi upućivali pacijente da uzimaju ortopedska pomagala od dve firme, čiji su direktori takođe uhapšeni, rečeno je danas u MUP-u.

Veljović: U policiji ne postoji jedinica slična JSO-u

2. februar 2012. | broj komentara 0

Direktor Policije Milorad Veljović izjavio da u policiji ne postoji odeljenje slično Jedinici za specijalne operacije i da za njega nije prihvatljiva zasebna sistematizacija bilo koje jedinice, pa ni Žandarmerije. 

Pavličić: Formirati lokalne policije

1. februar 2012. | broj komentara 1

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ocenio da je neophodno dati veće nadležnosti gradovima nad policijom, radi veće bezbednosti lokalnih samouprava.

Predao su naoružani muškarac

30. januar 2012. | broj komentara 1

Naoružani muškarac koji je danas posle podne upao u Policijsku stanicu na Čukarici predao se oko 17 sati i slučaj je okončan bez povređenih, rečeno je u MUP-u Srbije.

Mrkonjić: Policija kontroliše tender za tahografske kartice

30. januar 2012. | broj komentara 0

 Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da policija u Agenciji za bezbednost saobraćaja kontroliše tender za nabavku tahografskih kartica zbog sumnje da je namešten.

Angažovano 3.500 policajaca pred meč Srbija-Hrvatska

27. januar 2012. | broj komentara 0

Oko dve i po hiljade policajaca je angažovano na obezbeđenju "vitalnih objekata" uoči i tokom večerašnje rukometne utakmice Srbije i Hrvatske u Beogradu, izjavio je načelnik Uprave policije Mladen Kuribak.

Uhapšena dvojica ginekologa zbog nezakonitog pobačaja

26. januar 2012. | broj komentara 0

U Beogradu su uhapšeni lekari beogradske Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" D.P (45) i T.K. (52), oumnjičene da su u privatnoj ordinaciji obavili nezakoniti pobačaj trudnoće u 14. nedelji i naplatili 600 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih

Policija najpopularnija, korupcija i droga najveći problemi

26. januar 2012. | broj komentara 0

Građani Srbije smatraju da su najveći problemi koji ugrožavaju njihovu bezbednost droga i korupcija, a policija je državna institucija u koju građani imaju najviše poverenja, rezultat je danas objavljenog istraživanja javnog mnenja o radu policije.

Građani Srbije i Makedonije od danas bez pasoša preko granice

14. januar 2012. | broj komentara 1

Građani Srbije i Makedonije od ponoći mogu samo sa ličnim kartama da prelaze granicu između dve zemlje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Slučaj Borik se tretira kao pokušaj terorističkog akta

13. januar 2012. | broj komentara 0

Direktori policija Srbije i Republike Srpske (RS) Milorad Veljović i Gojko Vasić potvrdili su da se otkrivanje naoružanja u hali Borik u Banjaluci trenutno tretira kao pokušaj terorističkog akta.

Dačić: Prve analize ukazuju na samoubistvo Borojevića

12. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da dosadašnja analiza ukazuje da je bivši direktor Instituta za onkologiju Nenad Borojević izvršio samoubistvo.

Dačić: Osumnjičeni i Ećim se poznaju

12. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu Borik u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa.

Dačić: NSP treba da se izvini Beograđanima

29. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić očekuje da će se članovi Nezavisnog sindikata policije izvine Beograđanima zbog saobraćajnog kolapsa nastalog njihovim štrajkom u ponedeljak.

Dačić pozvao policajce u štrajku da se vrate na posao

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas u Nišu policajce koji štrajkuju da se vrate svojim poslovima i da se "više ne bruka policija".

Završen protest policije u Beogradu

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Protest policije ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu završen je danas nešto posle 18 časova, a Ulica Kneza Miloša otvorena je za saobraćaj posle višečasovne blokade.

Nezavisni sindikat policije ne odustaje od štrajka

24. decembar - 25. decembar 2011 | broj komentara 0

 Nezavisni sindikat policije, koji štrajkuje od 12. decembra, ne odustaje od najavljenog protesta ispred Vlade Srbije u Beogradu, izjavio je predstavnik tog sindikata Dragan Zlatanović.

Potpisan sporazum o unapređenju bezbednosti saobraćaja

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici ministarstava unutrasnjih poslova i infrastrukture i Puteva Srbije potpisali su danas sporazum o saradnji u obezbeđenju efikasnog upravljanja saobraćajem i unapređenju bezbednosti saobraćaja na državnim putevima.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.