emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 90, 15. novembar 2010.

"Trendy" poslovne aplikacije koje koriste srpski menadžeri

Twitt and shout

Autor: Darko Bogojević

Može li se na osnovu preferencija menadžera u domenu savremenih tehnologija steći utisak o opštoj poslovnoj klimi i kulturi u nekoj zemlji? Verovatno, no u nedostatku preciznijih (javnih) pokazatelja o navikama srpskih menadžera svaka tvrdnja imala bi prizvuk subjektivne, paušalne ili pretenciozne, pa je smislenije da o tome sudimo makar zdravorazumski...

Elektronska pošta caruje i nije teško pretpostaviti da je i među menadžerima „e-mail klijent“ na samom vrhu liste najkorišćenijih aplikacija, programa. „Posao je na prvom mestu“, i teško je reći da se neki standardni program za razmenu elektronske pošte na stonim ili prenosivim računarima uopšte i doživljava kao „trendi“, ali je time za početak potvrdu dobila pragmatičnost.

Situacija je, međutim, dosta drugačija kada je ova aplikacija deo složenijeg i korisnijeg sistema za organizaciju ličnog posla, i koordinisanje sa poslovima drugih u preduzeću, što je i zbog daleko veće investicije i višeg troška posedovanja – svakako pokazatelj i firme i „menadžera u trendu“. Štaviše, e-mail aplikacije na mobilnim telefonima verovatno najbolje odaju menadžera u trendu, a njih je po analogiji sa statistikom korišćenja interneta u Srbiji, i do pet puta manje od onih na „Mreži“.


Da biste pročitali besplatan članak, dovoljno je da imate otvoren osnovni nalog na EMG

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: