emg home

RSS

Dačić: Koalicija oko DS-a da reši probleme ili raspiše izbore

18. novembar 2011. | 13:43

Izvor: Beta

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio da njegova Socijalistička partija Srbije nije izvor sukoba ni s kim u vladajućoj koaliciji i pozvao partnere iz koalicije Za evropsku Srbiju da reše svoje probleme ili da raspišu izbore.

"Neka svi iskreno kažu da li hoće da ostanu u Vladi i da Vlada završi mandat do kraja. Ako nećemo, onda da se izljubimo i svako na svoju stranu i želim im mnogo sreće u njihovim međusobnim ljubavima. SPS nema razloga da ostaje u koaliciji ako oni sami između sebe ne mogu da se dogovore", rekao je Dačić novinarima.

On je naveo da su izvor sukoba oni sami unutar tog takozvanog demokratskog bloka. Dačić je istakao da SPS nema nikakve veze sa Srpskim pokretom obnove, koji je član koalicije okupljene oko Demokratske stranke i njenog predsednika Borisa Tadića, i pozvao partnere iz vladajuće koalicije da ne svaljuju probleme na SPS.

"Šta ima mi da se raspravljamo s njima? Neka se raspravljaju s Tadićem, s njim su bili na listi. Svi znaju da se mi ne volimo s njima, ali to nije bila prepreka da se formira Vlada jer kad je reč o nacionalnim i državnim interesima valjda ne polazimo od toga ko koga voli. Naše simpatije i antipatije su zajedničke", rekao je Dačić.

"SPO nas ne interesuje, niti imamo isto biračko telo. Nemamo nikakve veze s njima. Siguran sam da mnogima od njih odgovara da verbalno napadaju SPS, a da s njim sarađuju u Vladi. Ja sam iskusan političar i to je luksuz koji oni sebi mogu da dozvole, a ja ne mogu", rekao je Dačić.

"Što se mene tiče, izbori mogu da budu sutra. Nisu zadovoljni vlašću? Ajmo na izbore, pa ćemo da vidimo da li će biti zadovoljni rezultatima posle izbora. SPS-u, prema istraživanjima javnog mnenja, izbori sigurno odgovaraju, a mi ih ne tražimo. Traže ih oni kojima ne odgovaraju, verovatno zato da izbora ne bude", rekao je Dačić.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, upitan o pretnjama predsedniku SPO-a Vuku Draškoviću, odgovorio je da se ne bavi unutarstranačkim pitanjima SPO-a, ali da policija istražuje. "Drašković ima policijsku zaštitu i osuđujem pretnje svima i ko god mu preti trebalo bi da odgovara. Međutim, ne preti se u Srbiji samo njemu, preti se i drugima", rekao je Dačić.

Povodom izjava funkcionera SPS-a i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića o potrebi da se zaštite porodica Slobodana Miloševića i funkcioneri bivšeg režima, Dačić je rekao da Mrkonjić privatno može da voli sa koga hoće, ali da SPS ima svoje ciljeve koji se ne odnose pojedinačno ni na koga. "Nemamo razloga da bilo koga štitimo i ti procesi trebalo bi da se završe do kraja. Nemoguće da 11 godina traju procesi i da se ne završavaju. I da je osuđen do sada bi izašao", rekao je Dačić povodom zastarelosti postupka protiv Miloševićevog sina Marka Miloševića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. januar - 29. januar 2012.

>>

Povezani naslovi

  • Dačić: Potrebna ravnoteža straha

    23. novembar 2011. 10:11 |

  • Dačić: Možda i vlada DS-SNS

    09. januar 2012. 09:01 |

  • Raspisivanje izbora 11. marta, glasanje 6. maja

    23. januar 2012. 17:01 |