emg home
RSS

Tema:   Nebojša Ćirić

Ćirić: Železara uskoro dobija strateškog partnera

14. maj 2012. | broj komentara 0

Očekujemo da Železara Smederevo u najskorije vreme dobije respektabilnog strateškog partnera, najavio ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić.

Dežer: EU ne traži da se Srbija odrekne teritorije

30. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio da EU ne traži od Srbije da se odrekne teritorije, niti će nametati rešenje kosovskog problema, ali da isto tako to pitanje ne može da ignoriše.

Ćirić: Vlada Srbije podržava preduzetnički duh

12. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić pozdravio je danas inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića da građani u što većem broju osnivaju porodična preduzeća.

Ćirić: Železara konsolidovana

12. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da je situacija u Železari Smederevo konsolidovana.

Ćirić: Stabilizovali smo RTB Bor

4. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio da je poslovanje Rudarsko-topioničarkog basena Bor stabilno i da ta kompanija sada redovno izvršava sve obaveze.

Ćirić: Prave efekte kandidature ćemo osetiti

2. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji pozitivna i dobra vest i kako očekuje da Srbija prave efekte te odluke materijalizuje u narednom periodu kroz korišćenje evropskih fondova i priliv novih investicija.

Ćirić: Proizvodnja novog Fiata jedino u Kragujevcu

29. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio da će se u Srbiji proizvoditi 80 odsto novog modela Fiata 500L.

Otvoren Sajam turizma

23. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni sajam turizma, na kom se predstavljaju 1.002 izlagača iz 46 zemlje, otvoren danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 26. februara.

Ćirić: Prihod od turizma oko milijardu evra u 2011.

22. februar 2012. | broj komentara 0

Prihodi Srbije od turizma u 2011. procenjuju se na oko milijardu dolara, što je 15 do 18 odsto više nego u 2010, izjavio danas ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić.

Tadić: Već pregovaramo o prodaji železare

30. januar 2012. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Vlada Srbije već pregovora sa strateškim partnerom o preuzimanju smederevske železare.

Vladina radna grupa za Ju-es stil uskoro će izneti predloge

26. januar 2012. | broj komentara 2

Radna grupa Vlade Srbije za "Ju-es-stil Srbija" (U.S. Steel) izneće narednih dana konkretne predloge za pomoć toj kompaniji u čijem je vlasništvu železara u Smederevu, izjavio je danas šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

WEG otvorio prvu domaću fabriku LCD i LED-televizora

26. januar 2012. | broj komentara 0

Srpska kompanija WEG otvorila danas u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED-televizora, u koju je investirano više od šest miliona evra.

Zakon o rokovima plaćanja do februara

18. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić očekuje da će zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza, koji predviđa rok naplate potraživanja do 60 dana, biti usvojen u Parlamentu krajem januara ili početkom februara.

Sutra počinje ekonomski forum Juromani

16. januar 2012. | broj komentara 0

Ekonomski forum Juromani, o finansijama i privredi zemalja centralne i istočne Evrope, biće održan 17. i 18. januara u Beču.

Vlada: Paket mera pomoći privredi od sedam milijardi dinara

12. januar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas u Beogradu paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa očekivanom podrškom industriji vagonogradnje iduće nedelje, predviđa ukupnu pomoć od sedam milijardi dinara.

JRB planira da obnovi i osavremeni flotu

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Jugoslovensko rečno brodarstvo predstavilo petogodišni investicioni program za obnovu i modernizaciju te kompanije, vredan 40 miliona evra, koji bi trebalo da se realizuje uz pomoć države.

Ćirić: Za privredni arhiv 210 miliona dinara iz budžeta

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je danas u Skupštini Srbije da je u državnom budžetu za 2012. godinu 210 miliona dinara predviđeno za formiranje centralnog privrednog arhiva.

Cvetković: Dogovorene mere za kreditiranje preduzeća

10. decembar 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković izjavio da su se na današnjem sastanku predstavnici države, banaka i privrede dogovorili o merama koje će olakšati kreditiranje preduzeća i obezbediti bolju likvidnost bankarskog sistema.

Ćirić: Odlaganje kandidature neće uticati na ekonomiju

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić ocenio da odlaganje odluke o kandidaturi Srbije za prijem u EU neće imati nikakve negativne ekonomske posledice.

Američki Kuper tajer kupio kruševačku fabriku guma

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije i kompanija Kuper tajer (Cooper tire) potpisali su danas ugovor po kojem će ta amarička kompanija kupiti kruševačku fabriku automobilskih guma Trajal za 13 miliona evra.

Uspešno okončan nemačko-srpski poslovni forum

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio u Berlinu da je srpska privredna delegacija, koja je prisustvovala sastanku Nemačko-srpskog poslovnog saveta, ispunila cilj i da se u Srbiju vraća s najavama spremnosti nemačkih partnera za dalju saradnju.

Bosch gradi pogon u Pećincima

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije i nemačke kompanije Bosch potpisali danas u Predsedništvu Srbije okvirni sporazum o investiciji u fabriku u Pećincima, koja će proizvoditi sisteme brisača za automobile i u koju će biti uloženo 70 miliona evra. Predviđeno je da gradnja fabrike

Ćirić: Petrohemija za dve godine profitabilna

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Pančevačka HIP Petrohemija će za dve godine od gubitaša postati profitabilna kompanija, ocenili su danas ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić i generalni direktor Naftne industije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko.

Ćirić: U budžetu treba da ostanu subvencije i podsticaji

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić ocenio da bi budžet za 2012. trebalo da bude restriktivan, ali da obuhvati program mera za pomoć privredi.

Ćirić: Građani ne treba da brinu zbog evra

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio da građani ne treba da strahuju od eventualne propasti evra i da on ne veruje da će do toga doći.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.