emg home
RSS

Tema:   Milutin Mrkonjić

Mrkonjić: Ne očekujem promenu vlasti posle izbora

25. april 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio da ne očekuje promenu vlasti posle izbora.

Manje poginulih u saobraćajnim nesrećama

1. mart 2012. | broj komentara 0

Od početka primene novog zakona o bezbednosti saobraćaja broj žrtava saobraćajnih nesreća u Srbiji je smanjen za 340, izjavio direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju Stojadin Jovanović.

Mrkonjić: Struja neće poskupeti dve godine

22. februar 2012. | broj komentara 0

Cena struje neće biti uvećana tokom iduće dve godine, kazao je danas ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

Izgradnja dela auto-puta na Koridoru 11 na proleće

11. februar 2012. | broj komentara 0

Izgradnja dela auto-puta na Koridoru 11 između Ljiga i Preljina, trebalo bi da počne u martu, najavljeno je danas iz Ministarstva za energetiku i infrastrukutu.

Mrkonjić: Prihod prevoznika 500 miliona evra u 2012.

10. februar 2012. | broj komentara 0

Brazil spreman da uloži 300 miliona evra u Srbiju

8. februar 2012. | broj komentara 0

Nacionalna razvojna banka Brazila spremna je da investira više od 300 miliona evra u Srbiju, saopštilo je danas Ministarstvo za energetiku i infrastrukturu.

Mrkonjić: Još dva potencijalna strateška partnera za Jat

6. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su za formiranje nove aviokompanije u Srbiji zainteresovana još dva potencijalna strateška partnera.

Dačić: Nije pokazana solidarnost

6. februar 2012. | broj komentara 1

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić izjavio da je zbog obimnih snežnih padavina potrebna pomoć u mehanizaciji za raščišćavanje snega i pomoć u gorivu za tu mehanizaciju i da nije pokazana solidarnost.

Sporazum Srbije i Crne Gore o saradnji u aviosaobraćaju

3. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i ministar za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore Andrija Lompar danas su na beogradskom aerodromu potpisali sporazum o saradnji u oblasti civilnog vazdušnog saobraćaja između dve zemlje.

Privrednici bi uložili 25 miliona evra u novi Jat

2. februar 2012. | broj komentara 1

Grupa srpskih privrednika planira da uloži 25 miliona evra i dobije 50 odsto vlasništva u novom Jatu, piše Blic.

Mrkonjić: Policija kontroliše tender za tahografske kartice

30. januar 2012. | broj komentara 0

 Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da policija u Agenciji za bezbednost saobraćaja kontroliše tender za nabavku tahografskih kartica zbog sumnje da je namešten.

Mrkonjić: Srbija će uskoro imati novu aviokompaniju

30. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima oko formiranja nove srpske aviokompanije.

Mrkonjić: Deo obilanice oko Beograda gotov do 1. maja

24. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukuru Milutin Mrkonjić izjavio da će deonice koje se rade na obilaznici oko Beograda, od Batajnice do Dobanovca i od Orlovače i Bubanj potoka do tunela Straževica, biti završene do prvog maja ove godine.

Svetska banka: Planirano novih 100 miliona evra za puteve

19. januar 2012. | broj komentara 0

Svetska banka planira da izdvoji 100 miliona evra za finasiranje održavanja, obnove i povećanja bezbednosti puteva u Srbiji, izjavila je danas direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Džejn Armitidž.

Štrajk u Termoelektrani Nikola Tesla

19. januar 2012. | broj komentara 0

Članovi sindikata Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu stupili sinoć u štrajk i blokirali Upravnu zgradu elektrane tražeći povećanje plata na osnovu noćnog i smenskog rada, saopštio Sindikat smenskih radnika.

Mrkonjić: Kriza odlaže fiskalizaciju taksija

18. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da će uvođenje fiskalnih kasa u taksije biti odloženo sve dok je loša ekonomska situacija u zemlji.

Gradnja dela Koridora 11 ponuđena Rusima i Azerbejdžancima

18. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da je gradnja dve deonice od po 25 kilomenara na autoputu od Beograda do Čačka ponuđena ruskim firmama, a jedna Azerbejdžanu.

Džu: Kineske firme zainteresovane za ulaganje u Srbiji

5. januar 2012. | broj komentara 0

Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju mostova, hidroelektrana, autoputeva i železničkih koridora u Srbiji, izjavio ekonomsko-trgovinski savetnik Ambasade Kine u Srbiji Džu Lianči. 

Potpisan ugovor o kineskom kreditu za TE Kostolac

29. decembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Srbije i Kine potpisali su danas u Beogradu ugovor o realizaciji prve faze paket-projekta za revitalizaciju termoelektrane Kostolac B, vrednosti 344,63 miliona dolara.

Za Koridor 10 obezbeđena sredstva

21. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić rekao je danas u Dimitrovgradu da su za izgradnju putnog Koridora 10 obezbeđena sredstva i da to nije vezano sa pitanjem naše kandidature za članstvo u EU.

Od Nove godine formiranje nove aviokompanije

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić najavio je danas da će od Nove godine početi aktivnosti na formiranju nove srpske aviokompanije na osnovama "Jat ervejza" (Airways), koja će biti oslobođena dugova.

Jat tehnika će održavati avione Airbusa

10. decembar 2011. | broj komentara 0

Radnici Jat tehnike osposobljavaće se za održavanje i popravku motora i aviona firme Airbus, izjavio danas u Ćupriji ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Stručnjaci: Tržišne cene uslov za energetsku efikasnost

5. decembar 2011. | broj komentara 0

 Tržišne cene energenata su uslov za energetsku efikasnost i štednju energije u Srbiji, ocenjeno danas na skupu u Beogradu o energetskoj efikasnost i korišćenju obnovljivih izvora energije.

Ducati energia poslovaće u Srbiji

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici italijanske kompanije Ducati energia potvrdili da planiranju otvaranje fabrike u Srbiji, saopštilo Ministarstvo za infrastrukturu.

Dačić: Koalicija oko DS-a da reši probleme ili raspiše izbore

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio da njegova Socijalistička partija Srbije nije izvor sukoba ni s kim u vladajućoj koaliciji i pozvao partnere iz koalicije Za evropsku Srbiju da reše svoje probleme ili da raspišu izbore.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.