emg home

RSS

Ćirić: Vlada Srbije podržava preduzetnički duh

12. mart 2012. | 17:56 17:57

Izvor: Beta

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić pozdravio je danas inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića da građani u što većem broju osnivaju porodična preduzeća.To je dobar predlog, uzimajući u obzir da preko 90 odsto preduzeća u Srbiji čine mala i srednja preduzeća, u kojima radi preko dve trećine zaposlenih i koja ostvaruju nešto preko 50 odsto BDP, rekao je srpski ministar ekonomije.

Ćirić je istakao da je vlada kroz budžet i određene programe, pokušava da stimuliše preduzetnički duh i da ohrabri ljude koji imaju dobre ideje da osnivaju mala i srednja preduzeća.

Prema njegovim rečima, dobri programi podrške postoje i u uslovima restriktivnog budžeta i krize i daju rezutate.

Ćirić je precizirao da se programi podrške malim i srednjim preduzećima realizuju preko Ministasrtva ekonomije, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), kao i Fonda za razvoj.

U Fondu za razvoj, kako je naveo, postoje posebne linije za mala i srednja preduzeća, pogotovo u nerazvijenim ppodručjima.

"Uveren sam da će i sledeća vlada za prirotete imati mala i srednja preduzeća", rekao je srpski ministar ekonomije.

 

Ćirić: Zakon o redovnosti plaćanja čeka novu vladu

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da će donošenje zakona o redovnosti plaćanja kupljene robe i usluga sačekati novu vladu.

On je novinarima rekao da je Ministarstvo ekonomije Nacrt zakona o redovnosti plaćanja, nakon javne rasprave, uputilo Vladi Srbije u drugoj polovini januara, ali da misli da neće doći na dnevni red sadašnjeg saziva skupštine.

Zakon je jako dobar i dobio je podršku privrede, rekao je Ćirić.

Prema ranijim najavama, Nacrt zakona predviđa obavezu plaćanja robe i usluga u roku od najviše 60 dana, koji će važiti i za privatni i za javni sektor.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

12. mart - 18. mart 2012.

>>

.

Povezani naslovi

  • Ćirić: Železara konsolidovana

    12. mart 2012. 16:03 |

  • Ćirić: Stabilizovali smo RTB Bor

    04. mart 2012. 12:03 |

  • Ćirić: Prave efekte kandidature ćemo osetiti

    02. mart 2012. 09:03 |