emg home

RSS

Privrednici bi uložili 25 miliona evra u novi Jat

02. februar 2012. | 11:45

Izvor: Blic

Grupa srpskih privrednika planira da uloži 25 miliona evra i dobije 50 odsto vlasništva u novom Jatu, piše Blic.

Prema navodima dnevnika, investiciju u avio-kompaniju planiraju Miroslav Mišković, Miodrag Kostić, Miroslav Bogićević i Goran Perčević, a najveći deo pripao bi Miškoviću, vlasniku Delte.

Planirani su smanjenje broja zaposlenih sa 1.200 na 400, nabavka tri nova aviona, preuzimanje sedam ili osam aviona iz Jatove flote od 14 letelica i formiranje kompanije vredna 50 miliona evra koja bi bila profitabilna od 2015, navodi izvor Blica.

U razgovorima s predstavnicima Vlade Srbije dogovoreno je, kako je navedeno, da država zadrži 50 odsto vlasništva u kompaniji, tako što će obezbediti opremu vrednu 25 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potvrdio je da su u toku pregovori s privrednicima s kojima država namerava da osnuje novu kompaniju. "Ideja je da naši privrednici i država naprave novu
kompaniju, a da stara kompanija ostane s dugovima i viškom radnika, koji će dobiti socijalni program", kazao je Mrkonjić.

U MK grupi je potvrđeno da se razmatra mogućnost ulaska u konzorcijum privrednika koji će formirati novu avio-kompaniju, a vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević kazao je da nije dobio zvaničan poziv, ali da bi hteo da pomogne Jatu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

02. februar 2012. 16:05:09

| igor

0

Ovo je skandal. Ako stvarno premijer Cvetkovic dozvoli saljivom ministru Mrkonjicu da se prema drustveno drzavnoj imovini ovako ponasa onda se definitivno treba seliti iz Srbije. Ovo je nenormalno,jer nema transparentnosti i jednakosti. Ja kao privrednik takodje zelim da budem u grupi koji kupuju i investiraju u taj novi Jat. Kome da se javim? Da li treba da platim nekom iz ministarstva 100e da dodjem do telefona Mrkonjica pa da ga zamolim da me ubaci u tu grupu biznismena, ili ce kako zakon nalaze biti neki javni poziv transparentan za sve. Molim za odgovor i hitnu reakciju Tadica kao vrhovno odgovornog lica kao i opoziciju da ne dozvoli ovu placku

<<

30. januar - 05. februar 2012.

>>

Povezani naslovi