emg home

RSS

Mrkonjić: Policija kontroliše tender za tahografske kartice

30. januar 2012. | 15:26

Izvor: Beta, Blic

 Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da policija u Agenciji za bezbednost saobraćaja kontroliše tender za nabavku tahografskih kartica zbog sumnje da je namešten."Nemam ništa protiv toga da se ispita ceo rad Agencije, a što se tiče jednog tendera koji je podložan sumnji on je sada u fazi ispitivanja", rekao je on novinarima.

Mrkonjić je ocenio da je Agencija za bezbednost saobraćaja, koja postoji dve godine, do sada imala dobre rezitate, ali je istakao da policija treba da istražuju ako ima nekih sumnji.

Prema pisanju Blica, pripadnici MUP-a Srbije su pre nekoliko dana upali u sedište Agencije za bezbednost saobraćaja na putevima i počeli kontrolu poslovne dokumentacije zbog sumnje da je ta institucija učestvovala u nameštanju tendera.

Početak izrade memorijskih kartica pre desetak dana objavio je direktor agencije Stojadin Jovanović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, kojoj je prisustvovao i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Tender je provela Agencija za bezbednost, a posao je dobila firma "Grafokard" (Grafocard) iz Beograda, naveo je Blic.

Agencija je osnovana odlukom Vlade Srbije u decembru 2009, ali je počela sa radom 1. septembra 2010. Od decembra 2010. do kraja sprovela 36 tendera, od nabavke kancelarijskog nameštaja i vozila do serviskih sistema, računarske opreme, softvera.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Tenderi, Policija

Ličnosti: Milutin Mrkonjić


Unesite tekst komentara:

<<

30. januar - 05. februar 2012.

>>

Povezani naslovi