emg home
RSS

Tema:   Preduzetništvo

USAID dodelio 150.000 dolara mladim preduzetnicima u agraru

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Agencija SAD za međunarodni razvoj dodelila 150.000 dolara bespovratnih sredstava za 12 mladih preduzetnika iz Srbije kako bi počeli svoj agrobiznis.

Jagodina: Grad daje do 7.000 evra za podsticanje porodičnog biznisa

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Jagodine donela odluku o dodeli sredstava za podsticanje ili obnavljanje porodičnog biznisa u iznosu od 3.000 do 7.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Otvoren poziv za preduzetnice koje žele pomoć mentora

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Udruženje poslovnih žena saopštili da je raspisan javni poziv za preduzetnice koje žele pomoć mentora da bi unapredile poslovanje.

Ljajić: Preduzetnice porodilje će biti oslobođene duga

4. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić najavio je danas da će do kraja ove godine biti izmenjen Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje koji će omogućiti da predutzenice porodilje ne plaćaju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje po dva

Ćirić: Male firme u problemu zbog izvora finansiranja

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Suštinski problemi poslovanja malih i srednjih preduzeća u Srbiji su pristup izvorima finansiranja i jeftini izvori finansiranja, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Svaki treći srpski preduzetnik radi više od 60 sati nedeljno

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Tipičan privrednik danas u Srbiji je muškarac, između 36 i 55 godina, oženjen je i potiče iz radničke porodice, pokazalo je istraživanje koje je Nacionalna agencija za regionalni razvoj sprovela anketirajući 3.000 preduzeća.

Svaki peti preduzetnik smatra da mu je ugrožen opstanak

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Svaki peti preduzetnik očekuje da će na njegovo poslovanje imati uticaj ekonomska kriza i da će ugroziti njegov opstanak, što je značajno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu kada je to očekivao svaki treći vlasnik firme, izjavio je danas direktor Nacionalne agencije

Tanja Petković „Žena za 5“

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Tanja Petković iz Niša, koja se bavi proizvodnjom cveća, dobila je nagradu “Žena za 5” koju dodeljuje Opportunity banka. Prilikom proglašenja uručen joj je i ček od 500.000 dinara.

Besplatno obučeno 10.000 potencijalnih privrednika

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za regionalni razvoj Srbije je u poslednjih pet godina besplatno obučila 10.000 potencijalnih privrednika, rekli su danas predavači "Start-ap škole" koja je danas počela u Prokuplju.

Počeo projekat za podršku ženama preduzetnicama

13. jul 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Woman) počeli su danas realizaciju projekta "Unapređenje podrške ženskom preduzetništvu u Srbiji".

Đelić: Vlada će u junu usvojiti novi zakon o zadrugama

25. maj 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će u junu ove godine usvojiti novi zakon o zadrugama koji bi Skupština trebalo da usvoji do kraja godine, izjavio je danas potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Doneti zakon o socijalnom preduzetništvu

27. april 2011. | broj komentara 0

Donošenje posebnog zakona o socijalnim preduzećima pogodovalo bi daljem razvoju socijalnog preduzetništva u Srbiji, ocenjeno je danas na Okruglom stolu Socijalno preduzetništvo i uključivanje – dobri primeri u EU i Srbiji, koje su organizovali udruženje Poslodavac i

Predstavljen portal za povezivanje preduzetnica

30. mart 2011. | broj komentara 0

Udruženje poslovnih žena Srbije predstavilo međunarodnih portal www.xyglobal.net, namenjen jačanju poslovne saradnje preduzetnica Srbije i Nemačke.

Miodrag Kostić ustupio studentu dva hektara

25. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić danas je, prilikom predavanja akademcima na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, jednom studentu, umesto saveta za unapređenje uzgoja lubenica, dodelio na raspolaganje dva hektara zemlje u vlasništvu MK grupe.

Poreska uprava: Zakonito dvostruko oporezivanje porodilja

7. februar 2011. | broj komentara 0

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da postoji zakonska osnova za naplatu dvostrukih poreza porodiljama koje su nastavile da obavljaju preduzetničku delatnost i tokom porodiljskog odsustva.

Preduzetnice porodilje plaćaju duple doprinose

2. februar 2011. | broj komentara 0

Unija poslodavaca Srbije saopštila je danas da su žene preduzetnice diskriminisane jer im Poreska uprava naplaćuje duple doprinose kada odu na porodiljsko odsustvo i apelovala na Ministarstvo finansija da im više ne izdaje rešenja po kojima moraju da plate doprinose

APR: Manji broj preduzetnika u 2010.

7. januar 2011. | broj komentara 1

U Srbiji je u 2010. godini, prvi put od kada se vodi evidencija, broj zatvorenih radnji bio veći od broja novoosnovanih, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Banke i dalje proizvoljno klasifikuju preduzetnike

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Preduzetnici u Srbiji se i dalje proizvoljno klasifikuju na fizička ili pravna lica kada od banaka traže kredite, ali je njihova pozicija pri uzimanju pozajmica ipak dosta bolja nego ranije, saopštio je danas finansijski portal "Banke:online".

Četvrti put izbor za najboljeg preduzetnika

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Dnevni list Blic i Banca Intesa četvrtu godinu za redom pokreću izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji iz oblasti malih i srednjih preduzeća, kojem banka dodeljuje nagradu od 30.000 evra.

Cvetković: Vlada promoviše razvoj socijalnog preduzetništva

31. oktobar 2010. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da vlada podržava razvoj socijalnog preduzetništva, pre svega kroz stvaranje odgovarajućeg zakonskog okvira.

Dinkić: U Srbiji posluje 51.000 preduzetnica

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji trenutno posluje 51.000 kompanija čije su vlasnice žene, što je 17 odsto preduzeća u Srbiji, izjavio danas potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Nelikvidnost i problem naplate otežavaju i ženski biznis

19. jul 2010. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović-Pantić izjavila je danas da se žene preduzetnice u Srbiji još uvek bore sa posledicama ekonomske krize koje se, pre svega, ogledaju u smanjenju likvidnosti i problemu naplate potraživanja.

Konkurs za podršku malim i srednjim preduzećima

23. jun 2010. | broj komentara 0

Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije raspisala je danas javni poziv za podršku udruženjima preduzetnika kroz odobravanje bespovratnih finansijskih sredstava za projekte unapređenja rada i jačanja kapaciteta udruženja.

Dodeljena nagrada najboljoj preduzetnici u Srbiji

9. jun 2010. | broj komentara 0

Mlada preduzetnica iz Kruševca Sanja Knežević dobitnica je nagrade Žena za sva vremena, vredne 500.000 dinara, koju je sinoć dodelila Opportunity banka, u cilju podrške ženskom biznisu i promovisanju samozapošljavanja.

USAID dodelio 120.000 dolara mladim agro-preduzetnicima

29. april 2010. | broj komentara 0

Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID) dodelila je danas 120.000 dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podneli mladi preduzetnici iz Srbije, pobednici na konkursu za najbolji poslovni plan.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Porezi

Ko nas šiša?

22. oktobar 2008 u 09:31

„Šiša me ko stigne“, dosetkom je odgovorio jedan privrednik na pitanje kome sve i koliko mora plaćati da bi njegova firma poslovala. Dažbine koje se na ime raznih poreza i taksi plaćaju državi obično se uzimaju zdravo za gotovo. Pošto su zakonom propisane, ko ih ne poštuje, ne može “na belo” ni da posluje. Zato što su u Srbiji mnogo skuplje nego u zemljama okruženja, slovo zakona je slepo. S druge strane, bankarske provizije nisu zacrtane, ali su neretko zelenaške

Poslednje analize

  • "Na silu" u privatnike

Budžet Srbije za 2012.

Poslednja rupa na kaišu

Broj 604

22. decembar 2011.