emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 90, 15. novembar 2010.

Vesti

Ball Packaging

Korporacija Ball Packaging najavila da će u svoju fabriku u Beogradu investirati 35 miliona evra, kako bi u Srbiji udvostručila proizvodnju limenki i zaposlila 40 ljudi. Očekuje se da će proizvodnja početi do kraja prvog kvartala 2011.

Hoteli u Srbiji

Od 249 hotela koji su registrovani u Srbiji, čak 70 odsto ima samo dve i tri zvezdice, oko 17 odsto je sa četiri zvezdice, dok samo osam hotela ima pet zvezdica, saopšteno je na otvaranju Međunarodnog foruma menadžera hotela i hotelskih domaćinstava u Privrednoj komori.

Vip Mobile

Kompanija Vip Mobile investirala je 33,6 miliona evra u Srbiji u prvih devet meseci ove godine, izjavio je član Upravnog odbora Vipa Roland Hajdner. Novac je investiran, pre svega, u izgradnju mreže tog operatera.

Sagem

Francuska kompanija Sagem odlučila je da fabriku u Srbiji gradi u radnoj zoni Donje Međurovo u Nišu, gde bi najpre trebalo da zaposli do 200 radnika, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Konditorska industrija

Generalni direktor kompanije Bambi-Banat Miroslav Miletić ocenio je da vrednost godišnje proizvodnje konditorske industrije Srbije iznosi oko pola milijarde evra, ali da država nije prepoznala njen značaj.

Sanč

Kompanija Sanč koja proizvodi obuću potpisala je sa Ministarstvom ekonomije ugovor vredan oko 600.000 evra koji predviđa otvaranje 300 radnih mesta. Ukupna vrednost investicionog projekta je oko 2,1 milion evra.

Porr Werner&Weber

Koncern Porr Werner&Weber, koji je u oktobru u Jagodini pustio u rad sanitarnu deponiju i regionalni reciklažni centar, planira da u oblasti prikupljanja, odlaganja i reciklaže otpada u Srbiji investira 40 miliona evra.

Koteks Viscofan

Novosadska fabrika za proizvodnju veštačkih omotača za mesnoprerađivačku industriju Koteks Viscofan uložiće u gradnju proizvodnog pogona 13,7 miliona evra.

Sirmium Steel

Livnica Sirmium Steel, u koju je italijanski investitor STK Group uložio 40 miliona evra, puštena je u rad krajem oktobra. To je trenutno najveća green field investicija u Sremskoj Mitrovici.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: