emg home
RSS

Tema:   Jat Airways

Od leta ponovo avio-linija Beograd-Split

6. mart 2012. | broj komentara 0

Croatia Airlines uspostaviće ovog leta sezonsku avionsku liniju Beograd-Split, čime će, posle više od 20 godina, biti obnovljeni letovi između ta dva grada, saopštio Aerodrom Nikola Tesla.

Mrkonjić: Još dva potencijalna strateška partnera za Jat

6. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su za formiranje nove aviokompanije u Srbiji zainteresovana još dva potencijalna strateška partnera.

Cvetković: Očekujem dogovor s MMF-om

5. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da očekuje da će biti postignut dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom o oceni prve revizije tekućeg aranžmana iz predostrožnosti.

Privrednici bi uložili 25 miliona evra u novi Jat

2. februar 2012. | broj komentara 1

Grupa srpskih privrednika planira da uloži 25 miliona evra i dobije 50 odsto vlasništva u novom Jatu, piše Blic.

Mišković kupuje JAT uz pomoć Kostića, Perčevića i Bogićevića

1. februar 2012. | broj komentara 0

Grupu srpskih biznismena koja se pominje kao potencijalni kupac „Jat ervejza“ predvodi vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković, saznaje „Blic”.

Vlada garantuje za zaduživanje Jata

24. januar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije uputila je Skupštini na usvajanje po hitnom postupku predloge zakona o potvrđivanju ugovora o kreditu od 293 miliona dolara za Termoelektranu "Kostolac B" i davanju garancija na 10 miliona evra kredita za Jat ervejz (Airways).

Od Nove godine formiranje nove aviokompanije

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić najavio je danas da će od Nove godine početi aktivnosti na formiranju nove srpske aviokompanije na osnovama "Jat ervejza" (Airways), koja će biti oslobođena dugova.

Letonski Baltic Aviation Systems odustao od Jata

2. decembar 2011. | broj komentara 0

Letonska kompanija Baltic Aviation Systems odustala je od osnivanja zajedničke aviokompanije u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo infrastrukture Srbije.

DRI podnela prijave protiv Jata

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i prijavu za privredni prestup protiv Jat ervejza (Airways) kao pravnog lica i odgovornih ljudi u toj državnoj aviokompaniji zbog nepravilnošti u poslovanju u 2010.

Ćirić: Jat privatizovati sa ili bez strateškog partnera

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da domaći avioprevoznik Jat ervejz (Airways) treba da se privatizuje sa ili bez strateškog partnera.

Letonci jedini zainteresovani za novu srpsku aviokompaniju

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Letonska kompanija Baltik eviejšon sistems jedina je otkupila dokumentaciju za učešće na konkursu Vlade Srbije za strateškog partnera za novu aviokompaniju, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu.

Slovenački avioprevoznik povećao broj letova iz Beograda

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Slovenački nacionalni avio-prevoznik Adria Ervejz (Airways) je još jedna u nizu kompanija koja je odlučila da poveća broj letova sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Rusija, Nemačka i Turska interesuju se za Jat

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Ambasade Rusije, Nemačke i Turske u Beogradu pokazale su interesovanje za raspisani tender za pronalaženje strateškog partnera koji sa "Jat ervejzom" treba da osnuje novu nacionalnu aviokompaniju, objavljeno je na sajtu Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

Raspisan tender za strateškog partnera u aviokompaniji

1. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije raspisalo je danas tender za izbor investitora za zajedničko ulaganje u novu kompaniju za avioprevoz (NewCo).

Vlada pravi novu avio-kompaniju

28. jul 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će osnovati novu avio-kompaniju i na tenderu izabrati strateškog partnera za zajedničko ulaganje, piše u programu kosultantske kuće Deloitte koji je Vlada prihvatila.

Jat leti do Dubrovnika do kraja septembra

15. jul 2011. | broj komentara 0

Jat Airways produžio sezonske letove na liniji Beograd-Dubrovnik do kraja septembra zbog velikog interesovanja putnika.

Jat u 2011. prevezao više od pola miliona putnika

1. jul 2011. | broj komentara 0

Tokom prvih šest meseci ove godine Jat ervejz (Airways) prevezao je 518.999 putnika što je za 19 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je danas ta avio kompanija.

Jatov avion za Diseldorf se vratio zbog tehničkih problema

27. jun 2011. | broj komentara 0

Avion Jat ervejza (Airways) na liniji Beograd-Diseldorf vratio se danas na beogradski aerodrom 10 minuta posle poletanja, rekli su agenciji Beta putnici koji su bili na tom letu.

Croatia Airlines pokrenula liniju Beograd-Dubrovnik

20. jun 2011. | broj komentara 0

Avio-kompanija Croatia Airlines ušla danas na srpsko tržište otvaranjem direktne linije Beograd-Dubrovnik. Letovi između Beograda i Dubrovnika biće obavljani ponedeljkom i sredom, do prve polovine septembra.

Mrkonjić: Vlada možda u maju o privatizaciji Jata

9. maj 2011. | broj komentara 1

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio da bi Vlada Srbije tokom maja mogla da razmatra privatizaciju Jat Airwaysa.

Tender za Jat Airways krajem leta

22. april 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković izjavio da bi tender za strateškog partnera u novoj srpskoj avio-kompaniji trebalo da bude raspisan krajem leta.

Od 27. marta Jat uvodi letnji red letenja

25. mart 2011. | broj komentara 0

Kompanija Jat ervejz 27. marta uvodi letnji red letenja koji će trajati do 29. oktobra i u tom periodu putnici će moći da putuju prema 35 evromediteranskih gradova u 25 zemalja, saopštio je danas JAT.

Komisija ispituje povredu konkurencije pri osiguranju Jata

10. mart 2011. | broj komentara 0

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je danas da ispituje da li su tri osiguravajuće kompanije povredile konkurenciju u javnim nabavkama za osiguranje i reosiguranje flote aviokompanije Jat ervejz (Airways).

Deloitte savetnik za transformaciju Jat Airwaysa

4. mart 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za infrastrukturu potpisalo danas ugovor s konsultanskom kućom Deloitte koja je na tenderu izabrana za savetnika u procesu transformacije Jat Airwaysa. Tender za izbor strateškog partnera Jata trebalo bi da bude raspisan za oko pet meseci.

U Srbiju doputovalo još tridesetak Srba iz Libije

26. februar 2011. | broj komentara 0

Avionom Jat Airwaysa iz libijskog grada Sebhe u Beograd oko 18.30 sati stiglo još 36 srpskih državljana koji rade u toj zemlji.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.