emg home

RSS

Dačić: Potrebna ravnoteža straha

23. novembar 2011. | 10:56

Izvor: B92

Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo, rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da bi takva rečenica bila pogrešna poruka kosovskom premijeru Hašimu Tačiju i za B92 dodao da se to ne sme govoriti jer je ravnoteža straha potrebna zbog bezbednosti u regionu.

Dačić je rekao da se ne može reći da je Kosovo izgubljeno jer je ono važan deo Srbije, koja je večna. "U istoriji smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo", rekao je Dačić.

"Ako Turska može da kaže da su napadi na Sarajevo napadi na Istambul, zbog čega mi ne možemo da ga kažemo da je napad na Kosovsku Mitrovicu napad na Beograd?", rekao je Dačić.

On je dodao da se takođe ne sme reći da Srbija ne može bez Evropske unije, zbog toga što Srbija može bez EU ali želi da se uključi u nju. Dačić je rekao da pitanje Kosova nije nikada bilo uslov za evrointegracije, kao što se sada navodi. "Ni u jednom od evropskih dokumenata koje sam ja video nije bilo govora o Kosovu. Mi smo kao ministarstva u vladi dobijali dokumenta sa zadacima koje je trebalo da završimo i sva ministarstva su se prilagodila. Mi smo sve uslove iz dokumenata ispunili", rekao je Dačić.

 

Predizborna pozicioniranja

Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da niko od ministara iz SPS-a nije pretio predsedniku Srpskog pokreta obnove Vuku Draškoviću i da se u tom slučaju radi o predizbornom pozicioniranju.
"Drašković nije moj problem. On je problem Boris Tadića, kao predsednika Demokratske stranke. Socijalisti su pravili koaliciju s DS-om, a oni s drugim strankama", rekao je Dačić.

On je ocenio da SPO zatezanjem oko kvoruma u skupštini želi sebi da omogući polju poziciju pred izbore i formiranje liste DS-a. "Nemojte misliti da će Drašković ići u koaliciju s Čedomirom Jovanovićem i LDP-om. Drašković traži mesta na listi DS-a", rekao je Dačić.

On je ocenio da ne bi bilo dobro da SPS uđe u koalicionu vladu ako bi je formirali DS i Srpska napredna stranka. "Možda je bolje da SPS ostane u tom slučaju najveća opoziciona stranka i tako duplira svoje glasačko telo", rekao je Dačić i dodao da i DS i SNS govore da neće u koaliciju zbog svojih birača, ali da posle izbora to može biti jedina mogućnost za formiranje vlade.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

21. novembar - 27. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi