emg home

RSS

Dulić: Nema krize Vlade

21. novembar 2011. | 09:40

Izvor: Blic

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić rekao da u Vladi ne postoji kriza u funkcionisanju, ali da ima neslaganja oko ciljeva koje treba postići kad je reč o kosovskoj politici i nastavku evropskih integracija.

Dulić je za Blic rekao da vladajuća koalicija nije ugrožena i odbacio mogućnost vanrednih izbora. On je naveo da u Vladi ima izvesnih neslaganja oko ciljeva, ali je negirao da i u Demokratskoj stranci ima sukoba oko tih pitanja.

Takođe je negirao da ministarstva koja drži DS ne podržavaju dogovore koji su u Briselu postignuti s Prištinom. "Te informacije nisu tačne i to će najbolje demantovati sprovođenje svega što je naš pregovarački tim ispregovarao i što će ispregovarati i što je svakako u skladu s našom politikom", kazao je Dulić.

"Mikrokriza u Srpskom pokretnu obnove ne znači da je Vlada izgubila većinu", kazao je Dulić i ocenio da je nesrećna koincidencija to što je u četvrtak odložena sednica Vlade. "Ne verujem da je neko spreman da zbog unutarpartijskih interesa ili potrebe da se bolje pozicionira pred izbore ruši Vladu, pogotovo pred 9. decembar, kad očekujemo da će Evropski savet doneti odluku o kandidaturi Srbije", kazao je Dulić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. januar - 29. januar 2012.

>>

Povezani naslovi