emg home
RSS

Tema:   Srpski pokret obnove

SPO: Zašto nema optužnice za ubistvo Ćuruvije?

7. april 2011. | broj komentara 0

Poslanik Srpskog pokreta obnove Mirko Čikiriz pitao je danas u Skupštini Srbije da li je okončana istraga za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i, ako jeste, zašto se ne podiže optužnica.

Drašković: Vratiti se programu za koji smo se borili devedesetih

27. februar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković poručio je danas da su potrebni temeljna rekonstrukcija i korenit zaokret u državnoj politici kako bi se izborna koalicija Za evropsku Srbiju vratila programu za koji se borila od 1990. do 2000.

Dačić: Još nema dogovora o rekonstrukciji Vlade

27. februar 2011. | broj komentara 2

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio danas da još nema dogovora o rekonstrukcije Vlade Srbije i da lideri tri najveće stranke u vladajućoj koaliciji nisu razgovarali o toj temi.

10 meseci zatvora zbog lažnog alibija Ulemeku

29. decembar 2010. | broj komentara 0

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio danas tri bivša pripadnika Jedinice za specijalne operacije na po 10 meseci zatvora zbog lažnog svedočenja u korist komandanta JSO-a Milorada Ulemeka.

Mihalju Kertesu osam godina zatvora

27. decembar 2010. | broj komentara 2

Bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes osuđen je danas na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zatvora.

Dinkić: Imamo dobre odnose sa socijalistima

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio da je njegova stranka u početku rada Vlade bila nepoverljiva prema Socijalističkoj partiji Srbije, ali da je s njom uspostavila dobru saradnju.

SPO predao predlog zakona o otvaranju tajnih dosijea

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Srpski pokret obnove podneo Skupštini Srbije Predlog zakona o otvaranju tajnih dosijea i zatražio razmatranje po hitnom postupku.

EK razočarana odlukom Srbije da ne ide na dodelu Nobelove nagrade

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija saopštila da je izuzetno razočarana odlukom Srbije da njen predstavnik ne prisustvuje uručenju Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sjaobou. EK ocenjuje da bi Srbija morala da uskladi stav sa Evropskom unijom, koja će imati predstavnike na svečanosti u

Drašković: Za EU, NATO i hitne promene Ustava

4. decembar 2010. | broj komentara 0

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković založio se danas za bezuslovan kurs Srbije ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji i za hitne promene Ustava kako bi Srbija bila država svojih evroregija i pokrajina.

Tadić: Srbiju čeka još 10 godina promena na putu ka EU

4. decembar 2010. | broj komentara 2

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio danas da Srbiju čeka 10 složenih i teških godina odlučnih i suštinskih promena tokom kojih će postati članica EU. "Verujem da će Srbija postati članica EU pre no što prođe tih 10 godina", rekao

SPO izlazi na kosovske izbore

6. novembar 2010. | broj komentara 1

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove jednoglasno odlučio da SPO učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio predsednik SPO-a Vuk Drašković.

Novo suđenje za atentat na Draškovića u Budvi

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Pred Višim sudom u Beogradu danas treba da počne ponovljeno suđenje trojici bivših čelnika Beogradskog centra Državne bezbednosti, optuženim za pomaganje u pokušaju ubistva predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića 15. juna 2000. u Budvi.

Tužilaštvo: Dokazano je da je Kertes kriv za iznošenje novca

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas u završnoj reči na suđenju bivšem direktoru carine Mihalju Kertesu predložilo sudu da Kertesa proglasi krivim za iznošenje novca na Kipar i druge zloupotrebe jer smatra da je njegova krivica dokazana na osnovu izvedenih dokaza i

EU dala zeleno svetlo za kandidaturu Srbije (VIDEO)

25. oktobar 2010. | broj komentara 3

Savet ministara Evropske unije zatražio od Evropske komisije mišljenje o spremnosti Srbije za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Drašković: Srbija izgubila suverenitet na Kosovu

23. oktobar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio danas u Novom Sadu da je Srbija izgubila suverenitet na Kosovu pre 11 godina i da jedino treba da se bori za svoje istorijsko i religijsko nasleđe i za narod koji tamo živi.

Izabrana komisija za zastitu prava u javnim nabavkama

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije izabrala Branislava Galića za predsednika Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Tadić: Srbija u EU najranije krajem 2015. (VIDEO)

5. oktobar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao da je najkraće moguće vreme da Srbija uđe u Evropsku uniju kraj 2015. ili početak 2016, pod uslovom da Srbija dobije status kandidata i počne pregovore 2012.

Stranke o 10. godišnjici petooktobarskih promena

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Stranke ocenile reforme posle 5. oktobra nisu sprovedene do kraja. Ambasadorka SAD kaže da taj dan nije daleko.

BIA saglasna da se usvoji zakon o otvaranju dosijea

4. septembar 2010. | broj komentara 0

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) u potpunosti je saglasna s tim da bude usvojen zakon o otvaranju dosijea vođenih po političkoj i ideološkoj osnovi, rekao je za današnji Blic šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Srbija neće menjati predlog rezolucije o Kosovu

19. avgust 2010. | broj komentara 1

Srbija neće odustati od predloženog teksta rezolucije o Kosovu, koju će Generalna skupština Ujedinjenih nacija razmatrati na zasedanju u septembru, rekli za Danas izvori iz državnog vrha.

Srećković: SPO će tražiti promene Ustava

17. avgust 2010. | broj komentara 1

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković rekao je da će ta stranka tražiti pokretanje procedure za promenu Ustava Srbije jer je to, kako je naveo, uslov za regionalizaciju i decentralizaciju zemlje.

Cvetković: Srbija uspela da izbegne najteže posledice krize (VIDEO)

7. jul 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da u Vladi Srbije postoji jasno saznanje da građani žive teško, ali je dodao da se Vlada trudi da bude socijalno odgovorna i da privuče investicije kako bi se otvorila radna mesta.

Antifašisti: Priprema se fašistički festival u Kanjiži

6. jul 2010. | broj komentara 0

Antifašistička akcija Novog Sada upozorila danas da se u Kanjiži priprema muzički festival na kom će učestvovati fašistički bendovi iz susedne Mađarske.

Tadić: Decentralizacija mora da ojača jedinstvo Srbije

16. maj 2010. | broj komentara 7

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao danas da decentralizacija i regionalizacija moraju da ojačaju jedinstvo zemlje i omoguće bolje funkcionisanje državne uprave.

SPO: Potrebna akcija protiv službi iz doba Miloševića

15. maj 2010. | broj komentara 0

Srpski pokret obnove ocenjuje da kriminalne grupe koje prete atentatima namere mogu da ostvare samo uz pomoć nerasformirane i nerazvlašćene mreže tajnih službi iz vremena režima Slobodana Miloševića i traži odlučnu akciju protiv tih struktura i nastavak akcije Sablja.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Dužnička kriza

Preti li Srbiji bankrot

Broj 572

05. maj 2011.